Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, mám takový problém. Dneska jsem měla volat doktorovi, aby mi ukončil k neděli neschopenku, protože v pondělí nastupuji na mateřskou. No jenže mi to v ordinaci nikdo nebere a přitom jsme tak byli domluveni. Půjde to ukončit v pondělí zpětně k neděli? Moje chyba to není, já postupuji, jak sme se domluvili a oni si udělali v pátek asi volno… Jsem z toho na nervy…
@Nickjmeno píše:
Jde to 3 dny dopředu, zpětně ne…
Myslím, že ukončení jde den zpětně.
Podle mě nejde zpětně vůbec. Jakože člověk na neschopence by došel do práce a pak někdy další den donesl, že mu to zpětně doktor ukončil? To je nesmysl.
@Cenarius píše:
Podle mě nejde zpětně vůbec. Jakože člověk na neschopence by došel do práce a pak někdy další den donesl, že mu to zpětně doktor ukončil? To je nesmysl.
Našla jsem článek, že to lze s pisemnym souhlasem Ossz.
@JancaS84 píše:
Myslím, že ukončení jde den zpětně.
Zpětně jde neschopenku zahájit, ukončit jde dopředu, ale zpětně ne, dřív to možnà šlo per huba domluvit, ale dneska na eneschopence už to neprojde, člověk jde na kontrolu, doktor vidí, ze už může do práce, tak ukončí neschopenku a další den se může nastoupit do zaměstnání, nejde to udělat tak, že mu zavolam, že už je mi dva dny dobře, tak jsem šla pracovat aby mi to ukončil zpětně.
@Sarus21 píše:
Zdravím, mám takový problém. Dneska jsem měla volat doktorovi, aby mi ukončil k neděli neschopenku, protože v pondělí nastupuji na mateřskou. No jenže mi to v ordinaci nikdo nebere a přitom jsme tak byli domluveni. Půjde to ukončit v pondělí zpětně k neděli? Moje chyba to není, já postupuji, jak sme se domluvili a oni si udělali v pátek asi volno… Jsem z toho na nervy…
když to nepůjde tak budeš mít mateřskou o jeden den jinak no
Asi je to o přístupu každýho doktora…mě třeba dětská ukončuje OCR (edit, vypadlo mi slovo) jak ji požádám, i zpětně.
Ale je fakt, že ty elektronické neschopenky to možná budou mít jinak.
Příspěvek upraven 20.08.21 v 12:13
@ka2ka píše:
když to nepůjde tak budeš mít mateřskou o jeden den jinak no
Samozřejmě ze nebude, neb nastup na ppm je jasne dany na zadosti a ossz si podle toho to ukončení neschopenky proste upravi.
@Mar__tanka1983 píše:
Asi je to o přístupu každýho doktora…mě třeba dětská ukončuje jak ji požádám, i zpětně.
Ale je fakt, že ty elektronické neschopenky to možná budou mít jinak.
Tak detska ti asi nevystavuje neschopenku, ze.
@j.a.n.i1 píše:
Samozřejmě ze nebude, neb nastup na ppm je jasne dany na zadosti a ossz si podle toho to ukončení neschopenky proste upravi.
nechápu nastoupit se musí v rozmezí určitého termínu ne? tak pokud nastoupí o dva dny později tak se nic nestane ne?
Tak si to musí doktor v pondělí vyřešit sám, jela jsem tam a oni mají od včera dovolenou, takže sem nemohla nic dělat. Bohužel nastupuji 6 týdnu před porodem takže o den později už nastoupit nemůžu. Tak jsem v pondělí zvědavá, jak to bude řešit.
Mně ji ukončili zpětně, mateřská mi začínala v neděli, v pondělí jsem měla volat, ukončili ji zpetne v sobotu, že to dopředu nejde.
@bertoldina a to bylo už v době té eneschopenky nebo když byly ještě ty papírové? Už těch papírových to nebyl takový problém
ale teď jak to jde online tak to nejde ošidit ![]()