Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, tak jsem tu znova. ![]()
Chtěla jsem se zeptat, jestli si myslíte, že je normální, aby mi ve 22. týdnu bylo špatně od žaludku a byla jsem děsně unavená, mám místo očí už 4 dny čárky, ale nějak spát se mi nechce, jen jsem úplně vyřízená.
Díky moc
![]()
Já boužel myslím, že to normální je
Jsem na tom dost podobně, sice už nezvracím, ale dobře mi rozhodně pořád není, utahaná jsem stále jako kotě, nejvíce mě otravuje neustálá příšerná pachuť v puse, která mě u prvního těhotenství přešla maximálně po pár týdnech
v prvním těhotenství jsem skákala po jedné noze skoro do porodu, ted nejsem schopná ničeho od začátku…
Já právě skoro nezvracela, ale myslím, že ta nevolnost je možná způsobená tím, že mimi se zvětšuje a tlačí na žaludek a ta únava je možná taky s tím nějak spojená, nevím. ![]()
tak to ja jsem mela unavu v 1.trimestru, ve 2. jsem mela energie na rozdavani a ted ve 3. bych zase jenom spala ![]()
Monny89 píše:
tak to ja jsem mela unavu v 1.trimestru, ve 2. jsem mela energie na rozdavani a ted ve 3. bych zase jenom spala
No tak jsem to měla u prvního těhotenství, prospala jsem první tři měsíce, vždycky, když jsem přišla z práce, buchla jsem sebou na gauč a spala až do večera, pak jsem se přesunula do postele a spala do rána
To při druhém děcku nejde, i když dcerka je zlatá a nechá mě občas po obědě spávat, jinak nefunguju lautr vůbec. Ted už konečně zase můžu kafe, tak přežívám díky němu, ale ze začátku, kdy jsem ho nemola ani cítit a nestihla si přes den zdřímnout, to bylo utrpení nad utrpení… do toho ty nevolnosti… ještě, že dcerka už je starší a nemusím jí stát celé odpoledne za zadkem, s batoletem bych to asi nepřežila ![]()
nevím, jestli je to normální, ale měla jsem to podobně ![]()
první trim - nevolnost a nechutenství, druhej nevolnost, částečné nechutenství a únava, no a teď ve třetím - chuť k jídlu normální, velká únava, ale už se přidávají obtíže s pohybem, bolest stydké kosti, zad…
![]()
všichni říkali, počkej, až přejdou první tři měsíce - pak si to začneš užívat až zas než začne třetí trimestr… no, já tady tu „užívací“ fázi nějak přeskočila ![]()
V těhu je možné naprosto všechno. Většinou se říká, že druhý trimestr je nejpříjemnější a žena se cítí v nejlepší formě, protože ustupují nevolnosti..atd.
Ale to jsou jen učebnicové příklady, každé těhu je jiné a doslova.
Iffka-ako by si pisala presne o mne-doslova!
Aj ja teraz mam dni kedy by som spala od rana do vecera,niekedy spravim jednu vec(dam napr.pradlo do pracky)a potom musim 20min lezat,ledva fucim.
Este ze dcerka sa ako-tak vie o seba postarat a nevyzaduje az tolko mojej pomoci.
Smekám pred maminkami vekovo blizkych deticiek;to si neviem predstavit.
Naozaj vidim ze kazde tehotenstvo je uplne ine.
Drzim nam palce nech co najskor pride faza „Uzivam si a mam plno energie.“
![]()
TornadoLou píše:
Iffka-ako by si pisala presne o mne-doslova!
Aj ja teraz mam dni kedy by som spala od rana do vecera,niekedy spravim jednu vec(dam napr.pradlo do pracky)a potom musim 20min lezat,ledva fucim.
Este ze dcerka sa ako-tak vie o seba postarat a nevyzaduje az tolko mojej pomoci.
Smekám pred maminkami vekovo blizkych deticiek;to si neviem predstavit.
Naozaj vidim ze kazde tehotenstvo je uplne ine.
Drzim nam palce nech co najskor pride faza „Uzivam si a mam plno energie.“
Tak to sedí
![]()
Já bych spala pořád
čekala jsem, že po prvním trimestru to přejde, ale asi to mam za to, že jsem neměla nevolnosti
Takže přijdu domu z práce a padnu do postele, celý víkend bych nejradši prospala a jediný co mi na to zabírá je kilo ovoce, to pak mam hodinu energii
Kdyby jste někdo měli radu jak na únavu, tak písněte, protože tohle je hrozný
a to obdivuji vás, co máte doma dítko, to už si neumim představit ![]()
No já jsem pořád úplně vyřízená, říkala jsem si, jestli to není počasím, protože se mi zase začalo tak nějak těžko dýchat a motá se mi hlava. Ale tlak mám v pořádku. No na to, že jsem ve 22. týdnu. ![]()
ahoj,tak já se taky přidávám do klubu „věčně unavených“
..taky něco udělám a už sem unavená, v 8 už jsem v posteli. A nechutě mám taky pořád, je to lepší jak v 1.trimestru,ale pořád žádná sláva a že bych si na jídle vyloženě pochutnávala,to teda ne.. ![]()
já jsem byla totální šípková růžena během I. trimestru, ve II. se to zlepšilo
ale teď tak 2 týdny zpátky jsem zase docela vyřízená - ale říkám si, že to je snad jen dočasná jarní únava - holt spím místo toho, aby se mi zapalovaly lejtka ![]()
Tak ja se pridavam. Od 23. tt jsem ted naprosto, ale naprosto vyrizena. Spim v noci dobre nonstop 8 hodin jako druv, ale po ranu ani nemuzu vstat, pres den bych spala a vecer jsem KO, ale usnout hned mi nejde. Napadl me nedostatek zeleza, musim se zeptat doktorky. Jsem naprosto vyrizena uz tyden. Unavu jsme mela chvili nazacatku, jinak nic.