Umožnit styk s babičkou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1065
27.8.20 18:14

Všichni děláme chyby.
Nebyla špatnou matkou, do 16 a 17 let svých starších synů byla dobrá máma, pak slapla vedle. C
hybu si uvědomuje, opravdu je nějaký důvod odepirat ji vnučku a vnučce babičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
27.8.20 18:15

Moje babička z maminy strany byla alkoholička. Moje mami kvůli tomu měla strašné dětství. Nebudu psát detaily, ale jako příklad uvedu situaci, kdy moje mamka se svým bráchou byli v noci vyhozeni z domu a šli přes půl města k jiným příbuzným. Jen proto, že řekli, že mají hlad. Jako matka katastroficky selhala. Jako babička byla ovšem z mého pohledu skvělá.

Není fér rozhodovat za dítě, jestli má znát babičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
768
27.8.20 18:51

Ehm, takže kvůli jedné nevěře, synáčkové odstřihnou nadobro vlastní matku?.. 8o.. To je síla tedy.. :roll: Proboha, urovnejte ty vztahy.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
27.8.20 20:41

Tchyne asi zacla bilancovat a leccos ji doslo a je cas, aby se i tvuj muz posunul dal a vztah s matkou vycistil. To, ze byla matkou na houno neznamena, ze bude i babickou na houno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
27.8.20 20:50
@Lucie_Sx píše:

To byla tak šíleně zamotaná situace, měla se s puberťákama handrkovat o to, že taky může mít spokojený vztah?
/citace]

Kdyz mam doma deti, natoz pubertaky, tak bych mel vedet, kde lezi moje priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
28.8.20 00:35
@carsin píše:Kdyz mam doma deti, natoz pubertaky, tak bych mel vedet, kde lezi moje priority.

A přijde ti v pořádku za takovou věc odstřihout mámu? Úplně?
To se dělá za horší věci, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
28.8.20 02:41
@Lucie_Sx píše:
A přijde ti v pořádku za takovou věc odstřihout mámu? Úplně?
To se dělá za horší věci, ne?

Nevime, co vsechno ta situace obnasela, ja si myslim, ze tam toho bylo vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.20 21:17
@carsin píše:
Nevime, co vsechno ta situace obnasela, ja si myslim, ze tam toho bylo vic.

Ano bylo tam toho víc, prostě ze strany mámy i tedy kluků absolutní nezájem několik let, narozeniny, vánoce, vysvědčení, nic. Úplně přerušili kontakt. Já se nechci zastávat může a švagra, ale já si to nedovedu představit, já bych se snažila k nim najít cestu zpět. Nebylo by to nic těžkého, ale nechala to moc dlouho a kdyby se nenarodila dcerka, je to tak nejspíš stále. Ale máte pravdu, že babička může být skvělá.

• Citovat
  • Upravit
658
30.8.20 02:59
@Lucie_Sx píše:
Jak můžeš vědět, jak to bylo ve skutečnosti?
To byla tak šíleně zamotaná situace, měla se s puberťákama handrkovat o to, že taky může mít spokojený vztah?
Ublížila někomu záměrně? Týrala někoho? Naváděl, manipulovala, dělala sviňárny?
Ne.
Urovnejte vztahy.

Dělala supersviňárny…bábě uložit těžké pokání!!! Už aby se ostatní ženské chytily za frňáky a životní prasárny si rozmyslely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
30.8.20 03:22
@Anonymní píše:
Ano bylo tam toho víc, prostě ze strany mámy i tedy kluků absolutní nezájem několik let, narozeniny, vánoce, vysvědčení, nic. Úplně přerušili kontakt. Já se nechci zastávat může a švagra, ale já si to nedovedu představit, já bych se snažila k nim najít cestu zpět. Nebylo by to nic těžkého, ale nechala to moc dlouho a kdyby se nenarodila dcerka, je to tak nejspíš stále. Ale máte pravdu, že babička může být skvělá.

Nebylo by to nic těžkého? To si tedy nemyslím. Děti na rozhraní puberty a dospělosti jsou sakra nevyzpytatelné. Některému se člověk zavděčí jen tehdy, když mu dá prostor, jinému když ho dá, tak to totálně podělá,… A nikdy to nemůže vědět předem. A mám pocit, že zrovna nevěru v tomhle věku vnímají až extrémně špatně (ne že by špatná nebyla, ale ale)

Nepíšete, že by těch předchozích mnoho let byla špatná matka. Byla nevěrná, nechala se načapat a blbě vyhodnotila situaci, což vedlo k hrozným následkům, ze kterých pravděpodobně už nevěděla, jak ven a uvízla ve spirále. Bohužel tím hodně ublížila svým dětem. Ale pokud se přes to dokáže časem přenést váš muž, aby vaše dcera nepřišla o prarodiče, který zjevně zájem má, pak bych to z vaší pozice nijak neřešila a nezpochybňovala. Tchyně není alkoholička a tyranka, která by vaše dítě svojí přítomností ohrožovala. Jako babička může být skvělá a časem se třeba vyčistí vzduch i mezi ní a vaším mužem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová