Životopis - uvádí se rodičovská dovolená a evidence ÚP?

Anonymní
8.1.12 10:16

Životopis-uvádí se rodičovská dovolená a evidence ÚP?

Ahojky, prosím o radu. Uvádí se do životopisu rodičovská dovolená a evidence ÚP?
V listopadu mi končila rodičovská, dostala jsem výpověď pro nadbytečnost a ihned se evidovala na ÚP. Již jsem odepisovala asi 4 firmám na nabídku práce, ale pokaždé jsem uvedla poslední zaměstnání. O rodičovské ani necelých dvou měsících evidence na ÚP jsem se nezmínila. Nejsem si ale moc jistá, někde jsem četla, že neuvádět, jinde, že by mělo bát uvedeno. Jak je to tedy, prosím? Jak byste napsaly životopis vy? Díky za každý postřeh :palec: :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
8.1.12 10:17

Tak to me taky zajima :think: Budu ve stejne situaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
8.1.12 10:20

S rodičovskou si jistá jsem - do konce rodičovské jsi zaměstnaná u zaměstnavatele, který ti aktuálně dal výpověď pro nadbytečnost. Ale s evidencí na ÚP, to nevím :think:

Když máš v životopise mezery, tak se tě prostě u pohovoru zeptají, co jsi v té době dělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
8.1.12 10:21

Ahoj. Firmy hlavně zajímají dovednosti a zkušenosti, které jsi nabrala v minulých zaměstnáních - pracovní pozice, jazyky, práce s pc… Evidence na ÚP není nutné uvádět, pokud jsi tam nebyla například na rekvalifikačním kursu. Stejné je to s rodičovskou… vůbec ji nemusíš uvádět, pokud nechceš. Zaměstnavatel vůbec nemusí vědět, jestli máš děti nebo ne, a dokonce se Tě na to nesmí ani při pohovoru ptát.
 Bab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.1.12 10:29
Babetta píše:
Ahoj. Firmy hlavně zajímají dovednosti a zkušenosti, které jsi nabrala v minulých zaměstnáních - pracovní pozice, jazyky, práce s pc… Evidence na ÚP není nutné uvádět, pokud jsi tam nebyla například na rekvalifikačním kursu. Stejné je to s rodičovskou… vůbec ji nemusíš uvádět, pokud nechceš. Zaměstnavatel vůbec nemusí vědět, jestli máš děti nebo ne, a dokonce se Tě na to nesmí ani při pohovoru ptát.
Bab.

ale ta 3leta mezera tam preci bude?
Nebo se tam ma psat ze od do na rodicovske dovolene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.1.12 10:30

To je pravda, zeptat se nesmí, na druhou stranu, může se zeptat co si dělala plácnu poslední 2 roky v zaměstnání a jakých si dosáhla úspěchů…
Takže ono je to s tím uváděním / neuváděním RD takové rozpolcené. Jako uvádět ji nemusíš, protože si stále byla zaměstnaná, na druhou stranu ti to u některého zaměstnavatele může i uškodit, protože to bude brát jako že lžeš, protože ho mystifikuješ tím, že máš o 3 roky delší praxi a aktuální znalosti v oboru. Ale zas záleží na jakou pozici se hlásíš…
Jinak registraci na UP bych neuváděla, máš tam konec zaměstnání, tak je jasné, že teď žádné nemáš a hledáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.1.12 10:33
dajdulka25 píše:
Babetta píše:
Bab.
ale ta 3leta mezera tam preci bude?
Nebo se tam ma psat ze od do na rodicovske dovolene?

No, pokud ti skončil PP až po RD, tak ji teoreticky můžeš neuvést a jen napsat že ti k tomu a tomu datu skončilo zaměstnání.
Pokud ti skončilo dřív, tak by tam ta díra fakt byla a pak je potřeba to tam napsat, vypadá to líp, než že si 3 roky nedělala nic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
8.1.12 10:34

jis sice na rodičovské, ale pořád jsi zaměstnaná u jednoho zaměstnavatele…
takže to tam uvést nemusíš.....
např. jsi u jedné firmy celkem 7 let…ale že jsi z toho 3 roky byla na rodičáku, to tam psát nemusíš, ale ono se na to při pohovoru stejně přijde ;) …ale takhle máš šanci, že tě na ten pohovor pozvou…

a pokud jsi vedena na ÚP, tak to tam uveď, např:
od ledna 2011 - vedena na ÚP

pak ti tam vzniká mezera a nevypadá to dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
8.1.12 10:34

Zrovna taky smolím životopis a RD tam uvádím už jen proto,aby tam nebyla mezera, stejně se toho dopídí, že mám dítě, tak to přiznám rovnou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1724
8.1.12 10:42

mne PP skoncil, kdyz jsem otehotnela, takze to tam asi budu muset uvest :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
8.1.12 10:43
dajdulka25 píše:
mne PP skoncil, kdyz jsem otehotnela, takze to tam asi budu muset uvest :think:

mě zas zaměstnavatel zkrachoval během RD, takže taky uvádím

• Citovat
  • Upravit
8179
8.1.12 10:50
j.a.n.i1 píše: … protože to bude brát jako že lžeš, protože ho mystifikuješ tím, že máš o 3 roky delší praxi …

To přece není pravda, doba na rodičovské se do praxe počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
8.1.12 10:58
Knoflice píše:
j.a.n.i1 píše: … protože to bude brát jako že lžeš, protože ho mystifikuješ tím, že máš o 3 roky delší praxi …

No, možná ve státním podniku pro výpočet platu, ale já být zaměstnavatel, tak si raději vyberu někoho, kdo má rok praxe, ale opravdu ten rok pracoval, než někoho kdo má 4, ale z toho byl poslední 3 roky doma. Z hlediska pracovních zkušeností to prostě praxe není, bez ohledu na to, jak na ni nahlíží zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
8.1.12 10:58
Knoflice píše:

ano, pocita :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
8.1.12 10:59

Mě se to zatím netýká, ale jak uvést situaci, kdy jsme na RD, v dubnu nastoupím na MD ale k 31.12.2011 jsem dostala výpověď… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat