Umístění lednice - malý prostor, větrání

Anonymní
29.2.24 22:13

Umístění lednice - malý prostor, větrání

Ahoj, řešíme problém s lednicí. Všechny no frost mají větrání na bocích. Navíc jiný model se nám tam ani nevejde než ta co jsme vybrali a nevím kam bych ji jinak umístila. Můj dotaz zní. Má někdo no frost lednici, novější, v létě doma pařák a funguje mu lednici normálně i taková co musí mít dle návodu 100mm prostor po obou bocích a nemáte to tak? V obchodě mi paní řekla, že to tak má spostu lidí natažené třeba na skříň i ty no frost a dle návodu musí mít odstup po boku, ale ze stejného obchodu pán co mi volal mě varoval že se lednice hodně v bocích zahřívají a že tam musí být to větrání aby neodešla. Jinak si nemám vybírat no frost, ale s mřížkou vzadu a tam bohužel nám to většinou nevychází zase parametrově.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
29.2.24 22:16

My jsme měli udělaný v minulé verzi kuchyně výklenek dřevěný, kde se ta lednice zasunula. Bylo tam asi 4-5 cm škvíra na každém boku a stačilo to. Problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.24 22:19

@Kelsey no záleží asi na značce a jak to píšou v návodu, nevím jak jste měli vy, ale nám to vychází 2cm cca z každé strany, je teda vedle linka a zeď

• Citovat
  • Upravit
74217
29.2.24 22:24

Měli jsme to prostě dělané na míru. Vypadala ta lednice, že je v lince vestavěná, jak dvířka byla přiznaná. Truhlář si tehdy vyhrál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.3.24 00:38

Mame no frost a zadne mrizky na bocich nema :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
1.3.24 06:58
@Anonymní píše:
Ahoj, řešíme problém s lednicí. Všechny no frost mají větrání na bocích. Navíc jiný model se nám tam ani nevejde než ta co jsme vybrali a nevím kam bych ji jinak umístila. Můj dotaz zní. Má někdo no frost lednici, novější, v létě doma pařák a funguje mu lednici normálně i taková co musí mít dle návodu 100mm prostor po obou bocích a nemáte to tak? V obchodě mi paní řekla, že to tak má spostu lidí natažené třeba na skříň i ty no frost a dle návodu musí mít odstup po boku, ale ze stejného obchodu pán co mi volal mě varoval že se lednice hodně v bocích zahřívají a že tam musí být to větrání aby neodešla. Jinak si nemám vybírat no frost, ale s mřížkou vzadu a tam bohužel nám to většinou nevychází zase parametrově.

Ty parametry od výrobce tam nejsou jen tak napsaný ze srandy. (Mám no frost a nic na bokach nemám) Když tam nebude dostatečné větrání, tak bude větší spotřeba+rychlejší opotřebení. Takže lednice bude fungovat, jen sežere třeba 2-3× tolik el. než by vzala normálně a taky odejde mnohem dřív nebo prostě klekne brzo. Dojede servisak na reklamaci. „Si děláte srandu, že to máte narvany takto ne? To je nedodržení podmínek provozu od výrobce, reklamace se zamítá“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.3.24 07:57
@Cenarius píše:
Ty parametry od výrobce tam nejsou jen tak napsaný ze srandy. (Mám no frost a nic na bokach nemám) Když tam nebude dostatečné větrání, tak bude větší spotřeba+rychlejší opotřebení. Takže lednice bude fungovat, jen sežere třeba 2-3× tolik el. než by vzala normálně a taky odejde mnohem dřív nebo prostě klekne brzo. Dojede servisak na reklamaci. „Si děláte srandu, že to máte narvany takto ne? To je nedodržení podmínek provozu od výrobce, reklamace se zamítá“.

Pise, ze „vsechny no frost maji vetrani na bocich“. Ta nase nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7337
1.3.24 08:05

No to se tedy musím podívat doma svoji no frost lednici… nemyslím si že mám něco na bocích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.3.24 08:20

Jsem šla do garáže. My tu no frost máme v garáži na ovoce a zeleninu. Na boku taky nemá žádné mřížky.
Je to Samsung.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
1.3.24 08:32
@Lucie_Sx píše:
Pise, ze „vsechny no frost maji vetrani na bocich“. Ta nase nema.

Ta naše taky ne.
Jak by pak dělali vestavné lednice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.24 17:00

@Cenarius Ano vím, že to není jen tak ze srandy, s větší spotřebou počítám samozřejmě, případně že spotřebič bohužel odejde dřív.. prostě nemáme místo.. Ale řeším spíš to riziko vyhoření, nebo aby alespoň nám to vydrželo těch deset let

• Citovat
  • Upravit
7337
1.3.24 17:18
@Anonymní píše:
@Cenarius Ano vím, že to není jen tak ze srandy, s větší spotřebou počítám samozřejmě, případně že spotřebič bohužel odejde dřív.. prostě nemáme místo.. Ale řeším spíš to riziko vyhoření, nebo aby alespoň nám to vydrželo těch deset let

co je to za lednici? Mám taky no frost a na boku nikde nic… musela jsem se podívat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.24 12:36

@KKK85 asi jsem to špatně popsala, myslela jsem asi motor lednice a ten je právě schovaný na boku

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák