Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, asi trošku trapný dotaz, ale nikde jsem nic podobného nenašla, všude se o úniku moči mluví až v souvislosti s mnohem pokročilejším těhotenstvím (tak od 16+). Zažila některá z vás takhle brzy? Už dva týdny jsem nemocná a šíleně kašlu, první „výtok“ se mi stal včera. A od té doby po každém zakašlání (= urputném záchvatu kašle
) můžu jít měnit kalhotky. Z toho kašlání už mě dost bolí podbřišek, břicho i bedra, a to i když zrovna nekašlu. Nešpiním, jen předevčírem jsem jednorázově zakrvácela jasnou krví, ale bylo toho malinko a jenom na papíru, tak jsem to úplně neřešila. Ale teď po těch pár dnech, upřímně nejraději bych se šla na gyndu ujistit, že je všechno v pohodě, měla jsem pár dní i zvýšené teploty ke 38°C, do toho pořád ty záchvaty kašle, do toho teď ty „úniky“…
A samozřejmě v mých představách už je všechno špatně, krev znamená ZT, únik moči je ve skutečnosti únik plodovky…
Každopádně moje gynekoložka má na dveřích jasně napsané, že nemocní mají do ordinace vstup zakázán. Další kontrolu mám až za deset dní, a to mi přijde jako moc dlouhá doba. Myslíte, že když bych s tímhle jela na pohotovost, že na mě budou zle koukat?
Slyšela jsem o případech, kdy těhotenství po viróze nebylo ok, tak se chci prostě ujistit.
Tak nakonec je to víc dotazů v jednom ![]()
Ja s kašlem v 14tt skoncika na kapačkách. Hned tam jdi. Mas podrazdenou dělohu a muze to vyvylat potrat. Tak mne informoval muj gynekolog a od něj jsem jela rovnou do špitálu