Ukončení pracovního poměru?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
686
8.1.12 12:27

Ukonceni pracovniho pomeru?

Ahoj holky,máte nekdo zkušenost,nebo nevíte zda je pravda,co mi rekla kamarádka ? Mam rodicak na dva roky a v praci mi drží místo,ale dozvěděla jsem se ,ze pokud nepotvrdim nastup do prace pul roku pred nástupem,muze mi zaměstnavatel dat během toho půlroku výpověď. Je to pravda,nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12862
8.1.12 12:48

Není, navíc i když máš v práci nahlášené dva roky, můžeš si RD prodlužovat až do 3 let. dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
8.1.12 13:14

Já si myslím, že jde jen o slušnost, zavčasu se se svým zaměstavatelem (vedoucím) sejít a domluvit návrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
8.1.12 13:17

No, hlavně zaměstnavatele vůbec nezajímá na jak dlouho máš rodičák, ale co si nahlásila jemu při žádosti o rodičovskou dovolenou. Pokud si mu neuvedla koncové datum (nejlépe písemně, aby to bylo prokazatelné), tak se ze zákona předpokládá, že si žádala o RD na 3 roky a dřív tě nemusí zpět přijmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená radúna
8.1.12 14:17

Na mzdovce mi paní odpověděla (když jsem se zajímala, kdy nahlásit nástup z5 do práce), že stačí domluvit se měsíc před nástupem.
Výpověď bys mohla dostat, pokud bys plánovala být doma s dítětem 4 roky - to zaměstnavatel nemusí čekat.

• Citovat
  • Upravit
686
8.1.12 16:21

Aha,holky diky. Ja mam prave presne datum uvedené kdy končím rodicak. Docela mě prave zarazilo co rikala kamarádka,zvlast,kdyz jsem to jeste od nikoho neslysela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 17:30

Ahoj všem,
poradil by mi někdo jak po změnách v zákoníku práce podat výpověď z pracovního poměru??
Jedná se mi hlavně o to jestli platí stále §50 zákoníku práce a případně jestli ho do písemné výpovědi musím psát.

• Citovat
  • Upravit
18305
28.3.12 17:39

Paragraf 50 je konkrétně co? (myslím slovní formulaci). Nebývá dobré uvádět jen číslo paragrafu, pak může dojít k nedorozumění, kdy si každý představí jiný obsah… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
28.3.12 17:43
http://business.center.cz/…cast2h4.aspx
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
poradil by mi někdo jak po změnách v zákoníku práce podat výpověď z pracovního poměru??
Jedná se mi hlavně o to jestli platí stále §50 zákoníku práce a případně jestli ho do písemné výpovědi musím psát.

Vkládám odkaz na aktuální znění zmíněného zákoníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 17:45

@Jura007 stáhla jsem si vzor z internetu, jenže jak se teď upravoval zákovík práce, tak netuším jestli to platí.
zapoměla jsem dodat, že já jsem zaměstnanec a znělo by to takto:
Věc: výpověď z pracovního poměru
Vážení,
u Vaší společnosti jsem na základě pracovní smlouvy ze dne.......
zaměstnána jako............
Tímto v souladu s ustanovením §50 Zákoníku práce dávám výpověď z pracovního poměru.
Pracovní poměr skončí uplynutím zákonné dvouměsíční výpovědní doby dnem......
Platí stále tento vzor??

• Citovat
  • Upravit
18305
28.3.12 17:48

Jo tak to je klasika, to by se asi nijak změnit nemělo (pokud nežijeme v diktatuře. máme právo změnit zaměstnavateletouto formou kdykoli).
Jen bych dal pozor, při přípravě novely Zákoníku práce se mluvilo o tom, že u výpovědi z pracovního poměru dané zaměstnancem bude výpovědní lhůta striktně tříměsíční… A nevím, jak to dopadlo :oops:
Nejlepší bude domluvit se na detailech na personálním. Aby se vyloučil dvojí různý výklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 17:51

Resp.dala by se napsat platná výpověď z pracovního poměru bez jmenování paragrafů??
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
7182
28.3.12 17:51
§ 51
(1) Byla-li dána výpověď, skončí pracovní poměr uplynutím výpovědní doby. Výpovědní doba musí být stejná pro zaměstnavatele i
zaměstnance a činí nejméně 2 měsíce, s výjimkou vyplývající z § 51a. Výpovědní doba smí být prodloužena jen smlouvou mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem; tato smlouva musí být písemná. Byla-li dána výpověď, skončí pracovní poměr uplynutím výpovědní doby. Výpovědní doba musí být stejná pro zaměstnavatele i zaměstnance a činí nejméně 2 měsíce.
(2) Výpovědní doba začíná prvním dnem kalendářního měsíce následujícího po doručení výpovědi a končí uplynutím posledního dne příslušného
kalendářního měsíce, s výjimkami vyplývajícími z § 51a, § 53 odst. 2, § 54 písm. c) § 54 písm. b) a § 63. § 51a
Byla-li výpověď ze strany zaměstnance dána v souvislosti s přechodem práv a povinností z pracovněprávních vztahů nebo přechodem výkonu práv a povinností z pracovněprávních vztahů, platí, že pracovní poměr skončí nejpozději dnem, který předchází dni nabytí účinnosti přechodu práv a povinností z pracovněprávních vztahů nebo dni nabytí účinnosti přechodu výkonu práv a povinností z pracovněprávních vztahů.
@Jura007 píše:
Jo tak to je klasika, to by se asi nijak změnit nemělo (pokud nežijeme v diktatuře. máme právo změnit zaměstnavateletouto formou kdykoli).
Jen bych dal pozor, při přípravě novely Zákoníku práce se mluvilo o tom, že u výpovědi z pracovního poměru dané zaměstnancem bude výpovědní lhůta striktně tříměsíční… A nevím, jak to dopadlo :oops:
Nejlepší bude domluvit se na detailech na personálním. Aby se vyloučil dvojí různý výklad.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.3.12 17:55

@Raduš.ka44
Děkuji, i odtud jsem čerpala, ale nejsem si jistá, jestli je to správně. ;)
@Jura007
No, to je právě trochu problém- moc doufám, že mi na personálním poradí, ale raději s tím moc nepočítám.
Další potíž je v tom, že v tom popsaném vzoru je jmenováno datum sepsání pracovní smlouvy a to já nevím určitě.
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
7182
28.3.12 17:57

Anonymní, vzhledem k tomu, že jsou tam zmíněné i novelizae, které začnou platit od prvního dubna, tak to určitě správně je. ;) Tyhle stránky jsou spolehlivé, když něco potřebuju, čerpám právě z nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat