Je tohle únos dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81109
2.8.25 09:27
@Temnástranasíly píše: Více

A víš že jo? Když nemá děcko školu a nic závažného tomu nebrání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
2.8.25 09:28
@inkakřivák píše: Více

tak tohle je fakt legracni, takhle to opravdu nefunguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81109
2.8.25 09:30

@Edding444 v manželství potřebuješ povolení manželky, že se s děckem dva dny zdrsis u rodičů? No to mě vomej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41872
2.8.25 09:30
@vokishka píše: Více

však já psala, že týden dva bych neřešila ;) doba nikde definovaná není, jde o to, když zabráníš druhému rodiči o dítko pečovat…nicméně chápu zakladatelku, že takové chování, kdy ti dítko vrátí o dva, tří, pět dní později, ani to s tebou neprokonzultuje, prostě naschvál je. A pokud má rodinu v zahraničí a chová se takto, tak se nedivím, že má strach, kdy mu hrábne a nevrátí se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41872
2.8.25 09:31

no, v normálním manželství to rodiče běžně společně konzultují a rozhodují, u vás to snad bylo jinak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
2.8.25 09:32

@Keyllah Můžeš. prosím, uvést § zákona? Pokud je myšlen § 200 TZ, tak tam se říká: "Kdo dítě(…)odejme z opatrování. ale tady dítě nebylo svěřeno do péče, ani nebyl upraven styk. Tady bude dítěti prodloužen o 2 dny pobyt u babičky (matka o tom ví) a hned policii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
2.8.25 09:33
@Luboš P píše: Více

Sleduj judikaturu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35112
@Simi2019 píše: Více

Je zvláštní, že ti ani neřekl nic o tom, že podal žádost o rozvod. Ty jsi nic opravdu nevěděla? Něco tomu přece muselo předcházet. Nikdo tohle neudělá jen tak přece. Odmítá s tebou komunikovat. To musí mít taky nějaký důvod :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81109
@Keyllah píše: Více

Konzultujeme, ale když bych mluvila s dětmi a bylo to - mami my zde ještě zustanem, prý by to šlo, tak jo. Proč ne? Děcko spokojeně, já o tom vím, o co jde? Mám trvat na tom, že návrat měl být dnes v osm? Když tam třeba zítra bude nějaká akce pro děti, kolotoče, poníci, zmrzlina cukrová vata třeba? Nebo chce vzít děda děcka na posed na kukajdu na zvířata?

Příspěvek upraven 02.08.25 v 09:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41872
2.8.25 09:34
@Luboš P píše: Více

znovu píšu, že bych to řešila pokud by to trvalo týden nebo dva, ne pár dnů! mrkni do komentářů a aktuální judikatury. Já ještě donedávna žila v tom, že rodič prostě unést vlastní dítko nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35112
2.8.25 09:35

Povolení určitě ne, ale nějaká komunikace probíhá nebo ne? Tady se chlap nenamáhal říct vůbec nic. Taky by se mu nic nestalo, kdyby zakladatelce dal normálně vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41872
2.8.25 09:36

a máš pocit, že situace zakladtelky a ta, co popisuješ, je totožná? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
2.8.25 09:37

@arinecka Neříkám,že to u nás bylo zality sluncem, ale o rozvodu jsem opravdu nevěděla, byl to sepsat někdy před 4mesici a nechal mi to poslat někdy před 14 dny. Za celou tu dobu mi vůbec nic neřekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35112
2.8.25 09:41
@Simi2019 píše: Více

Zvláštní. Až se s dcerou vrátí, tak si promluvte. Naschvály nic nevyřešej, a bude tím trpět pak nejvíc dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
2.8.25 09:43

My už jsme právě od té doby dvakrát normálně mluvili, ale to je ono že mi spolu tři hodiny mluvíme, domluvíme se na různých vecech ale za pár dní je to úplně jinak. Tohle není jediná věc, kterou si upravil podle sebe aniž by mi to řekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna