Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj,
já plavat neumím a vodu nemám rád a ona nemá ráda mě. Neumím splývat. V dětství, když jsem byl v lázních, sestřička mi myla hlavu, šampón ji vyklouzl z ruky a jeho obsah skončil v mém obličeji. Pak jsme šli do kina na pohádku S čerty nejsou žerty a já ještě v kině vypouštěl bublinky. Od té doby nemám rád ani sprchu, nesnáším vodu v nose a v očích. Co vy, už máte na léto nakoupené plavky?
Beru to jako uplny zaklad. O nejake vodni terapii jsi nepremyslel? ![]()
S detmi jsme chodili na plavani pomalu od narozeni az do nejakych 4 let, kdy je instruktorka hodila do bazenu s proudem a vlnobitim v tezkem obleceni a zimnich botach. Az ve chvili, kdy se z toho zvladly dostat, jsme to brali jako “jo, umi plavat”. Bydlime v ostrovni zemi, utesy a plaze vsude okolo, mame bazen, ve meste je velka reka,… kdyby deti neumely plavat, tak umru strachy ![]()
Plavat jsme chodili už na ZŠ. Jedina „sportovní“ aktivita, ve které jsem se dostala mezi první 4. Ve zbytku jsem byla poslední z posledních.
Dokážu se velmi slušně neutopit.
„Opravdové“ plavání se správnou technikou neumím.
Potřebovala bych ještě nějaký mezibod mezi c) a d)
Jinak plavání považuji za důležité až tak, že mě dítko přeplavalo už koncem prvního stupně a umělo i motýlek ![]()
Taky nemám rada vodu, jako mala sem se topila, takže plavání fakt nevyhledavam
zadny závodní plavec ze mě nebude, tak tak se udrzim nad hladinou, ale spadnout někde do vody, tak se neutopim, ke břehu bych doplavala ![]()
Udrzim se, ale nic moc. Hlavu pod vodu nedam. Ani to moc neudycham, mam adtma a nedela mi plavani moc dobře
Plavu, ale nesnáším vodu v obličeji. Nepotopím se a jak na mě začne někdo cákat, tak chytnu hysterák - beze srandy…. ![]()
Plavat umím. A jsem ráda. Máma i babička plavat neuměly.
Plavat do bazénu chodím celoročně, v létě ina koupaliště. Mimochodem, plavání je jedna z mála sportovních aktivit, které vzhledem ke svému zdravotnímu stavu můžu provozovat.
Voda je můj živel. Ale mám k ní respekt. Léto, řeka, pláž, to je radost. Vnitřní bazén toleruju jen kvůli dítěti. Je máčenka po mně ![]()
Umím plavat. Plavky přišli minulý týden. Miluju vodu. Ležím na hladině vypadám jak mrtvá, ale já si to užívám. Taky se ráda potápím. Pod vodou je úplně jiný svět.
Já plavat umím, moje maminka ne, a považovala to za takový handicap, že byla hrozně nešťastná, když za mého miminkovského věku mě nedostala do vaničkování a kojeneckého plavání, tehdy to byl boom a bylo to naprosto nemožné se do kursu dostat,
ve školce jsem vždy chodila do nepovinného plavání a pořád jsme jezdili k moři a chodili na koupaliště,
moje dítě na vaničkování a kojenecké plavání chodilo, se školkou plavat také chodí, miluje to, ale zatím opravdu plavat neumí