Údržba hrobu

1166
8.11.14 19:26

Údržba hrobu

Ahoj holky, prosím o radu.
Máme už několik let rodinný hrob, ale bohužel jsme neměli finance na jeho údržbu. Teď jej dědíme, byl napsaný na mého tátu a chceme ho dát do pořádku.
Takže hlavní otázka, kdo zajišťuje úpravu, či údržbu hrobu? Kameník? Máme tam velký náhrobek s křížem a bohužel právě ten kříž se naklání a máme strach, že by mohl spadnout a někoho zranit. Kříž je velký cca 1metr, tak to sami fakt nezvládnem, přece jen je opravdu těžký.
Dále máme problém s okraji hrobu, ty se začali propadat do země a tudíž je ten základ celý křivý.
Chtěla jsem zavolat místnímu kameníkovi o radu a info, ale bohužel jsem ztratila číslo a na netu ho nemůžu najít :-(
Samozřejmě bude těch úprav zapotřebí víc, ale to vše se časem dá dodělat, teď je zapotřebý to nejnutnější.
Děkuji za každou radu, pádím mimo domov, tak se budu těšit na vaše rady a postřehy.
:* :* :* :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5010
8.11.14 19:31

Zeptala bych se na místním hřbitově, především na velkých hřbitovech to zajišťují i jejich zaměstnanci. Případně budou mít kontakt na místní kameníky. Já teď musím sehnat nějakou vhodnou barvu na obtažení písmen na náhrobní desce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
8.11.14 19:33

@Samy Je to hřbitov na vesnici, tudíž tam není nikdo, koho se zeptat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
8.11.14 19:36

Zeptat se na obecním uřadě bude asi nejlepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
8.11.14 19:39

Udržovat hrob si musí každý sám, ale ty máš na mysli opravu pomníku. Určitě zajdi za kameníkem sami si to neuděláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
8.11.14 19:54

@girlie sage @Daša 2
BOhužel tam nebydlím, tak budu teda asi muset zavolat na úřad :think:
Ano mám na mysli opravu pomníku a okrajů hrobu, kamínky atd budeme dělat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
8.11.14 20:23

Tak naše zkušenost je, že jsme objednali firmu na opravu pomníku (po více jak 25 letech hrozilo spadnuti čelní desky - hýbala se) a minulý týden jsem mluvila s taťkou a po dvou letech to po nich opravovali - nedrželo to. :cert: ( a to to stálo spoustu peněz.) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
8.11.14 20:34

Zeptat se buď na obecním úřadě, nebo v nejbližší pohřební službě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová