Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
mám asi docela netradiční dotaz, ale jelikož tady jsou různí lidé, třeba někdo bude vědět a já se aspoň trochu uklidním, když vše napíšu
Manžel si asi před 10 dny koupil babetu… Jsme skoro vesnice takže od známého a ten jí měl také od známého atd… Tudíž babeta bez nějakých papírů, bez kupní smlouvy, nic. Měl jí zamknutou na řetěz na dvoře za branou. Ráno, když šel do práce, zjistil, že řetěz je přeskřípnutý a babeta v pr… Jelikož se vždy pro všechno hrozně nadchne, je mi ho teď hrozně líto
Z babety byl vážně nadšený a tak by mě zajímalo, jestli se dá něco dělat? Šlo by vůbec něco takového nahlásit na policii? On chce dnes objet „známé firmy“, ale pochybuji, že touto metodou babetu dohledá ![]()
Nejspíš nezbyde nic jiného než se smířit s tím, že jí šlohli a asi koupit jinou ![]()
Proc by to neslo nahlasit?? podle me jde, akorat teda se retezem asi nemel moc hybat a nemakat na nej, ale i kdyz ji u nich najde jak jim dokaze ze je jeho?? kdyz nenahlasil ztratu..
Přesně jak píše @beruska2× nahlásit to sice může, ale i když se někde najde on nebude moci dokázat, že je to ona
pak to bude slovo proti slovu, tudíž nelehká situace… ![]()
Hold na všechno je dneska lepší mít nějaký papír ![]()
To od té babety nemá aspoň nějaký doklad? co kdyby ho zastavili policajti nějak se musí prokázat ne? nebo jestli to mají tyto veteráni jinak netuším, ale my i na staré motocykly platíme povinné ručení atd… takže doklad s výrobním číslem máme více asi nelze poradit ![]()
@werunkaw123 píše:
Hold na všechno je dneska lepší mít nějaký papír…, ale my i na staré motocykly platíme povinné ručení atd… takže doklad s výrobním číslem máme více asi nelze poradit
Souhlas. I povinný se u těchto přibližovadel platí, sice minimální, ale platí.
Ohlásit ztrátu na policii sice můžete, ale bez možnosti prokázat vlastnictví se vám babeta nevrátí, i kdyby stála sousedovi na dvoře. Je to jako s kapsářem - když ho nechytíš za ruku, těžko mu pak prokážeš, že peníze v jeho kapse jsou tvoje.
Ahoj, mám babetu po dědovi na kterou jsem platil 2 roky povinné ručení,
babeta ani nevyjela a asi ani nepojede
chci pojištění zrušit, stačí když ho prostě přestanu platit??