Únava a vyčerpání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27591
29.6.18 13:50

únava a vyčerpání

Jsem šíleně unavená a vyčerpaná, naprosto zoufale. Nemám štítnou žlázu, už pět let, léky mi dali co to nejvíc jde a stejně jsem unavená a vyčerpaná to co mi dřív trvalo pět minut je otázka půl hodiny protože si prostě musím odpočinout. Léta si doktorům stěžuju na bolesti a křeče a třes rukou všichni nad tím mávli rukou, že to patří ke štítné no nepatří ted zjistili že mám i latentní tetánii, mám šílené záchvaty kdy nedokážu ovládat ruce, nohy.
K obou onemocněním patří návaly deprese, což je taky záživný, ad mi nezabrali, respektive zapůsobili tak že jsem byla naprosto jak motorová myš a nemohla se uklidnit když přestali působit zkolabovala jsem.
Nejsem schopná jít na procházku s dětma protože neujdu ani kilometr, zhroutím se únavou.

no nic jdu pověsit prádlo, třeba utvořím rekord a budu odpočívat jen pět minut.

a abych nezapomněla, na nic se neptám kdyby se někdo ptal, na co se ptám jen jsem si postěžovala

původně jsem to chtěla napsat anonymně, ale nenapíšu vždyt je to přeci jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4047
29.6.18 13:53

Užíváš magnésium? B vitamíny? Železo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
29.6.18 13:54

@Demi ano magnésko v trojnásobné dávce a výsledek je skoro žádný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
29.6.18 14:46

Mně bylo podobně v období kojení, byla jsem hrozně vyčerpaná. Ale neměla jsem psychické potíže, byla to taková normální ospalost, únava, a na to mi pomáhalo doplňovat vitamín B a železo, plus magnésium. Osvědčilo se mi MagneB 6.
Na tvém místě bych se poradila s lékařem, s tím, že se to zhoršuje. Měl by ti umět pomoci, už kvůli tvým dětem. Drž se!
:hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
29.6.18 14:48
@Demi píše:
Mně bylo podobně v období kojení, byla jsem hrozně vyčerpaná. Ale neměla jsem psychické potíže, byla to taková normální ospalost, únava, a na to mi pomáhalo doplňovat vitamín B a železo, plus magnésium. Osvědčilo se mi MagneB 6.
Na tvém místě bych se poradila s lékařem, s tím, že se to zhoršuje. Měl by ti umět pomoci, už kvůli tvým dětem. Drž se! :hug:

radím se s různými lékaři už pět let, a všichni řekli že to lepší nebude, at si zvyknu
jinak nekojila jsem nebyli hormony na to aby se mi udělalo mlíko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.6.18 14:59

To je mi líto. Obávám se, že nezbude než se přizpůsobit zdravotnímu stavu organismu. Na tohle neexistuje žádná zázračná metoda, pilulka a tak.

Přizpůsobit režim a učit se sebepřijetí i v ne-moci. Hlídat si minerály ve stravě (a nejspíš i suplementovat) a glykemický index, aby to moc nelítalo.

Trénovat psychickou odolnost - spolu s tím sebepřijetím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
29.6.18 15:11

@Ou víš pokud člověk sám sobě dovolí se přizpůsobit tomu jak na tom je , je to špatně, bude si pak povolovat víc a víc a víc než by musel i tím jsem si prošla
za těch pět let jsem se trochu zlepšila, ale stejně chci svůj život zpátky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4047
29.6.18 15:17
@ka2ka píše:
radím se s různými lékaři už pět let, a všichni řekli že to lepší nebude, at si zvyknu
jinak nekojila jsem nebyli hormony na to aby se mi udělalo mlíko

To je blbá situace a zvykat si na ni… no nevím, máš děti, asi ještě malé odhaduju a to je někdy nápor i na mámu bez takových potíží. Ti doktoři fakt teda umí poradit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
29.6.18 15:19
@Demi píše:
To je blbá situace a zvykat si na ni… no nevím, máš děti, asi ještě malé odhaduju a to je někdy nápor i na mámu bez takových potíží. Ti doktoři fakt teda umí poradit :roll:

na druhou stranu rada to je :nevim:
ano děti jsou malý, starší už zvykl že občas nefunguju, mladší je ještě malý,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizaveta
29.6.18 15:20

@ka2ka takze doktori na tebe hodili bobek a ty mas pocit, ze vic delat nejde? Copak neexistuje dalsich mnoho zpusobu kde a jak hledat pomoc? Je treba, coz je mnohokrat neprekonatelny problem, prevzit zodpovednost za sve zdravi na sebe. A hledat cesty. Zapadni medicina je jedna z mnoha a hlavne v (prilis) mnoha pripadech naprosto nefunkcni az skodici.

• Citovat
  • Upravit
4047
29.6.18 15:25
@ka2ka píše:
na druhou stranu rada to je :nevim:
ano děti jsou malý, starší už zvykl že občas nefunguju, mladší je ještě malý,

Na druhou stranu by mě zajímalo, jak by takový zdravotní stav řešili lékaři, pokud by se jich bezprostředně týkal. už vidím, jak by si zvykali… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
29.6.18 15:29

@Lizaveta a co dál? bylinky ? většinu kvůli léků nemůžu. Hormonální joga? nepomáhá
a co dál konkrétně ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
29.6.18 15:30

Já si netroufám radit,ale nezkoušela jsi TCM? Zatím mám pozitivní zkušenost a teď chci jít tam zase i se synem.....stojí to sice peníze,ale když klasická medicína řeší jen důsledky a ne příčinu přijde mi to jako dobrá volba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
29.6.18 15:30
@ka2ka píše:
Jsem šíleně unavená a vyčerpaná, naprosto zoufale. Nemám štítnou žlázu, už pět let, léky mi dali co to nejvíc jde a stejně jsem unavená a vyčerpaná to co mi dřív trvalo pět minut je otázka půl hodiny protože si prostě musím odpočinout. Léta si doktorům stěžuju na bolesti a křeče a třes rukou všichni nad tím mávli rukou, že to patří ke štítné no nepatří ted zjistili že mám i latentní tetánii, mám šílené záchvaty kdy nedokážu ovládat ruce, nohy.
K obou onemocněním patří návaly deprese, což je taky záživný, ad mi nezabrali, respektive zapůsobili tak že jsem byla naprosto jak motorová myš a nemohla se uklidnit když přestali působit zkolabovala jsem.
Nejsem schopná jít na procházku s dětma protože neujdu ani kilometr, zhroutím se únavou.

no nic jdu pověsit prádlo, třeba utvořím rekord a budu odpočívat jen pět minut.

a abych nezapomněla, na nic se neptám kdyby se někdo ptal, na co se ptám jen jsem si postěžovala

původně jsem to chtěla napsat anonymně, ale nenapíšu vždyt je to přeci jedno

Kolik doktorů tě léčilo ? Nemůže to být příznak jiného onemocnění s těmito příznaky ? Neurolog tě viděl ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27591
29.6.18 15:31
@Demi píše:
Na druhou stranu by mě zajímalo, jak by takový zdravotní stav řešili lékaři, pokud by se jich bezprostředně týkal. už vidím, jak by si zvykali… :zed:

oni by u sebe nenechali zajít tak daleko, neřekli by ty léky vám nezvednu protože mi to přijde zbytečný a nevěřím vám
jako ano spousta se jich snažila , no pomohli, žiju, myslím,chodím ale chtěla bych na tom být tak jako dřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí