Helios versus UNICA

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35
8.10.21 11:46

@Anonymka 01 tak to se docela pletes, mne se nezadarilo doposud a jsem opravdu velmi komplikovany pripad, absolutne bez periody, hormonove napul chlap, ale dali si se mnou fakt praci a to z tech lidi vycitis, ze jim nejsi fuk. Moje doktorka, kdyz jsem mela zamlkle tehotenstvi, tak byla velmi smutna a dokonce mi vyjednala revizi primo u nich, aby se ve mne nahodou ve spitale nehrabali novacci a neudelali vic skody nez uzitku, kdyz jsme chteli brzy dalsi pokus.

Ultrazvuky jsem behem stimulace mela obden a po zavedeni a ujmuti embrya kazdy tyden, objednani taktez nebyl nikdy problem.

Partner byl vzdy se mnou, krom zakroku provadenych v narkoze, to na me cekal na pokoji, ale treba pri zavedeni embrya byl se mnou i na sale

A k vikemdum… Sice o vikendu nemaji ordinacni dobu, ale to neznamena, ze Vas nevysetri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
8.10.21 12:14

@PatyBrno tak to zatím ani mně se v Heliosu nezadařilo, já jen reagovala na příspěvek sara-k, že bych to tam tak hrozné neviděla. Samozřejmě netvrdím, že pokud to nepovede ke zdárnému konci, že nepůjdu do jiného centra.
A k té otvíračce - už jsem se právě tady na diskuzích dočetla, že některá centra mají např v neděli zavřeno, takže jim podle toho posouvají OPU, tranfer embryí atd., to mi přijde dost blbé. Když má Unica i o víkendech otevřeno, tak to je jen dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
8.10.21 12:16

@Arabeska22 přesně tak 😊
Tak přeji hodně štěstí a ať se vám brzo zadaří :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.10.21 14:49

@Anonymka 01 nevim zda delaji transfery i v nedeli, ale v sobotu myslim doktorka rikala, ze ano… Ovsem nevim to jiste, mne to vyslo vzdy punkce patek a zavedeni streda. Ovsem nevidim v tom zrovna takovy problem, vzhledem k tomu, ze to je vse hnany praskama, tak to asi neni takovy problem. Ani u prirozenyho neni ovulace jen jeden den…

Ja treba u tech punkci byla za patek rada, ze mam ten vikend pak doma v klidu

Kazdopadne nerikam, ze helios je spatny, nevyzkousela jsem, tak nemuzu hodnotit. Mne se na Unice libi to, ze maji ke mne opravdu individualni pristup. Pani doktorka mi i vysledky hcg vola sama, kdyz nastaly komplikace, tak mi i sama od sebe volala jak mi je. Pro me je to takove rodinne a to je pro me vzhledem k narocnosti techto procedur velmi dulezite. Co si budem povidat, ta psychika dostava zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
8.10.21 15:04

@PatyBrno tak v Heliosu rozhodně individuální přístup není, z lékařů je tam jen primář a jeho syn, mají toho nad hlavu. Co jde, vyřizují koordinátorky.
Já jsem pro ně „nekomplikovaná“ pacientka, máme dost zamrazeno a jen čekám, který tranfer mi vyjde.
Tak snad vám v Unice brzo pomohou a potkáme se v nějaké těhotenské skupince :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
8.10.21 21:04

@Anonymka 01 tak to ja jsem koplikovana az beda. Kdyz jsme vyzrali na punkci, tak se zas ukazal poblem udrzeni. PCOS je proste darecek, ktery nikdy nechces dostat.

Ale doufam, ze se to povede ted, kdyz je to vlastne skoro uplne prirozene… Akorat ted na ultrazvuku zatim nebylo videt srdecni cinnost, ale doufam, ze je jeste brzy a meni to zas zamlkly.. To cekani je vzdy jak za trest..

A na kolika transferech si uz byla? A kolik mas z te jedne punkce mrazacku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
503
8.10.21 22:43

@Arabeska22 @Anonymka 01 To, že Helios funguje i o víkendu a ve státní svátky je fajn. Samozřejmě, že každý chválí CAR, kde se mu zadařilo a kde ne, tak ten odsuzuje. Na začátku se zdá, že je vše sluncem zalité, ale skutečnost je jiná. Připadala jsem si jak položka na běžícím pásu, kterou oni musí jen nějak odbavit a nic víc je nezajímá. Nejen na ultrazvuku, ale celkově ve všemq. Kdykoliv cokoliv zkonzultovat s primářem nebyl problém, ale když člověk má jiný názor, protože nejlíp zná své tělo, tak ta jejich arogance a neochota cokoliv udělat je hrozná. Jedou jen podle svých tabulek a kdo do nich nezapadá, tak má smůlu.
Když jsem neměla ovulaci 14.den, už to bylo na KET pozdě a nechtěli čekat na později, i když stoprocentně vím, že ji mívám klidně i 20. DC, ale nezájem. A z takových důvodů mi transfer extrémně špatně načasovali a nezájem, příště ani nechtěli udělat nic jinak, abych se tomu vyhla. 2× jsem zažila potrat, který svedli na špatné embryo a když jsem chtěla po potratech nějaké vyšetření, zda není nějaká chyba u mě, to mi odmítli udělat. Když jsem po potratu týdny silně krvácela a bolelo mě břicho, nijak to neřešili, žádná kontrola, nechali mě doma. Primář má na všechno odpověď, všechno je správně pouze podle něj, ale pozor - každému říká něco jiného podle toho, jak se mu to hodí. Všechno zamete pod koberec, se vším je hned hotový, když je nějaká stížnost.

A co se stalo teď… ani to tady nechci rozebírat, je mi z toho zle, slovo etika jim nic neříká. Dělají pro peníze absolutně všechno a na zdraví pacientek a pomoci otěhotnět jim zas tolik nezáleží. Jedním slovem - obrovská továrna na peníze, za IVF jsme dali 100 tisíc, zaplatili si navíc za nadstandardní metody a podle výsledku je vůbec nemohli použít.

Jsem ve spojení s vícero lidmi, kteří mají naprosto stejnou nebo podobnou negativní zkušenost, takže to nebylo nic individuálního vyloženě u mě. Doufám, že najdeme jiný CAR, kde bude lidský přístup, zohlední individuální potřeby a kde budou mít zájem pomoct. Ale po této zkušenosti bude problém někomu důvěřovat.. Snad Unica bude ta správná volba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
9.10.21 10:23

@sara-k kdyz to tak ctu, tak jsem rada, ze jsem sla do Unicy, kde doktorka muj nazor posloucha. Dokonce je rada, ze jsem hledala co vse mi muze pomoci a prisla jsem s tim sama. A opravdu na ni bylo videt, jak byla mile prekvapena, kdyz mi rekla nasadime tyhle prasky a ja ji rekla, ze uz je pres mesic beru. Sama mi rikala, ze je rada, kdyz lidi vi co resi za problem a uvedomuji si, ze je treba pro to neco i udelat a ne jen brecet, ze nemuzu otehotnet. Co treba me sere, coz ale neni problem vyslovene unicy, je to, ze na geneticke vysetreni embryi se prispiva az tehdy, kdyz je zena bud moc stara nebo ma zasebou plne vycerpane dva neuspesne pokusy. Coz napr v mem pripade by znamenalo 6 neuspesnych tehotenstvi, coz mi tedy pro telo prijde strasny.

A udelali ti nakonec nekde nejaky vysetreni, proc k tem potratum doslo? Ja tim, ze to embryo bylo opravdu uz od zacatlu slabsi, jsem se po tom nepidila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
9.10.21 15:12

@PatyBrno takže jsi teď těhotná? 😊 Teď v září jsem měla první transfer, bylo to embryo po genetice. Máme zamrazené další 4 po genetice + 2 nevyšetřené.
Bylo to celkově mé 4. těhotenství, ale první potrat, doteď jsem měla samé zamlklé, proto ta genetika byla nutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
9.10.21 15:18

@sara-k teď jsem s Texlem taky řešila potrat s embryem po genetice, prý jsou chyby, které ani ta genetika nenajde. Měla jsem u nich 3 kontroly, než jsem šla k němu na dočištění po potratu. Teď po revizi mám přejít ke své gynekoložce. Já si teda vyběhala všechna vyšetření předtím, nez jsme vůbec do IVF šli, na to bych se ho ani neptala a vyšetření si prostě domluvila.
A co se ti tam teď odehrálo? Asi by to bylo dobré upozornění pro případné další zájemkyně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
9.10.21 18:45

@Anonymka 01 tehotna sice jsem, ale zatim nebylo patrne zda tluce srdicko, takze tezko rict, zda se to vyviji spravne. Vzhledem k tomu, ze to bylo vlastne vesmes spontalni otehotneni, pokud nepocitam injekci ovitrelle, tak neni uplne jasne, zda jsem byla v dobe ultrazvuku 6tt+0 nebo min. Pristi tyden jdu zas, tak snad to tam bude. Hcg se vyviji tentokrat opravdu dobre, ale ja se po tech dvou predchozich pokusech drzim nohama na zemi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
10.10.21 14:53

@PatyBrno pokud jsi byla zhruba 6+0, tak na srdíčko bylo jistě ještě brzy. Uvidíš, že ten další týden už bude 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
10.10.21 15:16

@Anonymka 01 ze to bylo max 6tt+0 vim presne, protoze diky revizi sexik byt nemohl a pak doktolka na kontrole rekla, ze se stal zazrak a ja mam jeden dominantni foliku, ze dame injekcu a at se ve stredu a ve ctvrtek rano posnazime. Splnili jsme dle instrukci, vlastne spis i preplnili (znate to, jistota je jistota) ale kdy doslo k oplodneni uz je velka neznama. Takze porad si drzim nadeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
10.10.21 17:43

@PatyBrno a to byl hned první cyklus po revizi?
Tak to je super, že vám to tak pěkně vyšlo 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
11.10.21 08:05

@Anonymka 01 rekla bych, ze k tomu doslo prave kvuli te revizi. Ja totiz jinak zadny cyklus nemam. Bylo to presne 30 dnu po revizi, kdy jsem si sla pro neco na vyvolani menstruace a ona tam doktorka nasla misto toho pekny folikul.

Ale na vitezny tanecek je u me brzo.. Potratovost 50% az do 7mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.