Ukončení kojení u desetiměsíčního

10141
16.1.19 23:01
@Medičkaa píše:
Tak tu mám dneska taky jeden kojící dotaz. Omlouvám se jestli to bude delší, snad to někdo dočte do konce a poradí. Vždycky jsem myslela že vydržím kojit do minimálně do roka a půl, jenže teď je synovi 10 měsíců a bojím se že ho budu muset odstavit. Kojím ráno, při uspávání (po obědě i večer) a v noci. To je největší tragédie, budívá se teď několikrát za noc a trvá mi často i přes hodinu znovu ho uspat. Všichni mi tvrdí že když zruším noční kojení, bude spát líp. Ve dne už tomu moc nedá, dělá při tom blbiny, tak se obávám že když ukončíme v noci, bude to znamenat úplný konec. Jinak jí všechno co mu dám a přes den spí docela slušně - dopoledne hoďku, odpoledne někdy i 2. Navíc mě za měsíc čeká návrat do školy a přijde mi drsné odstavovat ho v té době. V polovině března pak bude několik dní úplně beze mě a já se bojím že pak aci stejně neudrzim.Takže co byste radili?Pomůže odstavení na zlepšení spánku? A kdy byste odstavili? Už teď aby byl už zvyklý na UM až bude těch pár dní ode mě? A jak na to? Prostě v noci nedat už vůbec nebo spíš nějak postupně? A kdybych se rozhodla kojit dál dá se udržet laktace pokud budu třeba 4 dny jen odstrikavat (moc mi to nejde). Díky za rady.

Nechat na noc s tatínkem. Přijde mi škoda přestat úplně. To že bude na flašce, není záruka celonočního spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
16.1.19 23:08

Kdybys nešla do školy, napsala bych ti, aby sis ho dala do postele a na kojení se ani nevzbudíš. Takto asi moc neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
16.1.19 23:13

@Lucie_Sx taky jsem to zkoušela ale mám pocit že se tak nevyspime ani jeden :( prostě je zvyklý spát ve svém, donedávna to fungovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
16.1.19 23:25

U dcery odstaveni (ve vyssim veku nez je tvuj syn) zlepseni spanku neprineslo. Nedostava flasku, ale furt se budi casto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4220
16.1.19 23:27

Tady je taky otázka, jestli bude UM chtít. Obě moje děti odmítaly jak flašku, tak i UM. Já tedy kojila do dvou let. A nevím, ale i po odstavení jsem měla asi měsíc mlíčko. Ale nezkoušela jsem, jestli by se po čtyřech dnech ještě nakojily. Syn se tedy budil i po odstavení tak 2×, 3× za noc. A to spal se mnou v posteli, musel mi alespoň nahmatat prsa a zase spal dál. Ale on se odstavil kvůli nemoci, měl týden aftíky, pak už se bál přisát, že by ho to bolelo. Ale myslím, že by se laktace i po tom týdnu obnovila, kdyby chtěl. Já od zhruba roku jsem kojila jen večer, v noci a brzo ráno. Pak už měly normální jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
16.1.19 23:59

@Maylaa tak to mě moc nepotěšilo :( samozřejmě nechci být krkavčí matka a odpírat mu mlíko ale když v půl 8 usne a v 10 je zase vzhůru a usne znovu až o půlnoci tak za ten večer neudělám už vůbec nic, nemluvě o tom že je to jediná doba kdy se můžu učit… proto jsem ochotná zkusit skoro cokoliv aby spal trochu normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
17.1.19 00:06

@PapeJ UM měl jen párkrat asi v 6 týdnech ze zdravotních důvodů a pil ho vpohodě ale teď to tak být samozřejmě nemusí no… A když se stane zázrak a spí třeba celou noc tak ráno nemám ty prsa nijak extra nality, myslím že už toho mlíka moc nemám no tak nevím. Jinak kdyby se jen budil bylo by mi to jedno, jsem prostě zvyklá, ale když ho pak další hodinu uspavam je to fakt hrůza a to i když si ho vezmu do postele :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
17.1.19 01:17

Já bych zkusila jít spát do jiné místnosti,možná bys byla překvapená,ze se dítě zavrti,pobrouka si a do půl hodiny samo usne. Já kojim deti dlouho,ale noční kojení nepodporuju,chci se vyspat. Odchazela jsem vzdy,kdyz byly naznaky casteho buzení a ty jsou vzdy,souvisí to s vývojem.

Kdybys od nej nemusela v breznu na pár dní úplně pryč,rekla bych Ti,ze je skoda odstavovat,lahev s UM si vzít nemusí. Ale kdyz musíš pryč,tak by bylo možná lepší utnout to úplně,kdyz kojení uz nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
17.1.19 08:23

@Jana206 on spí sám v pokojíku ale je to hned vedle ložnice takže ho slyším. Ale nikdy tam nejdu hned když si povídá nebo kňourá, až když opravdu brečí. Ale on si prostě stoupne, lomcuje žbrdlinama od postýlky a křičí a pak i brečí, sám usnul jen párkrát. No třeba je to jen období ale nevím. Poslední 3 noci byly už prostě neúnosné. Odstavení od kojení mě bude strašně mrzet ale dělat mu dál takhle otroka si neumím představit. Chlap se o něj v noci sám nepostará, potřebuje se taky vyspat když vstává do práce… A klidně jsem ochotná přestat kojit jen v noci ale on tomu přes den moc nedá a bojím se že už to pak stejně vyšumí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18232
17.1.19 08:30

@Medičkaa A dávat spát později? Dcera by dělala při brzkém uspání to samé, takže chodí spát v půl desáté se mnou, spí do cca devíti, jen se většinou dvakrát vzbudí na kojení, ale to se napije a spí dál (máme ji v posteli). Já se budím ráno v šest, jak jdu spát večer brzo, takže mám ráno spoustu času udělat si věci, na které je nutné se soustředit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
17.1.19 08:35

Myslím si, že když ho odstavíš, tak se bude budit stejně často a Tobě přibude starost s chystáním UM, takže bych kojila do nástupu do školy a on se pak postupně přirozeně odstaví sám - když nebudeš k dispozici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
17.1.19 09:07

@bertoldina díky, to asi zkusím. I když on už je večer dost unavený. Ve dne to skrouhnul z původních 4 denních spánků na 2 a v 7 večer už si mne oči a zivá… a vyhovovalo mi že mám ten večer klid pro sebe, rano vstává brzo nezávislé na tom v kolik jde spát takže ráno stejně nic neudělám :( ale určitě to zkusíme než začneme haprovat s kojením

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
17.1.19 09:09

@ruzovasrnka zase mi přišlo drastické stresovat ho zároveň tím že s ním nebudu a tím že nedostane mléko, proto jsem to chtěla mít vyřešené ještě předtím… ale možná to moc řeším a on si ani nevšimne že ho hlídá někdo jiný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18232
17.1.19 09:32

@Medičkaa A odpoledne spí jak? Venku v kočárku? Jestli by nešlo nějak zkrátit ten odpolední spánek? Zas jestli se mu chce už v sedm spát, tak ať se nepřetáhne a není to ještě horší. Naše malá v tu dobu unavená není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
17.1.19 10:15

@bertoldina Dopoledne spí doma v postýlce nebo v kočárku tak hoďku nebo i hoďku a půl a po obědě venku v kočáře, nebo výjimečně doma. Venku vydrží tak hodinu, doma když si jdu lehnout s ním tak i dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová