Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Monje, pokud ti malá v noci spí, kaše bych ani nedávala
Ale zase, i kdybys dala, neublížíš
Buď můžeš koupit nemléčnou a dát do Nutrilonu nebo mléčnou, to už je celkem jedno
Ale hlavně, by měla být do 6. měsíce bezlepková ![]()
ahoj v noci spi dobre obvykle od 22-06 no
tak to zatim necham byt, az po dalsi nasteve u pediatra
Já bych tu kaši do ní fakt necpala, stejně to není záruka dobrého spánku
Aspoň u některých dětí ![]()
Ahoj, já už taky dávám příkrm hned od 4měsíce. A už od narození jsme na nutrilonu. Když je mimi na UM a má už přes 6kg a udrži hlavičku,ma pohyblivý jazýček tak je přikrm už vhodný. A ty kašičky ještě na noc nedávám. Malej ji v sedm pak hned spinká a pak se budí ve 4 dostane mlíčko a zase spinká. Jsou nam 4 měsice a 14 dní a příkrm zvládá na jedničku.
Ahojky holky, obnovuji diskuzi, teď má syn 3 měsíce a týden a chtěla bych začít od ukončeného 4. měsíce s příkrmy. S dr. jsme o tom mluvili zatím jen předběžně a jdem k němu 24.11., tak to samozřejmě proberu i s ním. Jen mě zajímá, jak jste to dělali vy - někde jsem četla, že když se zavedou příkrmy od 4. měsíce, že se má hned přejít na pokračovací mléko (tedy na 2), od narození pije Nutrilon. Ale zas na druhou stranu Nutrilon 2 je přece až od 6. měsíce, ne? Tak jsem z toho právě zmatená a taky to dilema řeším proto, protože kupujeme balení, kde je 6 krabic Nutroše (vyjde nás to levněji). Těch 6 krabic by do toho 6. měsíce určitě zbaštil, ale do toho ukončeného 4. by to asi nestihl a pak bych měla Nutrilon 1 už na prd..:-( Doufám, že jsem to napsala nějak čitelně:-D Děkujiii.. Jsem holt zatím nezkušená matka:-)
Jinak ještě narazím na poslední komentář @cherubínek. Syn ještě hlavičku nedrží, takže je nevhodné s příkrmy začínat? Děkuji.
@Lejaa
prikrmy jsem malemu zacala davat tak ve 4,5m. Nutrilon mel jednicku az do pul roku, pak jsme presli. ono to slozeni je trochu jine (uzpusobene tomu, ze uz ji i neco jineho), ale zas to neni nejak sileny rozdil. stejne ti pravdepodobne prvnich par tydnu bude jist akorat male davky a jenom jednou denne. takze bych davala jednicku, tak dlouho, jak vam to vyjde a pak presla.
s tou hlavickou - udrezt by ji asi mel. nenapada me, jak jinak dite umistit, aby polosedelo a hlava mu nepadala.
Holky, jak to myslíte s tou lahvičkou?? Nemyslím si, že všechny děti udrží láhev ve 4.měsících a taky nechápu jaký to má vlil na příkrmy… ![]()
@Lejaa taky davam prikrmy od 4,5 mesice a mliko davam stale 1, cislo 2 budu davat az od ukonceneho 6. mesice. @kve-tinka ne lahvicku, ale hlavicku.
@Lejaa
Příkrmy jsem začala dávat přesně od ukončeného 4.měsíce a dále pokračuji v UM, takovém jako jsem dávali předtím ( Beba H. A.1), 2ka je od ukončeného 6.měsíce. Doktorka mě sama říkala že můžu začít dát příkrm, i kašičku navečer, ale o změně mléka nic neříkala. Mlíčko 2ku začnu dávat malé až ukončí 6tý měsíc.
Od 4.měsíce dávám příkrmy a pořád jsme na Sunaru 1, jak už tu holky psaly, přechází se až od 6.měsíce
jinak doporučuju - začni zeleninou a až potom ovocný příkrmy ![]()
Holky, díky:-) Co se příkrmů týče, tak to samozřejmě všechno vím.. že prvně zelenina, ovoce až později atd. atd… Jen mě dost zmátl ten článek o mlíčku..:-)