Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Na UZ je opravdu brzy. Ideálně za 2-4 týdny, aby něco bylo vidět
Ano je brzy, mmch když jsi 4+3 tak jsi 5 týden..čtyři ukončené pátý probíhající…to jen tak pro příště..
Já jsem na ultrazvuku něco měla až 5+5tt. Do té doby vůbec.
4+3 je 5tt. Videt byt jeste nic nemusi - obzvlast, pokud je o par dni mladsi treba. Srdecni akci lze potvrdit od 6 tt nekdy az 7tt.
Jinak plati, ze proste musis vydrzet, zamlkle nastava stejne nejcasteji v 6-8tt. Predtim spis klasicke krvaceni (ani se tomu nekdy nerika potrat, protoze je to tak strasne caste, ze se prvni tydny nechyti).
S tim redenim krve nevim… spis to nastava z duvodu genetickeho poskozeni, coz se neda nijak opravit - ztrata plodu je teda vlastne zadouci.
Drzim palce!
Děkuji, hned jsem klidnější. A máte pravdu, jsem pitomá. První století taky začalo v roce 0 a ne v roce 100…
Takže ano, pátý týden.
@Petra Star Ano, samozřejmě to s největší pravděpodobností byla špatná genetika. Nicméně dr. říkal, že vzácně to můžu způsobovat mikrotromby a tomu by se dalo předejít naředěním krve. Pokud by to bylo geneticky špatně, tak se nedá dělat nic.
Abys měla jistotu, že uvidíš srdíčko, tak je nejlepší jít až 6+5 a více.
Jinak moje doktorka a i doktorka z CARu říkají např. že při 6+5 jsem v šestém týdnu, takže babo raď
.
Mě například dělali testy na trombofilní mutace, takže mi žádné léky naslepo nepředepisovali a divím, že tobě ano, zakladatelko.
@Anonymní píše: Více
No to je sice pravda s těmi microtromby ale asi bych si nenechávala nasadit i jekce jen tak na blind a šla nejprve na genetické vyšetření na trombofilni mutace..doktorka je dobrej střelec nasadit to takhle bez vysetreni
Prosím o informaci, jsem ve 4. tt (4+3) a dnes jsem byla u gynekologa. Po předchozích dvou zamlklých těhotenství jsem se měla dostavit hned po odhalení pozitivního těhotenského testu, což bylo o víkendu. Dostala jsem injekce na ředění krve, prý jako prevence dalšího potratu který by mohl vzniknout kvůli mikrosraženinám. Na ultrazvuku ale ještě nebylo nic vidět. Je to normální nebo se mám bát dalšího zamlklého těhotenství? Moc díky za info. Dávám anonymní příspěvek, protože tu jsou známé a díky předchozím zkušenostem nechci, aby zatím věděly, že jsem těhotná. Děkuji za pochopení