Ultrazvuk při transferu

Anonymní
7.1.21 20:23

Ultrazvuk pri transferu

Devčata když jste byly na transferu, měl u toho doktor i ultrazvuk/monitor? Ja ho vzdy měla. Ale muj doktor odešel z kliniky a misto neho mi transfer zavedl primář. Je to takovy starý pán. Ja si vyhrnovala svetr, aby mely sestřičky volne bricho pro to sono, ale oni nic. Doktor zavedl katedr jen tak od oka. Do čípku se trefil hned, citila jsem to, zavedl ho tam cely, pomalu pustil a pak vyndal. Embryolozka zkontrovala a vse ok. Je možné, ze byl natolik zkušený, ze sono pro přesné umístění katedru nepotřebuje? Furt mi vrtá hlavou, zda u transferu se dá zavést někam špatně embryo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1439
7.1.21 20:57

Muj lekar v caru, zkuseny doktor, co to dela uz mozna petadvacet let, pouzival vzdycky ultrazvuk :nevim: Ale uz jsem tady o tom parkrat cetla, ze nekde transferuji bez.. Jestli se na tom da neco zkazit, nedokazu posoudit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
7.1.21 21:01

Měla jsem vždy transfery bez sona. Mám 2 děti, jednou jsem potratila no ket, takže minimálně 3× zavedeno správně. 2× to nevyšlo. Takže 5× zavádění bez sona a 2 děti, 1 potrat 2× nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
7.1.21 21:28

Tak já měla transfer vždy s ultrazvukem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3554
5.2.21 17:58

Taky vždy bez Ultrazvuku… kam jinam by to mohl zavést? Čípek má jen jednu díru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.21 18:26
@Tvojeteta píše:
Taky vždy bez Ultrazvuku… kam jinam by to mohl zavést? Čípek má jen jednu díru…

To jo, to máš pravdu. Ja se spíš obávala, jestli to nejde vlozit až do vejcovodu kvuli mimodeloznimu. Četla jsem o tom, ze ultrazvuk je proto, aby našel doktor to nejlepší misto v deloze. Byla jsem po 4 na transferu a tenhle poprve bez. Tak mě to jen zarazilo.

• Citovat
  • Upravit
3554
5.2.21 18:32

Kanyla má na sobě čárky, tak doktor ví jak je hluboko v děloze- dělohy jsou skoro všechny stejně velký- kdybys měla nějakou vrozenou vadu dělohy a nebo specialní dělohu, tak to má poznamenaný. Rozměr dělohy má ještě pro jistotu i z UZ, kdy ti měří sliznici, tak je to dvakrát jištěný…
Je to asi spíš takový divadlo, ženský maj lepší pocit, když vidí, jak se tam objeví ta tekutina v který to embryo je… embryo vidět není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
5.2.21 18:33

Já měla tedy jen jeden transfer, ale s ultrazvukem. MUDr. hledala to nejlepší místo pro vložení a dala si na tom asi fakt záležet, protože to nějakou chvilku trvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3554
5.2.21 18:38

@aret1
Tak to je dobře, že z toho máš dobrý pocit. To je důležitý. Mně to doktor strčil za 15 sec a mám super syna a jsem taky spokojená.
Prostě buď jste spokojený, když nejste, tak změnit CAR. Psychika je důležitá…
Někomu to hledají a nic a někomu naopak. Stejně je to o štěstí. Tak naše pohoda je půlka úspěchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
5.2.21 19:03

@Tvojeteta Určitě, naprosto souhlasím. Vždy, když to vyjde, je to super - ať už s UTZ nebo bez. Vám se zadařilo při takové rychlovce, nám při dlouhém hledání (i když u mě se prcek ještě peče :D) Ale všechny moc dobře víme, že celé IVF ovlivňuje milion věcí a je to i hodně o štěstí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3554
5.2.21 19:07

@aret1
Přesně, každý CAR dělá, to co jim vychází nejlíp.
Píšu to jen, aby holky bez UZ neměly pocit, že je někdo ošidil a nebyly zbytečně nervozní… oboje je pohoda. Hlavně žádný zbytečný starosti jako je použití UZ, stačí, že máme starosti, aby to klaplo a mimino a my byli zdraví!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3554
5.2.21 19:20

@aret1
Hele neber to blbě, sle mě by zajímalo, kde je to správný místečko…

Když si vezmeš, že normálně se vajíčko oplodní a pak se samo courá někde 10 cm…
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
5.2.21 19:34

@Tvojeteta Úplně v pohodě, kdyby mi to doktorka neřekla, že to místo bude hledat, ani by mě nenapadlo nad tím přemýšlet :D
Na tom UTZ to bylo jakoby vzadu v záhybu dělohy mezi nejvyššími vrstvami sliznice, takový tmavší místečko.. alespoň tak mi to přišlo. Nevím, jak líp to popsat :mrgreen: My dávali ještě Embryoglue. Jestli to mělo nějaký vliv a jestli se tam to embryo opravdu přilepí a nevycestuje, netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
6.2.21 23:19

Tak teda ja mam vzdy s utz a jeste nakazano s plnym mocakem, protoze se podle nej orientuji :dance: ani jsem nevedela, ze to jde bez. Tak koukam, ze prispevek uz je starsi tak jak to dopadlo?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.21 08:38
@Ifunka99 píše:
Tak teda ja mam vzdy s utz a jeste nakazano s plnym mocakem, protoze se podle nej orientuji :dance: ani jsem nevedela, ze to jde bez. Tak koukam, ze prispevek uz je starsi tak jak to dopadlo?:)

No právě. Vždy mě upozornovali s plnym mocakem. Tak ja byla s plnym a najednou zbytečně. Ale asi je to opravdu tak, jak psala Tvojeteta. Dobře vysvětleno. Zase je člověk o něco chytřejší

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.