Udrží se dvojčátka?

327
23.2.14 12:45

Udrží se dvojčátka?

Ahoj holky, zakládám tuto doskuzi, protože potřebuju tak trochu uklidnit… Začínají se mnou cloumat hormony a dost špatně spím. Před týdnem mi doktor z uzv potvrdil, že jsem těhotná a viděl tam dva gestační váčky (to jsem byla asi 5+4, ale podle mých výpočtů bych řekla, že o týden méně). Původně jsem si myslela, že v rodině dvojčata nemáme, tak to byl docela šok, ale nakonec jsem zjistila, že moje probabička a manželův praděda jsou z dvojčat… Nevím jak je možný, že mi to uniklo, možná na to nikdy nepřišla řeč. Ale jde mi o to, že jsem si něco načetla a i to probírala s tím doktorem a říkal, že se často stává, že to jedno buď zamlkne, nebo jakoby úplně zmizí. Nasadil mi Utrogestan, pro podporu těhotenství a na kontrolu jdu za týden, až 14 dní. Ale od tý doby mám zlý sny, že potratím, nebo tam prostě zůstane jen jedno, nebo dokonce žádný. Jenže nemám vůbec žádný potíže, až na ty klasický těhotenský. Motání hlavy, únava, občas lehounce špatně od žaludku, chvíli vedro, chvíli zima… Stále se snažím uklidňovat tím, že kdyby bylo neco špatně, tak mám třeba bolesti, nebo bych začala špinit, atd. Nemáte s tím prosím některá zkušenosti? Předem moc děkuji za reakce a přeji hezký zbytek víkendu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
23.2.14 12:47

Je to běžné a nepoznáš to.. Šla jsi docela brzo, tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.2.14 12:49

@Ilonka007 zlý sny a živý sny jsou naprosto normální, neznamená to vůbec nic. Jestli se mimča udrží nebo ne, je na přírodě. Zkus se nestresovat a uvidíš. Je ještě hodně brzy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
23.2.14 12:53

@Sibyla0 Díky… Já šla brzy, protože jsem to měla nařízený od doktorky. Měla jsem nějaký problémy, tak si mě chtěla pohlídat hned od začátku. Jenže mi rychle rostly hodnoty hCG a na utz nic, tak mě pak poslala do nemocnice na lepší utz a tam po dvou dnech viděl doktor ty dva váčky. Ta rychle rostoucí hodnota právě byla kvůli těm dvojčatům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
23.2.14 12:54

Nestresuj se.. kamarádka byla na utz v 5.týdnu a řekla ji Mudr.ze tam jsou dva gestacni vačky..a pak šla ve 12.týdnu a už bylo miminko jen jedno.. syndrom mizejiciho dvojcete. Stává se.. kamarádka je tedka 12+3 :-)
Držím palce ať všechno dobre dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
23.2.14 12:56

@martina.se Zkusím se nestresovat, ale ty sny mi to právě moc neusnadňují. Když jsem čekala první, tak jsem měla sen o miminku a pak jsem zjistila pozitivní test. Pak už jsem žádný takový sny neměla. A když jsem otěhotněla teď znova, tak to taky začalo snem o miminku a pozitivní test byl na světě :-) Jenže mě pak začaly trápit ty špatný sny. Ale je pravda, že spíš budou vyvolaný tím co řekl ten doktor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
23.2.14 12:56

Mam dve zname s dvojcaty a deti byli ok..a jsou, vubec na to nemysli, maji akci, jsou ok, tak co blbnes, sice maminky s dvojcaty rodis driv ale to je bezne, znama je rodila v 29tydnu a jsou drave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.2.14 12:58

@Ilonka007 sny vznikají z toho co máme v podvědomí. Nic neprorokují ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rebeccca
23.2.14 13:00

@Ilonka007 všecko dopadne dobře, gratuluji, to bude nadílka :hug:

• Citovat
  • Upravit
72725
23.2.14 13:02

@Ilonka007 sny fakt neřeš - já hledám dítě po kontejnerech, rodím pidižvíky nebo pro změnu obry a pod.. jsou to jen sny, vycházející z podvědomí - strachy, obavy atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
23.2.14 13:02

Nočeho se neboj, ty sny jsou spíš jen z toho vystrašení. Já mám dvojčátka kluky, už sice 20m, ale zjistili jsme to 7+2 a bylo vše naprosto v pořádku. Doporučuju si nic nečíst, hlavně o dvojčátkách mi příjde, že jsou jen negativní články, co vše se může stát. Snaž si to užívat a vychutnávat každou chvilku. Mít dvě děti v bříšku je něco nádherného a já si každý těh. den užívala naplno. Taky jsem měla špatné období právě když jsem si četla co se vše může stát, ale pak jsem toho nechala a bylo mi fajn. Držím palce at vše dopadne dobře. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
23.2.14 13:10

@Ilonka007 Ahoj, mám za sebou, nepoznáš vůbec nic, stát se to může. U druhého miminka nebylo později už srdíčko, vstřebalo se. Naprosto bez obtíží :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
23.2.14 13:15

Měla jsem u první dcery taky dva váčky, byla jsem na UZV taky brzy - ze známosti - při dalším obvyklém UZV už byl jen jeden plod. Nebýt toho prvního ultrazvuku, nikdy bych se nedozvěděla, že byly váčky původně dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
23.2.14 13:25

Já měla v sedmém týdnu taky dva gestační váčky, a ted mi tu běhají dvě 20měsiční cácory :srdce:, takže asi tak, hlavně nestresovat, však ono se to samo nějak vyvrbí, jo a sny, taky se mi zdá, většinou nad čím právě přemyšlím, je to normalní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16997
23.2.14 13:26

@Ilonka007 - pamatuji si, že když jsem byla ze začátku v nemocnici se :poblion:, zdravotní sestry mě tím hodně štvaly - tím co se může stát ;) nakonec se udrželi a kdyby nespěchali, mám tu ted dva ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí