Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V první řadě upřímnou soustrast a sil. ![]()
Ve druhé. Teď už je to na tobě. Takhle velké dítě má kojení opravdu jen na uklidnění a moc živin v mléce už opravdu není. Pokud ti nedělá dobře, tak není důvod proč v něm pokračovat. Ale ty sama se musíš definitivně rozhodnout, pokud ukončit, tak opravdu skončit.
A k tomu odstavení. Nešlo by to udělat tak, že by u vás ta babička byla?? Že by ho večer uspala a v noci sis třeba lehla k němu. Ale prostě mu prso nedala. A hlavně mu musíš důrazně říct ne, vysvětlit, že už mlíčko není a přes den nabízet jídlo a jinou zábavu, ve chvíli, kdy chce prso.. Prostě být s ním, ale nedat mu. Já to taky musela utnout takhle náhle a za dva dny byl pokoj. Ale nejdřív jsem si to musela rozlousknout já.
Já bych skončila. Musí to být příjemné pro oba a už je dost veliky. Babička je super nápad. A syna bych hodně mazlila a tulila, aby měl stále tu blízkost a bezpečí.
V takové situaci je nápad s babičkou hloupost. Začni odstavovat postupně. Nejdřív zruš denní a noční kojení, dávej jen před spaním a za pár dní zruš i to. Pro dítě to bede lepší než ho vyšoupnout k babičce.
@Janli píše:
V takové situaci je nápad s babičkou hloupost. Začni odstavovat postupně. Nejdřív zruš denní a noční kojení, dávej jen před spaním a za pár dní zruš i to. Pro dítě to bede lepší než ho vyšoupnout k babičce.
Proc myslis ze je to hloupost? Já jsem ted u babicky s nim a proste bych za par dni na tri dny odjela.. ale postupne prestavat bych mohla taky zkusit.. alenevim jak zrusit nocni kojeni kdyz bude rvat dokud nedostane
@P4ja píše:
V první řadě upřímnou soustrast a sil.![]()
Ve druhé. Teď už je to na tobě. Takhle velké dítě má kojení opravdu jen na uklidnění a moc živin v mléce už opravdu není. Pokud ti nedělá dobře, tak není důvod proč v něm pokračovat. Ale ty sama se musíš definitivně rozhodnout, pokud ukončit, tak opravdu skončit.
A k tomu odstavení. Nešlo by to udělat tak, že by u vás ta babička byla?? Že by ho večer uspala a v noci sis třeba lehla k němu. Ale prostě mu prso nedala. A hlavně mu musíš důrazně říct ne, vysvětlit, že už mlíčko není a přes den nabízet jídlo a jinou zábavu, ve chvíli, kdy chce prso.. Prostě být s ním, ale nedat mu. Já to taky musela utnout takhle náhle a za dva dny byl pokoj. Ale nejdřív jsem si to musela rozlousknout já.
Babicka k nam nepojede. Opravdu leda tu syna nechat..
@Anonymní píše:
Proc myslis ze je to hloupost? Já jsem ted u babicky s nim a proste bych za par dni na tri dny odjela.. ale postupne prestavat bych mohla taky zkusit.. alenevim jak zrusit nocni kojeni kdyz bude rvat dokud nedostane
Hele, já o tom taky takhle uvažovala. Ale nakonec jsem došla k názoru, že bude lepší dát malou babičce u nás. I když ve finále to zvládnul muž. Dva večery brečela, ale pak už si nevzpomněla. Nebyla by tohle cesta?? Prostě si pozvat babičku, ale přes den být s ním a v noci jí poprosit, aby k němu vstala.
Postupné rušení můžeš zkusit, pokud máš nějaké časy, kdy obvykle kojíš. Ale zase je to na delší dobu.
Jinak zkus laktační poradkyni.
@Anonymní píše:
Babicka k nam nepojede. Opravdu leda tu syna nechat..
Tak jedině jí ho zkusit dát na noc, ale já bych neodjela.
A nevite holky proc se mi u kojeni dela spatne? Mate s tim nektera zkusenost?
@P4ja píše:
Tak jedině jí ho zkusit dát na noc, ale já bych neodjela.
Ano to je taky moznost
@Anonymní píše:
A nevite holky proc se mi u kojeni dela spatne? Mate s tim nektera zkusenost?
Obvykle to přichází po porodu jako laktační psychóza. U tebe to může být reakce na stres a na to, co jsi prožila.
Špatně se Ti podle mě nedělá z kojení samotného, ale spíš z nedostatku výživy. Jíš pořádně? Ovoce, zelenina, maso atd.? A pitný režim? Kojení odebírá dost živin, i když už je mléka méně. Zkus třeba vitamíny. A syna bych už odstavila, když Ti to nedělá radost. Mám to podobně s dcerkou, je skoro stejně stará. Pořád se odhodlávám… tak snad se brzy odhodlám ![]()
To už jsi tady psala před týdnem a teď píšeš anonymně.
Odstavit, nevyhovuje Ti to, tak nechápu, co řešíš.
Mm nahraď um nebo přejdi rovnou na kravské.
Mě by na Tvém místě spíš děsilo to, že syn nechce jíst normální stravu a jen chce být u prsa, to už je v tomhle věku i takové přes čáru.
@Anonymní píše:
Má za sebou spoustu životních změn, je na tebe fixovaný a závislý na kojeni. Fakt myslíš, že pro něho bude OK, když ještě na tři dny zmizíš? Vžíj se trochu do toho dítěte. No a ten řev musíš vydržet. Taky odstavuju dvouletou závislačku. Dvě noci si prořvala a třetí už byla v pohodě, stačilo ji jen pohladit a říct hají. A konečně začala spát celou noc ![]()
@Klopotkova píše:
To už jsi tady psala před týdnem a teď píšeš anonymně.
Odstavit, nevyhovuje Ti to, tak nechápu, co řešíš.
Mm nahraď um nebo přejdi rovnou na kravské.
Mě by na Tvém místě spíš děsilo to, že syn nechce jíst normální stravu a jen chce být u prsa, to už je v tomhle věku i takové přes čáru.
Já myslím, že se to hodně změní s tím odstavem. Malá teda jedla hodně při kojení, ale s odstavem se rozjedla pořádně.
Holky synovi je 23 mesicu a stale se koji. Je to sileny zavislak, chce hodne kojit pres den i v noci, mlecne vyrobky nechce a ani jidlu moc neda. Nedávno syn přišel o tatínka a vše je tedy na mě. Problém je v tom, ze začínám být z kojení šílené unavená. kojim rada, je to takové citové pojitko mezi mnou a synem, ale pokazde kdyz zacnu kojit tak behem chvilky na me jde slabost, mota se mi hlava, vyschne mi v krku a musim ho od prsa odtrhnout. On zacne vetsinou rvat ze nema dost, ale ja uz ho prilozit nemuzu protoze je mi spatne. Take jsme se ted stehovali a syn je rozhozeny. Mam to prekonat a kojit stale? Nebo odstavit? Ale zas to budu hodne spatne citove snaset a o synovi nemluve, aby z toho nemel v teto situaci trauma? Kojily byste dal? Premyslim ze bych ho dala na tri dny k babicce za ucelem odstaveni protoze nejsem ve stavu kdy bych zvladla jekot a plac kdyz bych mu prso nedala.. ale zas syn ores noc jeste beze me nebyl. Co byste delaly na mem miste? Chci kojit ale dela se mi z toho spatne, a zaroven jsem na vse sama a potrebuju byt silna..