Umíte plavat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2505
3.5.23 14:33
@Russet píše:
Vysvětlíš mi, proč já, tlustice, na vodě na zádech ležím a nemusím ani nic dělat, a moje dvaceti a něco kilové šlachovité mládě jde ke dnu? Snažila jsem se ho to naučit v termáloch na Slovači a nic. Tak snad teď na plavání se to naučí :think:

Váhou to není - já hubený nesportovec, dítko výborný plavec s vysportovaným tělem a chlap kulatý. Ležet na vodě bez jakýkoli problémů, případně s nenataženými končetinami zvládnu jen já, dítko maličko a jen natažené, chlap vůbec. Zato si zas neumím sednout na dno a vydržet tam, to zvládá dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.5.23 14:33
@Zumpa píše:
Nemáš vzteklinu? Hydrofobie je jeden z příznaků ;)
:think: 8o ale zatím neslintám…….
  • Citovat
  • Upravit
2033
3.5.23 14:42

Plavu ráda, ale nejsem žádný závodní plavec. „umím“ prsa a kraula. V uvozovkách je to proto, že opravdový sportovec by řekl, že to plavu technicky blbě. Možná. Ale aspoň něco. Kraula jsem se naučila na kurzu v dospělosti. byly doby, kdy jsem uplavala kraulem s přehledem kilometr. To už teď po dětech nedám. Ale při troše tréninku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
3.5.23 14:43

Mno, plavání je v českých školách ještě povinné, ne? Takže krom lidí se zdravotním hendikepem si myslím, že na tom jsme s plaváním výrazně líp než lidi ze států, kde to povinné nemají.

PS: Plavky bohužel ještě nemám. Normálně by mi stačily ty, co jsem si kupovala před 5 lety, ale už se do nich zas nevejdu… chjo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4834
3.5.23 14:44
Dodneška živě vidím lektorku plavání ve druhé třídě, jak si to s násadou od koštěte kráčí kolem kraje bazénu a řve na nás: „Když se budete topit, tak se chyťte!!!“ :zed: :mrgreen:
Ale jinak plavat umím, i když nedávám větší vzdálenosti, na Phelpse by to nebylo :mrgreen: Jako dítě jsem byla dost kachna, ale spíš jsme do vody skákali, potápěli se a blbli v ní než abychom nějak systematicky trénovali vytrvalostní plavání :mrgreen:
@Janli píše:
Plavu, ale nesnáším vodu v obličeji. Nepotopím se a jak na mě začne někdo cákat, tak chytnu hysterák - beze srandy…. :oops:

přesně to má moje mamka, mají na zahradě bazén a když jsme u nich, zásadně tam neleze společně s vnoučaty, aby na ní někdo náhodou necákl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
3.5.23 14:44
@Kasandra159 píše:
Váhou to není - já hubený nesportovec, dítko výborný plavec s vysportovaným tělem a chlap kulatý. Ležet na vodě bez jakýkoli problémů, případně s nenataženými končetinami zvládnu jen já, dítko maličko a jen natažené, chlap vůbec. Zato si zas neumím sednout na dno a vydržet tam, to zvládá dítko.

Kdyz jsem byla dítě, umela jsem si taky sednout na dno. Teď už to neumím. Ležet na vodě jde líp ženským. Viděla jsem to na kurzu plavání. Ženy ležely, chlapi šli je dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
3.5.23 14:45

Plavu čubičkově od 3 a obstojně asi od 4 let… moje dítě má vodu rádo ale bojí se jí bez rukávků ani ránu.. plave s nima jako mořský koník… rukávku sundat nechce… ale slíbila mi že se o to v létě pokusíme :)

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
3.5.23 14:46
@Santa Juana píše:
Kdyz jsem byla dítě, umela jsem si taky sednout na dno. Teď už to neumím. Ležet na vodě jde líp ženským. Viděla jsem to na kurzu plavání. Ženy ležely, chlapi šli je dnu.
:mrgreen: :mrgreen: tuk plave…
  • Citovat
  • Upravit
6664
3.5.23 15:01

Jo, ale plavu extra pomalu. Klidně vydržím kroužit dokolečka na rybníce dvě, tři hodiny, ale v závodech na rychlost jsem vždycky byla na chvostu, školní „výkonnostní“ plavání na základce jsem taky moc nemusela. Zato když jsme chodili do bazénu na střední, kde jsme si mohli plavat, jak jsme chtěli, tak to mě bavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11365
3.5.23 15:30
@Janli píše:
Plavu, ale nesnáším vodu v obličeji. Nepotopím se a jak na mě začne někdo cákat, tak chytnu hysterák - beze srandy…. :oops:

Strašně moc dobře ti rozumím, mám to stejně. V dalších lázních se mnou asi 150kilová sestra plavala tak, že mě držela pod krkem, já ji podklouzl a zahučel jsem pod vodu, to byl venkovní bazén. A mně bylo šest nebo sedm. Krytý bazén - tam si mě dve sestry posílaly mez sebou jako nějakou zkurvenou lodičku. Než jsem setrvačností doplul k té druhé, dvakrát jsem si loknul. Jsem ročník 1983.

V osmi jsem byl u babičky a dědy na prázdninách, byli jsme se koupat u rybníka, já byl na matračce, děda řekl „Vystupovat!“ a tu matraci se mnou převrátil.

Mně na vodě asi vadí, že ji nemám pod kontrolou, že nemám pod kontrolou to, co mi bude dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76123
3.5.23 15:38
@Russet píše:
Vysvětlíš mi, proč já, tlustice, na vodě na zádech ležím a nemusím ani nic dělat, a moje dvaceti a něco kilové šlachovité mládě jde ke dnu? Snažila jsem se ho to naučit v termáloch na Slovači a nic. Tak snad teď na plavání se to naučí :think:

no vysvětlit to neumím, ale je to jasné, je to z fyziky, měrná hustota myslím se to jmenuje, tuk je lehčí než šlachy - ty máš prostě menší tu měrnou hustotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11365
3.5.23 15:38
@Kriss Tina píše:
Já jdu taky ke dnu :lol: neudrzim se ani omylem a naopak, když sem chci potopit, tak mě to zas nese nahoru a třeba na dno bazenu se nedostanu :mrgreen: můj člověk by ideálně plul někde metr pod hladinou :mrgreen:

Mám to stejně, ale u mně to bude hranolovitým tvarem hlavy, skoliozo-lordózně prohnutými zády (v minulém životě jsem pracoval jako striptér u tyče asi) a mimořádně neaerodynamicky tvarovanou prrdelkou (má tvar kužele). Taky mám spastickou levačku a začaly se mi dělat bůčky. Ale už tu nebudu rozpitvávat dysharmonii mého těla, vanu zvládam dobře. Abych to odlehčil, koupete se některá bez plavek? Kamarádka chtěla, abych na víkendovém pobytu hupsnul do vířivky, já se bál, že mi sjedou plavky a ona uvidí Osmý div světa. Nemám moc rád svý tělo, takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11793
3.5.23 15:45

Plavat a potápět se umím velmi dobře…v 5 letech jsme byli s rodiči poprvé u moře a tam jsem už plavala bez kruhu i kridylek..ve vodě jsem jako doma…ráda plavu ale nerada chodím někam do bazénu..radši rybník nebo řeka ;) případně nějaké přírodní koupaliště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.5.23 16:25

Umím… Ale nesnáším to, nemám ráda vodu celkové. Jít na bazén je pro mě za trest. Takže všechny podobné aktivity si ráda odpustim :think: bazén máme na zahradě. Tam si jako vlezu, ale jen na chvilku :mrgreen: typicky Lev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
3.5.23 16:33

Umím plavat od 5 let. Miluji skákání do vody a plavu celoročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí