Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky poradte!! Včera jsem byla venčit pejska do parku. Jsou tam lavičky, tak si tam vždycky sednu, psisko pustím a užívám si chvilku klidu.
Jenže! Včera se na mojí malou čivavku přiřítil velký pes, tak jsem musela zasáhnout a telefon jsem zřejmně nechala na lavičce. Uvědomila jsem si to až večer, když byla tma. Manžel na něj zkoušel volat, a zvonilo to, tak se tam v 6 ráno vypravil a telefon nikde. Zkoušel na něj tedy volat znovu a ozvalo se, že volané číslo neexistuje. Je mi to líto, protože nebyl nejlevnější a byl to dotykáč od Samsungu.
No a k dotazu: Nedá se ještě nějak telefon vyhledat? Není na to nějaký program, atb? Děkuji za všechny rady. ![]()
Měli jste tam jít ve chvíli, kdy zvonil a když sis to uvědomila, představa, že mobil vydrží ležet na lavičce do rána je poněkud naivní.
Bohužel opravdu neexistuje žádný stopovací program, simka už je zřejmě někde v koši a mobil v zastavárně.
Můžeš tak maximálně zajít na PČR s doklady od mobilu, nahlásit to a čekat, jestli ho náhodou nenajdou… Ale nečekej nějakou přehnanou aktivitu. Nebo zkus obejít bazary a zastavárny v okolí, to je větší jistota, pokud si ho ten dotyčný nechce nechat.
Já teda našla už dva mobily a vrátila jsem je s dobrým pocitem…
Obávám se, že s tím nenaděláš nic. Loni takhle mému synovi ukradli mobil ve škole. Naštěstí to byl obyč mobil od nokie, jeden z nejlevnějších. Ale byl k němu i pěkný obal a kredit za 700 Kč. Manžel mě vyhecoval, že to mám nahlásit na policii, že by ten mobil měli zablokovat. Ale ač byla škoda přes 2 tisíce, tak policajt mi řekl, že se s tím nedá nic udělat. Ještě po měsíci, kdy jsem na ten telefon zkoušela volat, tak číslo bylo v provozu.
Jen jsem dostala radu, aby syn zkusil ve škole jen tak mezi řečí pohrozit, že to řeší policie, a že pokud mobil anonymně nevrátí, tak že to policie bude řešit přes školu a rodiče. Prý třeba někdo dostane strach a vrátí ho… No, nevrátil…
Od té doby byl synovi ukraden kromě mobilu i pytel na bačkory (toho mi bylo líto víc, než toho mobilu
), zdravotní vložky z botasek
, peníze z peněženky, lahev na pití
, nové desky na sešity a zrovna včera mi přišel domů celý nešťastný, že mu někdo ukradl ducha z aktovky (měl takového pěkného na suchý zip, jako příslušenství k aktovce)…
Nenadělá nikdo nic, ve škole se to neřeší, prý se občas nějaké věci ztrácí ![]()
A to je kluk teprve ve třetí třídě, tak jsem zvědavá, co všechno nám ještě zmizí ![]()
@Jaki Já tomu moc nerozumím, ale švagrové ukradli před 2 rokama mobil. Nějaká Nokia to byla. Byla to nahlásit na policii a asi za měsíc měla mobil zpět. Dotyčný totiž ten mobil po tom měsíci zapnul a tak ho našli. Potřebovala akorát doložit na polici veškeré papíry od mobilu, tam jsou totiž asi nějaké ty kódy nebo nevím. Ale je to už 2 roky a ty budeš mít už určitě novější mobil, než měla tenkrát ona. Tak zkus. Já mám HTC a mám tam nastaveno vyhledávání polohy mobilu, právě kdyby mi ho ukradli.
Program na stopování mobilu existuje, ale musela bys ho mít v mobilu nainstalováný, je zdarma, myslím, že od avastu. teď už ti to nepomůže, ale alespoň budeš vědět pro příště
@circus píše:
@Jaki Já tomu moc nerozumím, ale švagrové ukradli před 2 rokama mobil. Nějaká Nokia to byla. Byla to nahlásit na policii a asi za měsíc měla mobil zpět. Dotyčný totiž ten mobil po tom měsíci zapnul a tak ho našli. Potřebovala akorát doložit na polici veškeré papíry od mobilu, tam jsou totiž asi nějaké ty kódy nebo nevím. Ale je to už 2 roky a ty budeš mít už určitě novější mobil, než měla tenkrát ona. Tak zkus. Já mám HTC a mám tam nastaveno vyhledávání polohy mobilu, právě kdyby mi ho ukradli.
Kde se to tam da nastavit?
Děkuji všem za příspěvky. Program na stopování jsem v mobilu neměla.
Zkusím se mrknout do zastaváren. ![]()
@Gladys píše:
Měli jste tam jít ve chvíli, kdy zvonil a když sis to uvědomila, představa, že mobil vydrží ležet na lavičce do rána je poněkud naivní.
Bohužel opravdu neexistuje žádný stopovací program, simka už je zřejmě někde v koši a mobil v zastavárně.
Ono bylo už 11 v noci, když jsem na to přišla. Byla tma, takže bysme tam mobil těžko našli, zvlášt, když už ani nevím na jaké jsem seděla
![]()
@ncc1701 nastavení - umístění - hledání telefonu (Umožňuje váš telefon najít, když jej ztratíte nebo je zcizen). Mám starší typ HTC explorer.
@Jaki Ty jsi to tam ale mohla mít už nastavené přímo od výrobce. Fakt bych zkusila jít na policii.
@ncc1701 To by jsi tam měla mít, to je novější mobil než mám já. Zkus to ještě pohledat.
@circus píše:
@Jaki Ty jsi to tam ale mohla mít už nastavené přímo od výrobce. Fakt bych zkusila jít na policii.
Ne, nebylo. Jednou jsem po tom už také pátrala, jestli to tam náhodou nemám a tak jsem došla do Samsungu a bylo mi řečeno, že v mém typu mobilu nic takového není. ![]()