Ukončený 4. měsíc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ukončený 4. měsíc
Zdravím.. Mám asi hloupý dotaz ale nějak se nemůžu dopočítat. Malá se narodila 6.května.. kdy má teda ukončený 4. měsíc? 6. září a nebo až 6. října??? Jsem fakt jelito ale uplně jsem se do toho zamotala.......
a proč se nezačíná prvím příkrmem kaší??
Moc dík.. už si připadám uplně vygumovaná
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
6. září.
Jako první příkrm nemusíš dávat kaši. Klidně můžeš začít zeleninou, nejlépe mrkvičkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně 4.měsíce budou Tvé dceři 6.září.
Doporučuje se začínat zeleninou.Dušenou mrkvičkou,postupně ostatní druhy zeleniny a až pak bezlepkové kaše.
Mnoho Dr.ale poradí bezlepkové(např.rýžové)kaše dříve pokud má miminko v noci hlad.
O tom co je nejlepší se mnohdy přou i odborníci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mi právě přijde logické jí dát nejdříve kaši.. tu chut alespon bude znát tak to nebude až tak nové.. dáváme nutrilon ha.. a je kaše přímo do nutrilonu ha.. tak jsem si říkala že bych zkusila to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
6. května se narodila, 6. června ukončila první měsíc, 6. července druhý, 6. srpna třetí, 6. září čtvrtý.
Kaše - někdo jí začíná, mi připadne hůř stravitelná než rozvařená zelenina a navíc ty hotové kupované jsou teda docela sladké (co jsem jich pár měla), takže hrozí, že mimčo si zvykne na sladkou kaši a nebude chtít „hnusnou“ zeleninu.
První příkrm jsem začala zeleninu (časem plus maso), po měsíci druhý příkrm ovoce a za další měsíc kaše postupně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a nebude ha kaše stejně hořká jako ha mlíčko?? chjo… to bude boj.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
6. května se narodila, 6. června ukončila první měsíc, 6. července druhý, 6. srpna třetí, 6. září čtvrtý.Kaše - někdo jí začíná, mi připadne hůř stravitelná než rozvařená zelenina a navíc ty hotové kupované jsou teda docela sladké (co jsem jich pár měla), takže hrozí, že mimčo si zvykne na sladkou kaši a nebude chtít „hnusnou“ zeleninu.
První příkrm jsem začala zeleninu (časem plus maso), po měsíci druhý příkrm ovoce a za další měsíc kaše postupně.
takže jsi nejdříve dávala příkrm jednou denně a potom 2×? chápu to dobře??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čím maminka začne přikrmovat, je čistě na ní. Může, ale taky nemusí se držet jistých vychytávek, např. jak už tu bylo psáno, když začneš sladkým, dítě pak může odmítnout nesladké. Ale ne každé dítě, někdy navíc už je na příkrm opravdu čas a dítko nechce a nechce, takže stejně skončí na sladké ovocné přesnídávce, kterou už si dá, aby se do něj vpravilo vůbec něco. V naší zemi je prostě trend začínat zeleninou, ale poku máš pocit, že bude mimču bližší kaše, proč nezačít kaší. Třeba bude kaše na noc tlačit v bříšku, nebo bude mít po ní žízeň, nebo taky nic z toho, musíš vše vyzkoušet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stejně jde zpočátku hlavně o to, aby se miminko naučilo jíst. Jsou to pro něj nové pohyby a nová zkušenost. Takže i pár lžiček bude obrovský výkon, na to hlavně mysli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muchitos píše:Pipet píše:takže jsi nejdříve dávala příkrm jednou denně a potom 2×? chápu to dobře??
6. května se narodila, 6. června ukončila první měsíc, 6. července druhý, 6. srpna třetí, 6. září čtvrtý.Kaše - někdo jí začíná, mi připadne hůř stravitelná než rozvařená zelenina a navíc ty hotové kupované jsou teda docela sladké (co jsem jich pár měla), takže hrozí, že mimčo si zvykne na sladkou kaši a nebude chtít „hnusnou“ zeleninu.
Jo nejdřív jednou, pak, když tak nějak zvládne plnou dávku, tak přidat další příkrm, tzn.2× denně, atd. Ale spousta dětí se na plnou dávku dostanou až v x měsících, takže ne vždy jde dodržet přidání dalšího jídla až po dostání se na tu plnou dávku a začne se dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo… Já ale kojila, takže to bylo v rámci zachování zdravého poprsí
, ten měsíc jsem postupně přidávala příkrm a ubírala pak případného dokojení, takže si prsa zvykly a nehrozila exploze, jako kdybych prostě najednou vynechala.
V případě UM bych tak ty tři dny poprvé pomaličku zkoušela pár lžiček, co to s mimčem udělá, a pak případně nechala hned sníst, kolik sní, i plnou dávku, tam je to s ohledem na prsa jedno, že. Jen bacha, kdybys začala teda tou mrkví, ona docela staví, po plné dávce jen mrkve by Majda nekadila asi doteď. Dávala jsem bramboru s mrkví.
Jo a ten rozestup cca měsíc mezi zaváděním příkrmu místo mlíka (oběd, svačinka, večeře…) bych asi dodržela i na UM, přece jen je to najednou zátěž pro bříško.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkev teda staví,i když do ní přidám trochu toho olejíčku nebo másla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zuzouš píše:
Mrkev teda staví,i když do ní přidám trochu toho olejíčku nebo másla?
Tuk je tam kvůli vitamínům rozpustným v tucích spíš, ne? Jako každé dítko jiné, třeba to vadit nebude, ale Majda po čisté mrkvi byla fakt zacpaná, dávala jsem ji pak raděj v menšině do jiné zeleniny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slyšela jsem totiž dvě verze
buď že tam je ten olej kvůli vstřebaní vitamínů nebo že se tam dá trošičku másla, aby to bylo energeticky bohatší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že oboje je spíš kvůli vitamínům (jakou energetickou hodnotu má pidihoblinka másla??) a na to kadění/nekadění to moc vliv mít nebude. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit