Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všichni děláme chyby.
Nebyla špatnou matkou, do 16 a 17 let svých starších synů byla dobrá máma, pak slapla vedle. C
hybu si uvědomuje, opravdu je nějaký důvod odepirat ji vnučku a vnučce babičku?
Moje babička z maminy strany byla alkoholička. Moje mami kvůli tomu měla strašné dětství. Nebudu psát detaily, ale jako příklad uvedu situaci, kdy moje mamka se svým bráchou byli v noci vyhozeni z domu a šli přes půl města k jiným příbuzným. Jen proto, že řekli, že mají hlad. Jako matka katastroficky selhala. Jako babička byla ovšem z mého pohledu skvělá.
Není fér rozhodovat za dítě, jestli má znát babičku.
Ehm, takže kvůli jedné nevěře, synáčkové odstřihnou nadobro vlastní matku?..
.. To je síla tedy..
Proboha, urovnejte ty vztahy.. ![]()
Tchyne asi zacla bilancovat a leccos ji doslo a je cas, aby se i tvuj muz posunul dal a vztah s matkou vycistil. To, ze byla matkou na houno neznamena, ze bude i babickou na houno.
@Lucie_Sx píše:To byla tak šíleně zamotaná situace, měla se s puberťákama handrkovat o to, že taky může mít spokojený vztah?
/citace]Kdyz mam doma deti, natoz pubertaky, tak bych mel vedet, kde lezi moje priority.
@carsin píše:Kdyz mam doma deti, natoz pubertaky, tak bych mel vedet, kde lezi moje priority.
A přijde ti v pořádku za takovou věc odstřihout mámu? Úplně?
To se dělá za horší věci, ne?
@Lucie_Sx píše:
A přijde ti v pořádku za takovou věc odstřihout mámu? Úplně?
To se dělá za horší věci, ne?
Nevime, co vsechno ta situace obnasela, ja si myslim, ze tam toho bylo vic.
@carsin píše:
Nevime, co vsechno ta situace obnasela, ja si myslim, ze tam toho bylo vic.
Ano bylo tam toho víc, prostě ze strany mámy i tedy kluků absolutní nezájem několik let, narozeniny, vánoce, vysvědčení, nic. Úplně přerušili kontakt. Já se nechci zastávat může a švagra, ale já si to nedovedu představit, já bych se snažila k nim najít cestu zpět. Nebylo by to nic těžkého, ale nechala to moc dlouho a kdyby se nenarodila dcerka, je to tak nejspíš stále. Ale máte pravdu, že babička může být skvělá.
@Lucie_Sx píše:
Jak můžeš vědět, jak to bylo ve skutečnosti?
To byla tak šíleně zamotaná situace, měla se s puberťákama handrkovat o to, že taky může mít spokojený vztah?
Ublížila někomu záměrně? Týrala někoho? Naváděl, manipulovala, dělala sviňárny?
Ne.
Urovnejte vztahy.
Dělala supersviňárny…bábě uložit těžké pokání!!! Už aby se ostatní ženské chytily za frňáky a životní prasárny si rozmyslely…
@Anonymní píše:
Ano bylo tam toho víc, prostě ze strany mámy i tedy kluků absolutní nezájem několik let, narozeniny, vánoce, vysvědčení, nic. Úplně přerušili kontakt. Já se nechci zastávat může a švagra, ale já si to nedovedu představit, já bych se snažila k nim najít cestu zpět. Nebylo by to nic těžkého, ale nechala to moc dlouho a kdyby se nenarodila dcerka, je to tak nejspíš stále. Ale máte pravdu, že babička může být skvělá.
Nebylo by to nic těžkého? To si tedy nemyslím. Děti na rozhraní puberty a dospělosti jsou sakra nevyzpytatelné. Některému se člověk zavděčí jen tehdy, když mu dá prostor, jinému když ho dá, tak to totálně podělá,… A nikdy to nemůže vědět předem. A mám pocit, že zrovna nevěru v tomhle věku vnímají až extrémně špatně (ne že by špatná nebyla, ale ale)
Nepíšete, že by těch předchozích mnoho let byla špatná matka. Byla nevěrná, nechala se načapat a blbě vyhodnotila situaci, což vedlo k hrozným následkům, ze kterých pravděpodobně už nevěděla, jak ven a uvízla ve spirále. Bohužel tím hodně ublížila svým dětem. Ale pokud se přes to dokáže časem přenést váš muž, aby vaše dcera nepřišla o prarodiče, který zjevně zájem má, pak bych to z vaší pozice nijak neřešila a nezpochybňovala. Tchyně není alkoholička a tyranka, která by vaše dítě svojí přítomností ohrožovala. Jako babička může být skvělá a časem se třeba vyčistí vzduch i mezi ní a vaším mužem.