Úleva na dani pro vnouče

Anonymní
29.10.11 15:27

úleva na dani pro vnouče

Dobrý den, že si prarodiče mohou žádat o úlevu na dani pro svoje vnouče, když neuplatňují rodiče, vím. ale jde to i zpětně? no novém roce to bude za letošní rok. ale jde to zpětně i za předchozí rok, tedy za rok2010 2009?
A jaké doklady bude potřebovat účetní, aby to vypočítala? a vůbec, jak se to počítá?
Díky moc za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
29.10.11 16:31

Osobne nevim,ale jsem na odpovedi jedno ucho.Letos jsem zjistila,ze to vazne JDE,ale podrobnosti take nevim,takze DEKUJI ZA DOTAZ.
Skoda,ze od Anonyma :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
29.10.11 19:20

Našla jsem tohle, jestli vám to k něčemu bude :nevim:
http://www.jakpodnikat.cz/…ani-dite.php
A zpětné uplatnování - nemuselo by se dělat opravné daňové přiznání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
30.10.11 08:51
Milli píše:
Našla jsem tohle, jestli vám to k něčemu bude :nevim:
http://www.jakpodnikat.cz/…ani-dite.php
A zpětné uplatnování - nemuselo by se dělat opravné daňové přiznání?

Ahoj, udělá se dodatečné daňové přiznání (ne opravné). Dítě lze uplatnit až tři roky zpátky. Za rok 2009 a 2010 se udělá dodatečné daňové přiznání (za každý rok zvlášť). A podá se na finančním úřadu. Za rok 2011 by to udělala mzdová účetní v ročním zúčtovaní daně ze závislé činnosti. Pokud by se tomu bránila, je možné podat řádné daňové přiznání za rok 2011. Finanční úřad bude chtít určitě kopii RL dítěte, zřejmě nějaké potrvzení, že rodiče jsou bez příjmů a nemůžou si tedy dítě uplatňovat jako slevu na dani, asi prohlášení prarodiče, že dítě s ním sdílí společnou domácnost (nebo nějaký jiný důkaz, že dítě nebydlí někde jinde) - tohle by věděli lépe na finančním úřadu, nebo nějaký daňový poradce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák