Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@PatyBrno tak přeji hodně štěstí, ať to tentokrát dobře dopadne!
Holky má Unica vlastní parkoviště? Nebo je tam někde poblíž nějaké nevíte? ![]()
@Arabeska22 ma vlastni parkoviste, ale nektere dny byva opravdu dost plne. Nicmene tam je prilehla ulice, kde se da taktez parkovat, takze v dochazkove vzdalenosti jiste zaparkujete, jen musite vyrazit driv.
@Arabeska22 no srdicko se nam hned o tyden pozdeji rozblikalo, slo to vsechno hezky a pak najednou v 11tydnu zhaslo
takze dalsi revize, protoze to uz bylo na samovolny potrat moc velky… Je to tri tydny, takze teprv cekam jak to tam bude vypadat po menzes.. A taky na vysledky imunologie
@PatyBrno ahjo, to mě mrzí ![]()
Ale nejsi v tom trápení sama. Já taky teď za podivných okolností otehotnela (nikdo neví, jestli to bylo pozdní otěhotnění z transferu a nebo se nám to podařilo doma) a vypadá to na mimoděložní.
@PatyBrno @Anonymka 01 holky to mě mrzí nějak se nám nedaří, já jsem po Et a taky to nevyšlo ![]()
@Anonymka 01 @Arabeska22 holky vubec nevim, co je tohle za dobu… Tolik potratu jak ted, jsem fakt dlouho nevidela.
Ja jsem z toho uplne rozsekana, fakt jsem si myslela, ze to tentokrat vyjde. Vypadalo to tak idealne a este ze spontalniho tehotenstvi a zase umrelo. Skoro doufam, aby mi na te imunologii nasli neco maly, na co mi daji prasky a bude vse ok. Protoze takhle mi prijde, ze si ty deti zabijim sama necim uvnitr😢
@PatyBrno ono to vážně vypadá na nějaký problém v imunitě. Což by se lekama mohlo podchytit. A hematologii máš uz taky vyšetřenou?
Taky jsem z toho nešťastná, toto už je mé 5. těhotenství a vždy se špatným koncem ![]()
@Anonymka 01 hematologii i genetiku mam. A nikdy jsem pri tom zamlklem tehotenstvi nekrvacela, takze zde se problem ani nepredpokladal. A moje telo se miminko nesnazilo vypudit, dal mi rostla placenta, ikdyz uz bylo davno mrtve. Uz melo hlavicku, rucicky, nozicky.. byl by to krasny pohled, kdyby nebylo najednou bez srdecni cinnosti. No uvidime jak to dopadne, vysledky pry byvaji za 2-3 tydny, takze by to melo vyjit este pred dalsim pokusem. Ale je mi strasne lito tohoto.
Diky rizikovemu tehotenstvi mi neprodlouzili smlouvu v praci, ale byvala bych stihla nastoupit na materskou jeste v ochrane lhute. Mimi by bylo pocato spontalne a jako bonus by se narodilo v blizenci stejne jako vetsina me rodiny… Proste az moc idealni no..
Ahoj holky, tak z Heliosu, kde to ani jednou nevyšlo a přístup byl poněkud zvláštní, přecházím do Unicy a doufám v lepší výsledky
Právě jsem začala stimulovat. Vzpomenete si, kolik jste platili za pero Gonalu, pokud jste ho měly? A jak jste na tom vy teď, co vás čeká? Potraty mám za sebou taky, takže vím, jaké to je a držím pěsti, ať je nadále vše v pořádku ![]()
@sara-k tak to se tam mozna potkame, jdu tam na kontrolu 3.1., tam se dozvim co a jak dal a jak to vypada po revizi. Mame jeste 4 nanuky v mrazacku, tak stimulaci neresim.
Za gonal jsem platila 3976kc, ale ten jsem mela skoro pred rokem, pak me stimulovali necim jinym, tam to vychazelo lip, ale jen pri nizkych davkach (coz se zrovna me tyka, protoze mam pcos a pri vyssich davkach hrozi prestimulovani).
Drzim pesticky at to vyjde
@PatyBrno Děkuji a tobě také moc držím pěsti
To je tvoje druhé IVF? Jaké jsi měla počty získaných/oplodněných vajíček a kolik vám zůstalo embryí?
Jakto, že za Gonal chtějí takovou pálku, když za stejný jinde chtějí 1150,– a 2250,– Kč?
Budu potřebovat dvě pera minimálně, tak to potěš koště ![]()
@sara-k no ja mam zasebou dva cykly stimulace.
Prvni leden unor 2021, to byla stimulace gonalem plus spusteni 1× ovitrelle. Folikulu dle ultrauvuku 23, vytazeno nakonec 15 oocytu z toho ale pouzitelnych jen 5 a zraly jen 3, po oplodneni 2 embrya a pateho dne dozilo jedno embryo, to se nechytlo. Jo a mela jsem hyperstimulak.
Druhy kveten 2021, stimulace pergoverisem plus spusteni 2× decapeptyl a 1× ovitrelle.
Folikulu 15, vytazeno 12 pouzitelnych oocytu z toho zralych 10. Oplodnit se povedlo 7 a pateho dne se dozilo 5 embryi, jedno mi zavedli 28.5., ale skocilo revizi 6.8..
9.9. jsem otehotnete spontalne (po injekci ovitrelle), ale skoncilo revizi 16.11.
Ted uvidime, co tam na me bude cekat, zda nejaky prichystany folikul a zkusime spontalne nebo aspon hezka sliznice na KET (ten jsem jeste nemela). Nejhorsi by bylo, kdyby ta sliznice byla ponicena po te revizi, to by me moc nepotesilo.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.