Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Edding444 píše: VíceByl-li to únos nebo dokonce zavlečení do ciziny, tak se trestný čin stal v okamžiku, kdy se únosce dítěte zmocnil, ve druhém případu překročením státní hranice. V daném případu měla zakladatelka jednat tedy okamžitě. Stejně tak měla jednat neprodleně její právnička, proč oznámení trestného činu odkládat o 2 dny?
@Simi2019 píše: Více
chapu, ze důvěra je takhle hodně podkopana. Napsala bych mu zpravu, ze je treba dodrzovat dohody a komunikuj s nim v pisemne forme.
Psala jsem švagrovi, ten prý vůbec netuší kdy se chce manžel vrátit.
Napiš manželovi, že počítáš s návratem dle dohody. Je na něm, aby reagoval. Případně napiš datum, do kdy.
A manželovi jsi psala? To je přece první, ne švagr.
Manželovi jsem psala včera i dneska a nic. Zkoušela se mu i dovolat a taky nic.
Manžel se chová možná nevhodně, ale podle mne nepáchá trestný čin. Opravdu ti právnička radila volat policii?
@arinecka píše: Více
Ale zakladatelka to ví, řeklo jí to dítě. Za mě je to totální nesmysl.
@inkakřivák píše: Více
Mám s ní jen krátké hovory přes švagra, protože otec mi kontakt nechce dovolit
Takže kdyby neměla krátký hovor díky švagrovi, tak by nic nevěděla. Tobě přijde chování otce opravdu v pořádku? Vážně je takový problém jí zavolat, nebo napsat že tam ještě zůstanou?
Po víkendu, pokud se situace nezmění, kontaktuj tu svou právničku.
Probrala bych vse podstatne s pravnickou znovu, kdyz uz ji mas. Pripadne vyslechla nazor dalsi, nebo se zeptala na OSPO (o vikendu ne, sakozrejme). Tedy, tento prvni „precin“ bych jeste nechala, mozna prevzala dceru pred svedky, ale pak to resila. Ale muzi nevyhrzuj, proste jednej v klidu a konzistentne.
@arinecka píše: Více
Kdyby o rozvodu nevěděla, neměla by právníka, ne?
Jen poslal rozvodové papíry. Ex to udělal stejně. Prostě srab.
@Havlova jj poslal rozvodové papíry přes svou pravnicku cca 14 dní zpět. Pak jsem si našla ja pravnicku a probrala s ní alespoň nějaký základ.
Psala jsem mu, asi před třemi hodinami znovu, ze se o ně bojím, jestli by se mi mohl alespoň ozvat, že jsou v pořádku a kdy planuji jet…a nic.