Umírám AD

20
18.5.21 11:10

Escitalopram

Ahoj.
Mám pocit, že už umřu. Prosím, má někdo zkušenosti s navýšením AD?

Po 4 měsících mi byl Escitalopram navýšen z 10 mg na 20. Už týden beru vyšší dávku a přijde mi, že je to zas vše horší… Kdy mohu čekat účinek
Je to stejně jako při začátku brání, že je třeba měsíc počkat? Je taky možné že se stav stejně jako když se AD nasadí, dočasně zhorší? A pak se to celé zlepší?
Děkuji předem za rady

Příspěvek upraven 18.05.21 v 12:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.5.21 11:13

Proc dvakrat stejne tema z ruznych uctu? :zed:

• Citovat
  • Upravit
2
18.5.21 11:15

A nestačilo by ti jedno téma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.5.21 11:19

Klasicky rejpny. :lol:
Protože jsem se omylem na mobilu odhlásila a nepamatuju si heslo.
Měla jsem za to, ze se ten příspěvek neposlal a udělala jsem si účet nový. Pardon.
Nejde mi ani heslo obnovit, protože mi to ukazuje že jsem zadala jiný e-mail.
Nevím ale jaký.
Pokusím se to druhé smazat jak účet obnovím.
Teď ale potřebují radu, zkušenost.
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21625
18.5.21 11:33

Pokud máš problémy s léky, proč nevoláš svému ošetřujícímu lékaři a neradíš se tam? Určitě bys věděla odpověď už dávno a nemusela se tu trápit se zakládáním diskusí, profilů atd… A poradí ti mnohem lépe než plénum zde, protože zná přesně tvoji diagnozu. Zde se dozvíš všeobecné zkušenosti, ale ty nemusí být aplikovatelné na tvůj případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
18.5.21 11:38

Boha
Protože mě právě zajímají zkušenosti lidí, kteří si tím už prošli. Jejich zkušenost za jak dlouho po navýšení jim bylo lépe a zda se jim stav po navýšení taky zhoršil.
To je to tak k nepochopení.
Já zas nechápu proč teda někdo ztrácí čas vyjadřováním se k tématu, když s tou věci teda nemá zkušenost.
Samozřejmě, že navyšování atd řeším se svou dr. Myslela jsem, že od toho ty diskuze jsou.
 Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.5.21 11:50

Neumíráš, spamuješ, hysterčíš a namísto omluvy za vlastní omyl štěkáš.

To fakt nemotivuje lidi k tomu, aby byli ochotní ti pomáhat.

a ano, při navýšení se můžou objevit vedlejší příznaky, obvykle kratší dobu a mírnější, než když se nasazuje z nuly.

Jsi v psychoterapii? Ne? Tak si někoho najdi, evidetntně jen leky ti nestačí. Pozákladním srovnání vlastní psychiky vřele doporučuju přibrat i skupinovou a a rozšířit si svoje schopůůnosti fungovat s lidmi tak, aby tě neměli za krávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
18.5.21 11:57
@Renninka píše:
Boha
Protože mě právě zajímají zkušenosti lidí, kteří si tím už prošli. Jejich zkušenost za jak dlouho po navýšení jim bylo lépe a zda se jim stav po navýšení taky zhoršil.
To je to tak k nepochopení.
Já zas nechápu proč teda někdo ztrácí čas vyjadřováním se k tématu, když s tou věci teda nemá zkušenost.
Samozřejmě, že navyšování atd řeším se svou dr. Myslela jsem, že od toho ty diskuze jsou.
Diky

Se nediv. Dramatický název, že jeden neví jestli má dříve volat koronera nebo jen notáře aby sepsal závěť. A ono je to tu zatím jak na Nově, když Nyklas dramaticky zpovídá babičku z Horní Dolní, jak ji zanáší černá slípka. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
18.5.21 12:50

@Renninka ahoj, jj při navýšení, byl krátkodobý propad. Asi 3-4dny, zůstala jsem radši doma. Takže to bylo podstatně kratší než při prvním nasazení. V podstatě se dá taky uvažovat jinak, že tělo naštěstí na léčivo a dávku reaguje. nejhorší nejsou totiž nežádoucí účinky AD ale rezistence na léky. Doktorovi klidně zavolej, my spolu měli i dohodu, že dám tel. vědět, co a jak a nejen kvůli covidu jsme spoustu věcí odladili po telefonu. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí