Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobry den,
rada bych se zeptala na Vase zkusenosti s temito klinakami v posledni dobe.
S pritelem to mame pomerne komplikovane.. Ja PCOS naprosto bez cyklu, pritel po covidu velmi spatne spermio. Mame za sebou uz 4 cykly clostik a duphaston a bohuzel to nestacilo.
Rozhoduji se mezi Heliosem a Unicou, protoze mam ze sveho okoli na obe dobre recenze. Ale protoze mame kazdy par jine problemy, zajimaly by me i Vase nazory a postrehy. Popr jmeno lekare s kterym jste byli/nebyli spokojeni. Dekuji
@Nell2 byl na nem jiz pred par lety, ale ano tehdy vysledek naprosto bezny a mnohonasobne lepsi nez ted, podotykam, ze partner je relativne mlady 33let
Oživuji diskuzi
Holky napište zkušenosti nemůžeme se rozhodnout jaké centrum zvolit… díky ![]()
@Arabeska22 ahoj Arabesko, ja se tehdy rozhodla pro Unicu. A musim rict, ze jejich pristup ke mne, byl (je) naprosto uzasny. Bohuzel jsem velmi komplikovany pacient, takze to se mnou neni jednoduchy, ale pani doktorka Matskula se toho po prvnim fiasku nelekla a proste zjiszovala po ruznych klinikach, jak leci pacientky s moji diagnozou, ktere jsou hormonalne komplikovane a druhy pokus byl uz o hodne lepsi.
@Arabeska22 no to bohuzel ne, jako na lecbu ano, ale na punkci a zavadeni ne a taky behem lecby jsem byla na konzultaci i u primare, protoze me chtel taky videt. Ale jsou tam celkem 4 lekari a znam je uz vsechny a pristup vsichni super. Pan doktor Zobac mi delal prvni punkci, pan primar Frgala mi zavadel 2× embrio a pan doktor Gogela mi delal druhou punkci a vip revizi delohy po zamlklem tehotenstvi v 11tt (vyvojove bylo slabsi celou dobu). Ale z druhe punkce mame jeste 4 mrazacky, nicmene po tom zamlklem tehotenstvi se mi podarilo vytvorit jedno vajicko samovolne, tak pani doktorka rekla, ze tomu pomuzem injekci a at to zkusime po staru.. Takze musim opravdu rict, ze lekari zde jsou skveli a netahaji z tebe penize zbytecne
Nám jde hlavně o přístup v bývalém caru byl hrozný, tak jsem ráda, že píšeš jak jsou všichni fajn.
nejspíš zkusíme Unicu, máme to sice daleko ale to se nedá nic dělat..dělali ti hodně vyšetření ze začátku? Nebo jen to nejnutnější? Chceme aby nás pořádně vyšetřily než prijdeme o další pokus…
@Arabeska22 tak u me byl problem jasny uz kdyz jsem tam sla, ten uz zjistil muj endokrinolog kam me poslala moje gyndarka, ze se ji to nezda. V Unice me uz jen vysetrili aml a nechali udelat genetiku, zda moje onemocneni neni dano geneticky, pak by ta sance byla opravdu miziva. A pak uz to bylo jen zkusit jak zareaguji, zjistili, ze klasicky to nepude, protoze u prvni punkce jsem mela 23 foliku ale jen 3 zraly oocyty z cehos vzeslo pouze jedno oplodneny embryo na zavedeni, zato jsem mela uz hyperstimulak. Druhy pokus mi komplet zmenili leky a ten vysledek byl mnohem lepsi, celkem prezilo 5 embryek. Jen se bohuzel nepodarilo prolomit to trimesicni prvotni silenstvi no…
Do tohoto caru jezdi i celkem hodne cizincu
Za mě rozhodně ne Helios - přístup hrozný, nezohlednění individuality každé ženy, odbavují pacientky jen jako na běžícím páse. Na začátku vše sluncem zalité, ale jakmile došlo na transfery, litovala jsem. V poslední době na ně slyším jenom samé zhoršení. Kdo má ukázkové cykly, ten může být spokojený, vyhovuje mu to a podaří se, ale kdo ne, tak má smůlu.
Vybrali jsme si Helios na základě pozitivních recenzí, ale opak byl pravdou. Jsme rádi, že jdeme od tam pryč a jsme objednaní už do Unicy, tak tam snad bude přístup lepší, uvidíme
Každopádně teď si dáme hodně záležet, který CAR vybereme.
@sara-k díky za hodnocení také půjdeme do Unici, v heliosu by byla fajn ordinační doba i o víkendech…ale raději budu nekde kde to nebude jak na běžícím páse.
Já bych ten Helios až tak nezatracovala. Je to tam jak na běžícím pase, ale jen ty ultrazvuky, kterých je tam opravdu hodně. Když jsem během léčby měla nějaké dotazy, nebylo problém si sjednat s primářem schůzku během dne, dvou a všechno doprodrobna probrat i za přitomnosti manžela.
Podle toho co píše @Arabeska22 to vypadá, že Unica o víkendech nefunguje?
Stejně si myslím, že hodnocení je ovlivněné tím, jak se té dané ženě na té klinice zadařilo nebo ne…
@Anonymka 01 ano s tím počítám, každý si stejně udělá potom svůj názor a každá jsme jiná a máme jiné potíže… ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.