UIU a IVF
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ač bych vám to přála, tak si myslím, že s vaší diagnózou je inseminace skoro zbytečná. Šla bych tedy rovnou co nejdříve do IVF. Inseminace nebolí, je to asi jako normální gyneko vyšetření. IVF odebrání vajíček je v celkové anestezii, ale nijak to nebolí, jen si hezky pospite. Vložení je trochu nepříjemné ale ne bolestivé. Přeji hodně štěstí a nebojte výsledek stojí za to.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ač bych vám to přála, tak si myslím, že s vaší diagnózou je inseminace skoro zbytečná. Šla bych tedy rovnou co nejdříve do IVF. Inseminace nebolí, je to asi jako normální gyneko vyšetření. IVF odebrání vajíček je v celkové anestezii, ale nijak to nebolí, jen si hezky pospite. Vložení je trochu nepříjemné ale ne bolestivé. Přeji hodně štěstí a nebojte výsledek stojí za to.
Toho jsem se obávala, že inseminace je zbytečná. Máte zkušenosti s IVF? Jak probíhá celý ten proces a co je potřeba?
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Inseminace nic nestojí, než se dostanete k IVF, tak to vždy chvíli
trvá, tak proč to mezitím nezkusit.
Pokud jde o IVF, nejsem nějaká harcovnice, mám za sebou jeden
„pokus“.
Pokus v uvozovkách, protože po pěti dnech bylo po pokusu, jelikož jsem
vůbec nereagovala na stimulaci. Takže jeden pokus ze čtyř v háji. Oni ti
řeknou, že pokud se člověk dostane k přenosu embrya, tak úspěšnost je
celkem vysoká. Jako asi jo, ale jakmile jsem se o to začala zajímat, tak
jsem zjistila, že spousta lidí se k žádnému pokusu nedostane, ačkoli
proběhne IVF a tudíž pokus v háji, ale nezbyde jim žádné embryo
k přenosu a to se jim v těch slavných statistikách ne úplně ukazuje.
Mám 5 kamarádek, ze kterých se třeba v 1 cyklu IVF, které u nich
proběhlo, dostaly k přenosu embrya dvě a jen jedna z nich měla co
mrazit.
Takže bych klidně IUI zkusila.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Ja bych teda taky rekla, ze iui je zbytečné. Úspěšnost je asi 10% a
prakticky jen u zdravych páru, kterym to kdovi proč nejde doma. Co se ivf
týče, nikdo Ti neřekne, jak Ti sedne. Mne nevadily hormony, odber, nic,
akorat u ketu jsem mela slabou nevolnost z estrofemu (a rozbrecela jsem se,
kdyz jsem videla stareho pana se starym psem, dojak ). Nekdo jiny Ti napise, ze hormony snáší
hůř, ma hodně folikulu, takže se mu rozjel hyperstimulacni syndrom… a
zbytečně se budes desit.
Kazdopadne ja jsem taky srab, bala jsem se injekcí a vseho a nakonec jsem to
zvladla v pohode. Neboj se toho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Ba-stet píše:
Ja bych teda taky rekla, ze iui je zbytečné. Úspěšnost je asi 10% a prakticky jen u zdravych páru, kterym to kdovi proč nejde doma. Co se ivf týče, nikdo Ti neřekne, jak Ti sedne. Mne nevadily hormony, odber, nic, akorat u ketu jsem mela slabou nevolnost z estrofemu (a rozbrecela jsem se, kdyz jsem videla stareho pana se starym psem, dojak). Nekdo jiny Ti napise, ze hormony snáší hůř, ma hodně folikulu, takže se mu rozjel hyperstimulacni syndrom… a zbytečně se budes desit.Kazdopadne ja jsem taky srab, bala jsem se injekcí a vseho a nakonec jsem to zvladla v pohode. Neboj se toho
Z toho hyperstimulačního syndromu mám obavy i momentálně kdy mám bolesti v právem podbřišku a vystřeluje mi to jakoby do ledvin.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Z toho hyperstimulačního syndromu mám obavy i momentálně kdy mám bolesti v právem podbřišku a vystřeluje mi to jakoby do ledvin.
Nevím, jaka je pravděpodobnost, ze bys ho měla… Ale i když to není nic příjemného, da se to zvládnout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Ta bolest, kterou nyní pociťuješ, je známkou dozrávání folikulů (přicházející ovulace). A protože po clostilu může dozrát více folikulů, je ta bolest o něco větší než při cyklu bez clostilu. Hyperstimulačního syndromu se teď bát nemusíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Whitedog píše:
Ta bolest, kterou nyní pociťuješ, je známkou dozrávání folikulů (přicházející ovulace). A protože po clostilu může dozrát více folikulů, je ta bolest o něco větší než při cyklu bez clostilu. Hyperstimulačního syndromu se teď bát nemusíš.
Super, děkuji za info.
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Neplodná jen IVF
- IVF zlín Tomasov
- IVF - ovlivnění pohlaví
- Bolest po IVF
- IVF vysoká specializace
- IVF a mutace MTHFR + OHSS při nízké vaze
- Ivf s darovanými spermiemi
Dobrý den, s partnerem jsme podstoupili vyšetření plodnosti, protože se snažíme víc jak rok. U partnera zjistili, že má pouze 3 % a já mám polycystické vaječníky. MUDr. nám navrhuje zkusit jednu inseminaci a stejně si myslí, že to skončí u IVF kvůli výsledkům partnera. Tenhle měsíc jsem začala brát clostilbegyt a včera jsem byla na ultrazvuku. V neděli si mám píchnout injekci a v úterý by se provedla inseminace. Dnes mě dost bolí podbřišek na pravé části. Je tohle normální? Když Vám MUDr. provádí inseminaci je to cítit nebo to bolí? A jak to probíhá při odběru vajíček u IVF a po něm? Nějaké bolesti apod? Zvažujeme, zda zkoušet další inseminace v našem případě nebo vůbec jít do IVF, jelikož se bojím různých zákroků. Prosím o Vaše názory, zkušenosti. Jsem hrozný srab a všeho se bojím