UJAK sociální pedagogika, nebo vzdělávání dospělých?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
493
19.1.15 22:38

@RenkaH akreditace bude vracena. Ja tam taky studuji uciteltsvi.
Vite o te skole prd a soudite, ja jsem treba delala sttanice na podruhe, a byli i lidi, kteri statnice nedali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
20.1.15 09:47

@michaelaab ja nesoudim, rikala jsem, ze nevim, ale tohle je vseobecne povedomi a soukromych skolach (nejen tech vysokych)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
21.1.15 10:16

At si kazdej studuje kde chce, ja mam svedomi cisty.. zavist je svine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
21.1.15 10:29
@michaelaab píše:
@RenkaH akreditace bude vracena. Ja tam taky studuji uciteltsvi.
Vite o te skole prd a soudite, ja jsem treba delala sttanice na podruhe, a byli i lidi, kteri statnice nedali

Mě požádala v práci kolegyně, jestli bych jí nedělala konzultantku bakalářské práce, psala téma, kterým se zabývám. Když jsem jí vrátila první nástřel práce s poznámkami, opravenými hrubkami a komentářem, že bych se za to styděla už na střední, hrozně se divila, že jsem tak kritická, když její oficiální vedoucí práce jí to pochválil a jen řekl, že si všiml pár gramatických chyb (já jich opravila v průměru okolo deseti na jedné normostraně). Nakonec byla líná udělat skutečnou práci a odevzdala tu šílenou slátaninu opsanou ze čtyř knížek, slušně jsem ji požádala, ať mě vynechá a rozhodně mi neděkuje za konzultaci, protože s tímto svoje jméno spojit nemohu.
Obhájila za jedna.
Mezi personalisty v Praze už UJAK vzbuzuje zoufalství a není výjimka, že v případě velkého množství životopisů se ty s UJAKem rovnou vyřadí. Může tě to štvát a připadat nespravedlivé, ale je to realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.1.15 10:44

@antoinnetka 8o nechápu, jak můžeš napsat, že je problém v @michaelaab fakt se nestačím divit mmch pan profesor nemá co kde vykládat i kdyby to nakrásně byla pravda, něco jako loajalita k zaměstnavateli a klauzule o nevynášení interních věcí mu zřejmě nic neříká :mrgreen:

jinak aby nevznikly dohady na UJAKU nejsem ani nebudu - jen znám pár lidí, co tam studují a opravdu to není zadarmo a musí ukázat, že umějí - někteří to již vzdali - třeba proto, že na to nemaj a pak jako ten tvůj spolužák se čtyřkama dělaj frajery, že tam nebudou s dotoslavama :mrgreen:

co se týká akreditace..tu pravidelně obnovují všechny školy, u UJAKu byli pouze nějaké nepřesnosti, což se časem vyřeší, poupraví, částečně se přejmenuje obor…jo a ještě něco na UJAKU učí spousta profesorů z Karlovy Univerzity…takže pokud tu někdo tvrdí něco jako, že UJAK nemá úroveň, tak pak by jí logicky neměla ani Karlovka, když tam učí ti samí lidé, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
21.1.15 11:11

@brumdinka
Ano, já třeba uznávám, že andragogika na FF UK úroveň v době mého studia neměla, studovala jsem ji jako druhou VŠ a slibovala si od ní mnohem větší náročnost, většina těch pedagogů následně přešla na UJAK. Jenomže tu úroveň určuje nejen obsah učiva a pedagogové, ale také samotní studenti, a jestliže na FF UK brali 25 lidí z více než 700 přihlášených a testy byly opravdu dlouhé a náročné, je tam mnohem větší předpoklad, že velká část z těch 25 lidí nebudou blbci. Když na UJAK vezmou těch lidí několik set, budou to z velké části ti nepřijatí, mezi nimi mohou být šikovní a chytří, ale už jen tím obrovským množstvím studentů se zvětšuje pravděpodobnost, že tam budou i ti méně schopní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.1.15 11:18

@zrcadlo jo jasně, ale pak se to přece tříbí…fakt netuším, jak je to na Ujaku. ale na ZČU se třeba v rámci celoživotka na bakalářském na ekonomii přijalo cca 300 lidí…taky se tam první rok platí, pak po dokončení prváku se přestupuje do kombinovaného studia a ve výsledku z těch lidí dolezlo ke státnicím 30..takže sranda to fakt neni…protože prostě na určitých předmětech to odpadalo…předpokládám, že UJAK má systém podobný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
21.1.15 11:21

Strávila jsem tam na masový komunikaci 2 roky a nikdy více. Každému to rozmlouvám. Ale komu není rady, tomu není pomoci. Neochota, nehorázný školný za nic, většině profesorů není blbý si brát peníze a nadávat studentům že jsou nicky, který by normální školu neudělali - což o to, mají ve většině případů pravdu… ale nic pro mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16289
21.1.15 11:31
@brumdinka píše:
@zrcadlo jo jasně, ale pak se to přece tříbí…fakt netuším, jak je to na Ujaku. ale na ZČU se třeba v rámci celoživotka na bakalářském na ekonomii přijalo cca 300 lidí…taky se tam první rok platí, pak po dokončení prváku se přestupuje do kombinovaného studia a ve výsledku z těch lidí dolezlo ke státnicím 30..takže sranda to fakt neni…protože prostě na určitých předmětech to odpadalo…předpokládám, že UJAK má systém podobný :nevim:

No a tady do toho právě vstupuje fakt, že UJAK se platí a studují tam často prominenti a jejich děti. Můj známý tam chvíli učil, odešel, protože odmítl „domluvu“ nadřízeného, že sestavil příliš přísný test, když tolik lidí neprošlo, a že mezi těmi vyhozenými bylo několik studentů, o kterých se na škole nediskutuje a pouští se dál :pocitac: Mně je upřímně líto lidí, kteří tam jdou s ideály, jsou chytří a pracovití a v pohodě by zvládli i jinou školu, ale ta masa lidí, která odejde každý rok s titulem, je prostě příliš obrovská, a pověst školy se jen tak nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.1.15 11:50

@zrcadlo no dobře, ale tohle se přece občas stane i na státní škole…že je řečeno, že mají dělat testy lehčí a nemusíme chodit jen na Vš stačí se podívat na maturity…lehčí a těžší forma státních maturit atpod…tak uděláme testy lehčí, at´má maturu každej blbec :mrgreen: prostě všeobecně je ta úroveň vzdělání degradovaná - tam, kde dříve bohatě stačila matura, se dnes vyžaduje Vš a naše společnost trpí titulománií, ale to by bylo na delší diskuzi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
21.1.15 17:00

Tak „titulománie“ pochází z doby Rakouska-Uherska, to není záležitost dneška.
Dřív maturitu nezvádl každý, dneska už časem (někde i pomocí financí) ji nakonec složí úspěšně téměř každý.
Mně osobně přijdou úsměvné pozice - „asistentka prodeje“ místo prodavačka apod…

A souhlas - absolventi UJAKu mezi personalisty mají už své místo, většinou je na konci řady uchazečů.
Svým způsobem je mi těch lidí líto - mají titul, očekávají zlepšení zaměstnání a finančního ohodnocení a on je skoro nikdo nechce :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
21.1.15 19:25

@antoinnetka tys psala, že jak na střední, tak na Zš měl samý čtyřky, né já :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.1.15 08:37

@antoinnetka a co si tím chtěla říct, to ještě nic nedokazuje… evidentně mu předměty jako např. pedagogika jdou líp než klasické předměty na střední škole…já studuju ekonomiku a pedagogiku na státních školách a když ty dva obory srovnám, tak předměty pedagogického směru se učit vůbec nemusim…a rozhodně z toho nevyvodim, že na pedagogice je to dávačka jen proto, že mě to stačí jednou přečíst :roll:

mmch já zas nechápu proč ty jí tak dehonestuješ…pravda bude někede uprostřed, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.1.15 17:42

@antoinnetka no tos mi to fakt ted´ nandala :roll: :mrgreen:
to každýmu je jasné, co je státní školou myšleno :D mmch mě fascinuje, jak hned neznám problém - že jsem ti nepřitakala :lol: informace o Ujaku mám z první ruky…ale to někomu, kdo si vybral za cíl tuto školu poškozovat nemá smysl vykládat nazdar :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
11.3.16 14:46

Já nyní končím speciální pedagogiku bakalářské studium na UJAK. Celé tři roky jsme museli na přednášky chodit, plnit zápočty a dělat zkoušky. Vyučující máme především odborníky z praxe jako například ředitelé ústavů (diagnostické, pro mentálně postižené, apod.), brali nás na exkurze do jejich zařízení a zkušenosti tam opravdu získáte. Nemám porovnání s ostatními obory, ale my máme poněkud hodně hodin praxe ( v zařízeních se několikrát divili, že ty z UJAKu mají víc praxe než jiní :-) ) já jsem se svým výběrem spokojená a jsem ráda, že tuto školu jsem studovala. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze