Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, které již nekojíte. Jaký je rozdíl mezi NUTRILONEM,BEBOU a SUNAREM? A který je nej?
těžko radit, tahle otázka by se vždy měla řešit po poradě s dětským lékařem, který tvé dítě dobře zná, záleží jestli máte v rodině sklony k alergii či ne a jak je tvé dítě staré. Já jsem kojila 5 měsíců, musela jsem přestat ze zdravotních důvodů, strašně mě to mrzelo, protože jsem s kojením neměla vůbec žádné problémy a mléka bylo dost, ale co se dalo dělat, 5 měsíců je celkem taky dobrý základ, nicméně jsem pro syna chtěla tu nejlepší možnou náhradu bez ohledu na cenu, dětský lékař mi doporučil Nutrilon Premium-ten je pro ty nejmladší od narození a klidně ho můžeš dávát do 6 měsíců,možná i déle, ale já jsem potom už přešla na Nutrilon 2 a po roce na Nutrilon 3- klidně ho můžeš dávat i do dvou let, je v něm obsažena prebiotická vláknina, která posiluje imunitu dítěte (mimochodem jsou teď prebiotika velice oblíbené-skutečně učinkují), v současné době budou mému synovi dva, Nutrilon už mu nedávám (dávala jsem do 1,5r), ale každý den mu dávám Nutrilon kaši a když to vše zhodnotím, tak skutečně měl jen jednou virozu s vyššími teplotami, doposud nebyly nutná antibiotika, takže i vyšší cena za Nutrilon myslím stojí za to, ikdyž taky asi nezmůže vše, základ je genetický a sklony k vyšší nemocnosti se úplně ovlivnit nedají, ale trošku přeci, můžu ho opravdu jen doporučit, ale skutečně to nejdřív prober s lékařem.
Taky jsem všema deseti pro Nutrilon, dle nasi lekarky se nejvic priblizuje MM. Zkousela jsem i BEBU, chutove se mi zda uplne jina a Romanek ji stejne nechtel. Je to individualni, ale taky si myslim, ze tech par korun na vic za to stoji. Nicmene, si myslim, ze v dnesni dobe je umela vyziva tak na vysoke urovni, ze kazdy z pripravku je dostatecne vyzivujici.
Radka+Romanek
Ahoj,
jeste ti muzu poradit Nutrilon Omneo, je to pro snadne zazivani miminka. Ma jeste vic latek nez Nutrilon 1. Nevim jiste, ale je asi nejdrazsi - prodava se v pixlich a jedna stoji kolem 165,– a nam to vydrzi tak na 4 dny. Ale zase mam spokojene mimi a nic ho netrapi. Po obyc Nutrilonu ho bolelo brisko. ![]()
Marcela
Najlepšie sú formuly, ktoré sa obsahom najviac podobajú materskému mlieku, teda tie, ktoré obsahujú vlákninu/prebiotiká/, a tie, ktoré obsahujú bifidogénne baktérie/bifidus/, pretože sú ľahšie stráviteľné. Ideálna kombinácia je pri hypoalergénnom mlieku/HA/.
Problém je však dosiahnuť ideálnu chuť,mlieka HA Bifidus sú totiž dosť horké, ale sú babáci, ktorým to absolútne nevadí.Takže asi skúsiť a keď to nepôjde, urobiť kompromis po porede s pediatrom.
PaPa ![]()
Ahoj,
já jsem na:,–(ila Nutrilon Forte,to je pro hladová miminka.....od Premium se tolik neliší,takže jsem u něj zůstala asi 2měsíce…Pak jsem ale pozvolna přešla na Sunar…mimi je spokojené taky,Sunar se už dělá také velmi kvalitní,i když tam nejsou ty prebiotika a rozdíl je asi 100Kč za krabici…Kromě toho jsem brzy začala dávat i zeleninku a je to vše ok…
Je to na tobě…pokud jsi finančně zajištěná,Nutrilon je vítězem..Bebu jsem nezkoušela…Jo,Sunar je chuťově velmi podobný Nutrilonu Forte…
Držím palce…
Ahoj. chtěla bych se zeptat, jak připravujete UM? připravujete si to nějak dopředu? jak to děláte když jdete někam pryč a máte krmit? máte nějaký čas. harmonogram jak podáváte UM? podáváte UM v noci? kolik máte lahviček, pokaždé vše sterilizujete? děkuji za jakoukoli radu M.
Pokazde cerstve
na cesty termoska s horkou, lahev se studenou, um v davkovaci
krmim pravidelne v noci nebudim
lahvicky 3 do 3 mesicu jsem sterilizovala
@Anonymní píše:
Ahoj. chtěla bych se zeptat, jak připravujete UM? připravujete si to nějak dopředu? jak to děláte když jdete někam pryč a máte krmit? máte nějaký čas. harmonogram jak podáváte UM? podáváte UM v noci? kolik máte lahviček, pokaždé vše sterilizujete? děkuji za jakoukoli radu M.
Vždy čerstvé, na cestu vzít horkou vodu do termosky + kojeneckou vodu a odměřené množství prášku. Časový harmonogram dle krabice (tuším, že u UM jsou rozestupy mzi jídly 3 hodiny).
Noční krmení či nekrmení závisí na potřebách dítěte (stejně jako u kojeného).
S lahvičkama neporadím, kluk měl poprvé UM až někdy v 7 měsících a od té doby doteď jsme si vystačili s jednou lahví, kterou jsme asi do 10 měsíců sterilizovali 1× denně a pak už jen myli a příležitostně vysterilizovali.
Maminky co používáte umělou mléko, potrebuji povzbudit. Nebudu se rozepisovat jak dlouho bojuji s tím, abych mohla kojit…nedopadne to a asi prejdeme k umělé výživě. Dceři je 6 týdnů, od kdy jste na UM vy? Ze tím dceru nijak nepoškodím? Jsem z toho momentálně hodně smutná…jaké jsou vaše příběhy? Díky
My jsme vyzkoušely různá kojenecká mléka, ale zůstaly jsme u Humany. Je to méně známá, ale velmi kvalitní německá značka. Mlíčko se krásně rozpouští, malé moc chutná a nemáme žádné problémy s bolením bříška. Nabízí i speciální mlíčka pro děti s alergiemi nebo pro děti s kolikou. Obě jsme moc spokojené
.
Ja malou nekojila vubec a zije. Ma to svoje pro a proti, ale kdyz se neda svitit, tak se hold neda. UM ji urcite neposkodis. Teda pokud nebude treba alergik a nebudes ji davat normalni UM misto specialky atd. Bud v pohode.
Mala mela nutrilon, pak Neocate a maly ma Bebu. Ta se priserne rozpousti a nezda se mi tak setrna jak Nutrilon, ale jinak dobry.