Úklid a zase úklid.

6831
31.5.18 12:02

Úklid a zase úklid.

Ahoj holky, tak jsem dneska zoufalá. Od té doby, co začalo teplo, tak syna nedokážu udržet doma. Od rána jsme na zahradě. Já ráno stihnu jen naplnit myčku, pustit pračku a musím jít s ním. Vařím jen rychlovky. Problém je, že je doma, venku, všude bordel. Jsem bordelarka odjakživa, vadí mi to. Manžel je taky bordelar, dítě také. Nebezpečná kombinace :mrgreen: Já třeba uklidim, ale neumím udržet pořádek, nevím jak na to. :( Zkoušela jsem úklid dle Fly lady, přečetla knihu, používat triky od kamarádek, že všechno vyndají, uklidí a zase zpátky, hledám klidně. i videa o úklidu :mrgreen: Před měsícem jsem uklidila celý barák, včetně pergoly. A zas všude bordel :cert: Doma natapano, vytřu, za hodinu se mi projde syn s nohama od písku. Stydím se, když přijede někdo a sedne si klidně i jen do pergoly :oops: Dneska se chystám na pergolu, vše zas vyházím, ale zas ztrácím motivaci, že budem za týden znovu jak u špín. Poraďte, jak udržujete pořádek vy. Klidně i ať mě nějaká sejme, že jsem špína :mrgreen: Jinak jak to děláte, když chodite pak do práce? Můj manžel třeba zas uklízet absolutně neumí, bordel nevidí. Podle něj máme hezky uklizeno, jen jsou všude hračky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
677
31.5.18 12:09

Závidím manžela :mrgreen: ten můj je to, co já a bordel mu vadí :mrgreen: takže já když něco zanedbam, tak mě hned buzeruje :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
31.5.18 12:13

Nějak mi nejde dohromady kombinace bordelářky, co bordel vlastně nesnáší. Spíš bych řekla, že klasicky nestíháš. To já taky ne, ale já jsem ten typ, co je mu to jedno :mrgreen: Samozřejmě, když je čas, uklízím. Ale nehroutím se z toho, když to u nás občas vypadá jak „u cikánů“ (zrovna ted bych ti to přála vidět - od soboty jsem nemocná, jsem ráda, že uvařím nějaký oběd a dám nádobí do myčky, jinak je celý dům jak po výbuchu). Občas přijde den, kdy mě to vytočí a pustím se do většího úklidu, ale s domem v rekonstrukci, psem a dvojčaty to většinou moc dlouho nevydrží stejně jako u vás. Návštěvy k vám nechodí kvůli naleštěné podlaze, ale aby si s tebou popovídali :) Takže moje rady jsou - buď se na to povznést nebo si pořídit paní na úklid :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
31.5.18 12:18

Prosím Tě hoď se do klidu, na co budeš vzpomínat až budeš stará? Na uklizenej barák nebo na chvilky s dětma? Ještě teď když je krásně. Bordel nemá nožičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
31.5.18 12:19

@Popokatepetla Paní na úklid navrhnu, až budu chodit do práce na větší úvazek :oops: Už jsem i přemýšlela, že k Vánocům si snad řeknu o dárek o úklidu od nějaký profi firmě. :oops: Minule to tedy neprošlo :lol: Ale já převážně uklízím povrchove. Ale když se zadívám, tak se i někde v rohu nějaká špína najde :,( Třeba linka, dveře jsou opatlané, koupelnu umyji jen vanu, umyvadlo, záchod, podlahu, ale určitě to chce i dlažbu, dveře… A mohla bych pokračovat. Máme taky velký dům, plus velký pozemek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19571
31.5.18 12:19
@vejilka píše:
Ahoj holky, tak jsem dneska zoufalá. Od té doby, co začalo teplo, tak syna nedokážu udržet doma. Od rána jsme na zahradě. Já ráno stihnu jen naplnit myčku, pustit pračku a musím jít s ním. Vařím jen rychlovky. Problém je, že je doma, venku, všude bordel. Jsem bordelarka odjakživa, vadí mi to. Manžel je taky bordelar, dítě také. Nebezpečná kombinace :mrgreen: Já třeba uklidim, ale neumím udržet pořádek, nevím jak na to. :( Zkoušela jsem úklid dle Fly lady, přečetla knihu, používat triky od kamarádek, že všechno vyndají, uklidí a zase zpátky, hledám klidně. i videa o úklidu :mrgreen: Před měsícem jsem uklidila celý barák, včetně pergoly. A zas všude bordel :cert: Doma natapano, vytřu, za hodinu se mi projde syn s nohama od písku. Stydím se, když přijede někdo a sedne si klidně i jen do pergoly :oops: Dneska se chystám na pergolu, vše zas vyházím, ale zas ztrácím motivaci, že budem za týden znovu jak u špín. Poraďte, jak udržujete pořádek vy. Klidně i ať mě nějaká sejme, že jsem špína :mrgreen: Jinak jak to děláte, když chodite pak do práce? Můj manžel třeba zas uklízet absolutně neumí, bordel nevidí. Podle něj máme hezky uklizeno, jen jsou všude hračky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mam ted to samy.. bydleni malinky.. takze moc veci, malo mista.. tri deti. Takze ja jsem momentalne na bordel rezignovala a jsem a nima venku. Dopoledne uvarim, udelam nejnutnejsi.. a proste se neda nic delat, rozkrajet se nedokazu. Vecer od tech deviti bud pracuju, nebo zehlim. Nebo upadam do komatu.. neda se nic delat. Byt tebou zkusila bych to tak nehrotit. Navstevam dopredu neohlasenym rovnou oznamim ze mame bordel. A je to. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
31.5.18 12:22

@Popokatepetla
já jsem taky bordelářka nesnášející borde:), mám ráda uklizeno, ale pořádek prostě s dětma neumím vůbec udržet a hrozně mě to frustruje…taky se nechám inspirovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
31.5.18 12:23

Uklizim vecer. Zacnu kdyz manzel koupe deti. Pak je uspime. No a pak cca pulhodky jedeme oba. Deti pred vanou si musi uklidit hracky. Pradlo peru a vesim prubezne. Skladam ho u vecernicku. Postele steleme hned po snidani. V lete varim rychlovky. Pokud chci neco komplikovaneho, tak o vikendu.

Mam kamosku, ta ma doba (ne)organizovany chaos a doopravdy k ni nerada chodim. Nez si sednu, tak se vzdy radeji kouknu, do ceho sedam. Rozhazene hracky mi nevadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
31.5.18 12:28

Tak s malym ditetem a bordelarem manzelem je to nekonecny boj, proste jak prestanes uklizet, hned je binec :nevim: Nejlepsi je proste vecer (nebo treba jindy, kdy se to hodi), az uz maly vsude nesmejdi posbirat vsechno, dat vse kam to patri, rychle a za par minut hotovo, az pak treba pretrit podlahu atd…vzdycky udelam nejdriv to a pak resim co ze skutecneho uklidu je nejakutnejsi. To, ze bych stihla vse do idealu, to uz jsem daaavno vzdala, je to nerealne. Pres den, nezacinam nikdy necim od hloubky, nejdriv povrchovy bordel, protoze s malym ditetem nikdy nevim, kolik casu mi je dano :mrgreen: takze, kdyz jen chvilka, alespon na pohled to vypada lip. Lepsi nez nic. :nevim: Snazim se delat vsechno rychle, neztracet cas. Drobne detaily jsou k nicemu, jen zdrzuji. Dcera navic porad kramuje, takze ty veci hazu zpatky jak to prijde pod ruku, stejne to za chvili zase vyhaze. Az prestane kramovat, pak to tam zase hezky naskladam. Proste musis uklizet racionalne, neztracet cenny cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
31.5.18 12:33

Syn vstává před šestou, takže než se nasnida a dorazí mladší, tak připravim základ na oběd - buď nalozim maso do pekace, nebo nakrajim co je třeba a hodím do hrnce - pak se to jen včas zapne. Vařím na dva až tři dny. Mám kombinaci pračky a sušičky, takže to jen pak poskládám - to je chvilka. Jinak vytiram, když děti po obědě spí. Nicméně od té doby co máme dům s velkou, na zahradu průchozí obývací části je to prostě marný. Navíc hned na terase mají kluci pískoviště a ten svinec je hrozny a všude to vleze :lol: taky vlastním dvě kočky a manžel mi dal k narozeninám štěně. Zatím je u chovatele, ale až dorazí, tak se ten bordel definitivně vymkne. :mrgreen: jinak koupelnu apod uklizim proste jen když je to třeba - nějaký flicek na dlažbě nebo dveřích neřeším. Až půjdu do práce, tak zamestname paní na uklid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
31.5.18 12:37

Nejvíc se udělá večer a každý den něco. Ale když je dům a k němu zahrada, tak to je hodně práce. Když je děcko ve vaně, tak uklidím koupelnu a wecko, když vařím, očistím spotřebiče a kachle, když vysávám, pojezdím i gauč a židle a ovladače, listy kytek…(mám malou násadku)
nesnáším žehlení, takže vše skládám. Ložní ráno vyvěsím, večer povlíknu, to samé ručníky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
31.5.18 12:41

No a kdo teda nebo kdy dělá doma binec, když tam vůbec nejste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
31.5.18 12:43

@pikola Hele, člověk by řekl, že se to nějak udrží. Ale chyba, velká chyba. Malej dokáže udělat bordel do půl hodiny, manžel přijde z práce, svlékne se, hodí to přes židli :pocitac: Sem tam mi proběhne pes, kočka, dítě od písku a drobných kamínků…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
31.5.18 12:44
@pikola píše:
No a kdo teda nebo kdy dělá doma binec, když tam vůbec nejste?

tuhle otázku si ladu každý den. Ráno vysmahneme všichni pryč a vracíme se odpoledne. Záhada. Tento rébus řeším už několik let. Soustavně rovnám polštáře na gauči a skládám deky, aniž by během dne na ten gauč vůbec sedla. Všude drobky a kapance, ale přitom jíme všichni u stolu. :nevim: :nevim: :nevim: noc o ti mám povídat? Prostě z toho někdy mám až strach :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80061
31.5.18 12:46

Vy tam máte ty dva příbuzné, Seto Samo a SAmo Se To.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová