Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky je tenhle ultrazvuk normalni? Podle ms jsem 6+2 a tomu pri utz odpovida ale ja tam vidim malo… A nerekla mi jestli vidi srdicko, jen ze je vse v poradku, na dalsi kontrolu si me pozvala az za mesicmyslite ze tam uz mohla videt srdicko a jen mi to nerekla? 😁
Ja chapu, ze je clovek nekdy u doktora rozruseny a pak ho napadaji veci az potom..,ale tyhla otazky ti zodpovi jen doktor, kazdopadne, kdyby uz bylo videt srdicko, tak ti to urcite rekne, nejspis by ti to i ukazala…proste mas tehotenstvi potvrzene, tak se chovej podle toho a za mesic uz tam urcite srdicko bude..podle me si sla celkove brzo, jestli jsi tam sla kvuli tehotenstvi ![]()
@Melodie91
Uz jsem pani doktorce volala a rikala ze nevidela ze je to moc brzo ze az nejdriv za tyden ale at jsem v klidu ze se vyviji ukazkove… Musela jsem takto brzo byla jsem uz ve 5 tt
Protoze jsem 5 mesicu po zamlklem tehotenstvi a mam fyzicky hodne namahavou praci tak kvuli neschopence
Tak v 7tt už by srdíčko být mohlo, možná je to mladší než podle ms
tys na tu obrazovku nekoukala? Srdíčko bys poznala i ty, víceméně celá ta fazole, co je jakoby miminko, tepe. Holt budeš muset čekat do další kontroly co a jak no.
@Kriss Tina
Uz jsem s pani doktorkou mluvila a rikala ze na srdicko bylo brzo ze na utz by ho videla az tak za tyden… Jinak utz rikala ze presne odpovida s ms 6+2… Ja jen ze mi prijde ze je to nejak malo videt ale pano doktorka ma hodne stary utz tak mozna proto
@Monousek8 no možná, 6+2 je 7tt a to už srdíčko bývá, ale pokud má starší utz tak to jenom nemusela vidět.
@Monousek8 píše:
Holky je tenhle ultrazvuk normalni? Podle ms jsem 6+2 a tomu pri utz odpovida ale ja tam vidim malo… A nerekla mi jestli vidi srdicko, jen ze je vse v poradku, na dalsi kontrolu si me pozvala az za mesicmyslite ze tam uz mohla videt srdicko a jen mi to nerekla? 😁
byla jsem na utz ve stejný čas asi jako ty, a šel vidět jen gestační váček bez plodu. v 8tt už byl vidět oběh a „šmouha“ dnes 10+1 „hlava, ruce, nohy“ a tlouklo srdíčko. Chce to zachovat klid, bála jsem se taky, jestli to vůbec doroste… Ať jde vše tak, jak má ![]()
@Monousek8 píše:
@Kriss Tina
Uz jsem s pani doktorkou mluvila a rikala ze na srdicko bylo brzo ze na utz by ho videla az tak za tyden… Jinak utz rikala ze presne odpovida s ms 6+2… Ja jen ze mi prijde ze je to nejak malo videt ale pano doktorka ma hodne stary utz tak mozna proto
trochu OT - jak všechny víte, jak starý má doktorka utz? vy se jí ptáte nebo oni ti lékaři vám to sami říkají - já mám takový starý utz, tak už to moc neukazuje? ![]()
@ofelie08
Dekuju ja prave jdu znova az za mesic a jsem po zamlklem tehu pred 5. Mesici tak jsem hodne nervozni
@Monousek8 píše:
Máš se zeptat na vše co tě zajímá u doktora ![]()
@stinga píše:
trochu OT - jak všechny víte, jak starý má doktorka utz? vy se jí ptáte nebo oni ti lékaři vám to sami říkají - já mám takový starý utz, tak už to moc neukazuje?
No tak například žena, která změnila za svůj život už párkrát svého gynekologa tohle tvrzení může hodnotit na základě toho v čem se vybavení jejích gynekologů lišilo - Takhle to třeba hodnotím já a za sebe mohu říct, že můj nynější gynekolog má starší vybavení než doktorka, kterou jsem měla předtím. ![]()
@stinga píše:
trochu OT - jak všechny víte, jak starý má doktorka utz? vy se jí ptáte nebo oni ti lékaři vám to sami říkají - já mám takový starý utz, tak už to moc neukazuje?
Tak jestli jsi už byla někde jinde, tak to srovnání máš. Moje Dr má takový průměr, žádný pravěký utz, ale zároveň nemá ani tak dobré vybavení jako třeba měli ve velké nemocnici nebo na genetice. Pak i člověk úplně mimo obor pozná rozdíl v tom co tam vidí.
A co bys tam chtěla vidět, podle mě to je hezky normální nález, koukni na muj z 6+3, přijde mi to srovnatelné. Starý ultrazvuk asi doktorka má, ten od myho doktora asi ukazuje přesněji, ale pro ten zaklad to taky stačí. Předloni se chlubil, že má novej dobrej
Akorát to je rozmazanejsi než to vidím ja, musela jsem to oriznout kvůli osobním údajům ![]()
Srdíčko ještě patrné byt nemusí, to až tak za dva tři týdny podle mě. Takže když si té objednala ze měsíc, tak to znamená, ze se teď jeví vše v pořádku, a na příští kontrole se to jen potvrdí ![]()
Příspěvek upraven 25.04.22 v 15:09
Tak na tom ultrazvuku zatím není vidět vůbec nic. Ale třeba byla ovulace později.
A jen tak mimo tema, ona tě neposlala vyčurat? To se ti asi už muselo trochu chtít, ne, s takovým plným močákem ![]()