Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím syn potřebuje poradit do dějepisu a mně tohle vážně nejde a na internetu nic nemůžu najít. Prosím má rozvést příčiny druhé světové války a je tam nespokojenost s výsledky první světové války a já vážně nevím co k tomu napsat, jak to rozvést. Nevíte někdo? Moc děkuji
Kde jsou ty doby, kdy jsme museli pro informace chodit do knihovny, najít správné knížky, v nich najít informace a pak to zformulovat do výsledné práce. Dnes stačí sednout k počítači, zadat správné heslo do googlu a za hodinu je to hotové. Tak nebuď lenoch a dej se do toho.
Zadej do googlu příčiny druhé světové války a uvidíš těch odkazů ![]()
@Amalthea píše:
Nebavíme se tady žádné raketové vědě, bavíme se o nedávných dějinách, které velmi citelně determinovaly naši současnost.
Takže ano, mít základní povědomí o příčinách druhé světové války považuji za základní výbavu pro každého, kdo má, často bohužel, volební právo.
No, muj nazor s tvych v podstate souzni. Ale uprimne priznavam, ze je urcite ovlivnen tim, ze jsem vystudovala spolecenskou vedu.
Na druhou stranu vnimam jinak zamerene lidi a tak nejak se dokazu odprostit od udivu, kolik lidi si plete Ustavu a Listinu a statniho zastupce se soudcem.
Kazdopadne bych čekala, ze vyuzijes intelektualni prevahy a zakladatelku trochu nasmerujes.
Muj nazor je, ze prave takova demonstrace pýchy žene lidi bez vetsiho kulturne -spolecenskeho rozhledu do naruče žvanilu, kteří jima ale ROZUMI ![]()
Mi se nelíbí, jak se dneska mládeži pořád a ve všem umetá cesta. Za nás se chodilo opravdu do knihovny, jak píše @Murka. Dneska mají vše dostupnější. Nemusí zvednout ani ten kombajn a jít do knihovny. Jenže oni jsou líní i sednout k PC a vyhledat si tu informaci.
Jenže i takový žák chce být jednou student. A co s takovým studentem? Když si dítě zapomene pomůcky do školy. Tak první co řekne, že mamka to nenachystala. Jak mamka to nenachystala? Koho je to povinnost?
Je sice hezké, že tady mládežník dostal odpovědi, ale nedonutí ho to, aby hledal sám. Co si najde sám, tak si zapamatuje.
@FlorenceF Jenkins píše:
No, muj nazor s tvych v podstate souzni. Ale uprimne priznavam, ze je urcite ovlivnen tim, ze jsem vystudovala spolecenskou vedu.Na druhou stranu vnimam jinak zamerene lidi a tak nejak se dokazu odprostit od udivu, kolik lidi si plete Ustavu a Listinu a statniho zastupce se soudcem.
Kazdopadne bych čekala, ze vyuzijes intelektualni prevahy a zakladatelku trochu nasmerujes.
Muj nazor je, ze prave takova demonstrace pýchy žene lidi bez vetsiho kulturne -spolecenskeho rozhledu do naruče žvanilu, kteří jima ale ROZUMI
Nasměrování tady provedlo několik lidí přede mnou, nač opakovat to samé. A jediné, co jsem kritizovala byl fakt, že ona ani syn nejsou schopni s pomocí internetu a literatury tu odpověď najít. Tedy neschopnost (u školáka zejména do budoucna dle mého dost závažná), nikoli neznalost (ač můj názor je takový, jak jsem ho prezentovala tobě, ale zakladatelce ne). To mi tu odpočátku podsouváš ty. Ničeho takového jsem na zakladatelce nedopustila, netvrdila jsem jí, že by to měla vědět ani nic podobného ![]()
@Anonymní píše:
Ne, má vyplněný SÁM celý dvojlist odpovědí, ale s tímhle si prostě neví rady ajá vážně nemám čas sedět u počítače a hledat. Ano koukala jsem se na internet, ale nemůžu to najít. Učebnici si nechávají všichni ve škole. A syn se díval, ale taky to nemůže najít. A tahle odpověď, i ta nad tebou byla vážně k ničemu, nemám čas se tady dohadovat.
Pokud ctu spravne, tak je to synuv ukol a ne tvuj. Nevidim duvod, proc s ditetem na 2.stupni psat ukoly.
Internet k dispozici ma, cist a psat umi, tak at si to najde sam.
Ceho docilis, kdyz mu ten ukol napises ty?? Sice z ukolu bude mit za jedna, ale az bude ve skole psat test, tak to bude za pet, protoze nebude vedet jak napsat spravnou odpoved.
Jen at se synacek snazi, do vecera casu dost ![]()
A nebo planujes, ze s nim ukoly budes psat i v maturitnim rocniku??
Fakt tuhle generaci skolaku nechapu, staci par kliku na googlu a behem par vterin maj info, ktere hledali. Za nas se chodilo do knihovny, kde jsme poctive procitali x knizek a hledali informace… dnes je to vazne otazka par vterin, takze ptat se na diskuznim foru, a jeste za sveho syna (jakoby se neumel zeptat on sam) je fakt trapne ![]()