Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Luca654 mně tohle dělal pravidelně každou dobu a byly to koliky. Odtrhával se, plakal a nebyl k utišení. Pomohly kapky, masáže, teplé na bříško, hopsání na míči, šátek…
Na koliku používáme spoustu kapiček, máme vyzkoušené všechny, ale tentokrát co předvádí už týden mě nepřijde, že by to byla kolika jelikož vůbec netlačí.
Já si myslím: večer už teče mléko pomaleji, kromě toho končí období, kdy je prso nalité mlékem - teď už se vždycky laktace spouští až při přisátí. Tzn. že už mu to tak neteče jak byl zvyklý, musí trochu zamakat- to jo překvapí nebo naštve a odpojí se.
Nám se to taky stalo, pomohlo kojit v chůzi ! Jo, je to na palici, ale jen tak se malá chytla, roztahala to a nakojila se. Teď už to ví, že musí „makat“ a čekat, tak tahá tahá a najednou cítím vrrrrrr jak se to tam valí ![]()
@Luca654 píše:
Dobrý den,
Chtěla bych se jen zeptat zda je to normální a co dělat. Mám 2,5 měsíčního chlapečka. V noci se mi budí na kojení tak dvakrát a pije krásně a většinou hned usne. Přes den vyžaduje kojení tak po dvou až třech hodinách. Ale večer to začal bojkotovat. U prsa řve a nic nevypije. Zkoušela jsem to odsat a odsála jsem vždy kolem 120ml tak si myslím že mléko tam je. Začínám ho uspavat už kolem šesté (zkoušela jsem i později, ale byl to hrozný řev) vždy vykoupeme, zkusím dát nakojit, trochu si vezme, ale pak řve, vydrží klidně až do deseti než vyčerpáním usne a to mu zkouším dávat najíst pořád. Dnes jsem mu zkusila dát odsate mléko lahvičkou, ale vzal si jen kolem 30ml a plakal dal. To zkouším ho uspavat v náručí a různé polohy a nejhorší je že u manžela pláče a u mě se aspoň uklidní, ale neusne. Už nevím co s tím. Nevíte čím by to mohlo být že večer bojkotuje kojení? Nebo je jen tak moc pretazeny? Ale prcek moc nespí ani přes den, většinou usne jen v kočárku.
Vydrží řvát až do desíti, usne jen v kočárku. Ty mu dáváš pořád. Možná se mu moc podřizuješ. Stanov nějaký rozumný režim, uvidíš, že si zvykne. ![]()