Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Porid si normální tuhé mýdlo a tím se myj i mimo domov. Když se myjes, desinfekce není třeba (jasně, třeba obchod je jiný případ. Nos si svou desinfekci, třeba čistý líh s glycerinem. Sice vysuší, ale nedráždí. Nebo místo desinfikování používat rukavice) Před mazanim rukou si je navlhci třeba nějakou květinovou vodou a pak teprve namaz, trvá to déle, ale krém se krásně vstřebá a ruce nebudou mastné. Nejsem ekzematik, ale můžu doporučit třeba měsíčkový olej od Purity vision, mažu jím i obličej, krásně zklidní a nemastí.
@Anonymní píše:
Děkuji moc, ta květinova voda mě nenapadla, vyzkouším.
Je to sto a jedna. Fakt. Ještě můžeš zkusit krémy na ruce od weledy, mají příjemné složení. A ve škole bych se nedesinfikovala, fakt stačí voda a mýdlo.
Tolikrat se dezinfikovat je kravina. Ka to nedelam. Me jako dite naucily umyvat si ruce
Tak to já si také umývám ruce, ale někdy se hodí i desinfekce
Vyzkoušejte dezinfekční směs s citronovým olejem od Altaherba. Krásně voní, spolehlivě dezinfikuje a nevysušuje pokožku.
Dobrý večer,
. Děkuji moc 
trpím na ekzém a nějak nevím, co bych měla užívat na tak časté mytí rukou (ve škole atd) nebo na desinfekci (což chápu, že asi desinfekce vhodná nebude) a také by mě zajímalo, co bych mohla používat za krem, na tak časté používání. Doma pouzivam většinou biodermu, ale je hrozně mastna, což se třeba při psaní moc nehodí