Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Simi2019 píše: Více
Nemyslím. Dceru jsi mu dala. A on Tě telefonicky informoval, že tedy až po víkendu. Toto se asi nebude řešit, jako únos. Jestli mu chceš zatopit, tak ho jdi udat. Ale mohla jsi mu to říct rovnou, když Tě kontaktoval. To by dceru nejspíš vrátil v domluvený čas a měla jsi pokoji.
@Simi2019 v pondělí bych to řešila. nahlas že otec dítěte nereaguje a ani nevíš jestli on je v pořádku. To že se vrátí o pár dní déle bych neřešila, ale měl zavolat on a prostě se domluvit. kdyby nebylo švagra tak nevíš vůbec nic ![]()
@arinecka kdyby jsou chyby. Ona to ví, on zřejmě taky ví, tak proč ji ještě volat?
Hele, že spolu asi nemluví, zřejmě nebude nic nového. Nebo máš dojem, že ve fungujícím vztahu, kde všechno klape, najednou podá manžel žádost o rozvod? Bezduvodu, jen tak?
Vadilo by mi, kdybych nevěděla nic. To bych šílela a řešila přes policii.
@Popeladym píše: Více
Ale on ji telefonicky neinformoval. On ji neinformoval VŮBEC! Nezvedá jí telefon, neodpovídá jí na SMS.
~~~
Já bych teda strach měla. Ano, je to jeho dcera, má právo s ní trávit čas. Zároveň ale spolu měli sepsanou dohodu, kdy otec dceru přiveze domů. Jsou na Slovensku, tedy v zahraničí, což na celou situaci „vrhá jiný stín“.
Chlap se zakladatelkou vůbec nekomunikuje, což tedy normální není. Kdyby jí normálně zavolal a sdělil jí, že na Slovensku chtějí/potřebují zůstat ještě několik dní a návrat domů předpokládají na xx, byla by situace úplně jiná. Divné je i to, že nedovolí dcerce telefonovat s matkou, že to vše musí komunikovat švagr.
Ať už bylo v jejich manželství cokoli - i kdyby byla zakladatelka špatná manželka po všech stránkách - to, že jí neřekl, že uvažuje o rozvodu, ale dozví se to až, když jí přijdou rozvodové papíry, je naprosté srabáctví a hnus.
Ten chlap jí dělá jeden naschvál za druhým, ale ona má zůstat v klidu. Obzvlášť, když se jedná o její dítě. Tak to jo. ![]()
Zírám, jak se tu do zakladatelky pouštíte.
Chtěla bych vás vidět teda.
Manžel vám naservíruje rozvod, aniž byste tušila a odejde.
Vezme dítě, jakože na prázdniny do zahraničí ke svým rodičům.
Do telefonu je dítě divný a ještě vám umiňuje kontakt s ním.
Domluvený návrat se nekonal, důvody pro prodloužení nejsou relevantní, dítě tam být nechce. Na stole máte pořád ten rozvod jako překvápko a dítě za hranicemi.
Jakýsi švagr tam figuruje jako společník, ale…
Za mě je to jeden velkej redflag a na té polici bych už byla.
Nebo teda bych vzala někoho k sobě, nejlépe chlapa, a pro to dítě si dojela.
Zakladatelce fakt držím palce a tohle teda rozvodový soud doufejme zohlední.
ale ON ji o ničem neinformoval, on jí naopak nezvedá telefon a neodpovídá na SMS a to je trochu rozdíl, nemyslíš?
@inkakřivák píše: Více
Jako že švagr dovolil dceři na chvilku zavolat mámě znamená, že on nic řešit nemusí jo? Máš opravdu zvláštní pohled na situaci. Je fuk co maj mezi sebou, on je s jejich dítětem v zahraničí a kašle na ní. Takže když by se do max zítra večera neozval nebo nepřijel, tak bych tu policii volala taky.
@SaxaL píše: Více
No hele já už teď asi taky. On se vůbec neobtěžuje zakladatelku informovat, neodepisuje, tel nezvedá. Nějaký že jí to dcera řekla nemá vůbec váhu. Ona je malá a těžko o něčem rozhodne.
Kde to píše? Že jí to sdělil stále ještě manžel?
@Edding444 píše: Více
Pardon, všem, co mě zmínily. Teď jsem se k tomu vrátila. Až teď čtu dobře, že telefonát byl s dcerou.
Hluboká omluva. I zakladatelce
Jinak ale platí, co jsem napsala. Mně můj manžel po hádce sebral syna, kterému byly 3 týdny. A únos to nebyl. Protože se jednalo o manžela a otce dítěte.
Ne do rozvodu a papírech úpravy péče o dítě to nikdo řešit nebude může si ji až do rozsudku nechat na Slovensku… ale řešila bych to až po vikendu kdyz ti slíbil že ti ji doveze.. ja bych od rodiny taky neodjížděla pred víkendem
Tak jasne, unos to nebyl, ale prasarna jako hrom ano. Sebrat takhle male miminko, protoze hadka ![]()
@arinecka píše: Více
To jo. Měl ho pryč přes noc, sebral ho večer. Ke svým rodičům. Kojené děcko, dali mu um. Policie zkontrolovala, prý je v pořádku. A tím to skončilo.
a kolik let to bylo zpět? a šlo jen o jednu noc?