Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anna766 no vidíš. A my to máme v rodině. Syn i zeť - přišli z práce, půl hodiny oddych, aby se vzpamatovali, a přebírali péči. Dcera nikdy nekoupila, nikdy neměnila večer. Snacha taky ne. Tedy nikdy - když byli chlapi někde služebně, tak ano. Úklid a uvařit není problém. Ale znám i ty druhé, co neumí nic, natož něco s děckem. A pak znám ty, co je dítě vzalo až větší.
@jege píše: Více
a bavíme se pořád o tom 3týdenním kojenci?
u něj to vykreslování gaunera a haj-la jaksi trochu padá, nemyslíš?
protože na tento případ Ondra reaguje, že je na straně otce a matka si chtěla dělat výsosná práva na dítko ![]()
@inkakřivák píše: Více
Nemluvím o přebírání péče. To je dost normální. Jen ty vypisované fňuky o tom jak dnešní matky všechny NIC nedělají a vsechno přehazují na chlapy neberu. Je to nesmysl. To bych musela žít v jiném světě, což nežiju.
Ano jsou otcové co se bojí něco dělat s miminem, jiní se nebojí. To nerozporuju.
Můj tatínek se třeba bál, narodila jsem se předčasně a s VVV a opravdu se bál, tak mě jako miminko nekoupal a jezdil s kočárem stylem že mě máma oblékla a dala do kočáru a on pak jako přepyšný otec jezdil dvě hodiny sám po vsi a chlubil se. A sám se obdivně divil tomu že manžel se nebál děti vzít na ruku, přebalit, vykoupat.
@Anna766 píše: Více
Můj chlap se staral o domácnost i před dětmi. Ale otec lomeno manžel značka ideál taky neznám.
O mimi se fakt nestaral. Co by taky se zrovna kojeným nebo v postýlce spícím dělal. Když to bylo aktuální, tak se přiznávám, že byly dny, kdy jsem byla unavenější a to mi to trochu vadilo, že tam není moc snaha a žadný bonding. Neuměl s ním nic, ani plenku vyměnit. Někteří chlapi prostě na novorozenské otcovství nemají.
To se pak dělí na ty, co si to uvědomují a neplácají kraviny o tom, jak mají stejné právo mít v,,držení" kojence a pomíleně radit, co má matka dělat a na bezohledné sobecké de.ily, co kojence seberou z postýlky a odvezou, aby matce dokázali, jak mají ultimátní pravdu, ale dítě přitom prochladne a má hlad a celou noc je bez maminky, se kterou doteď bylo celý svůj život. Muž má teď mimochodem se synem krásný vztah, i když na sporty je ješte brzy.
S druhým očekávám, že bude dynamika stejná a beru to. ![]()
@Keyllah píše: Více
Přesně o tom se bavíme i s automatickým předpokladem, že by to v budoucnu pokračovalo až do úplného zabránění styku dítěte s otcem a neomezeného ovlivňování dítěte matkou i jeho štvaním proti otci.
I v takovém případě je odebrání kojence matce neomluvitelné a bylo by možné jej akceptovat jenom v případě, že dítěti hrozí bezprostřední nebezpečí, třeba že by matka byla opilá, zfetovaná, psychicky nemocná/narušená a pod. ![]()
@justforthecomments píše: Více
Naaaahodou, souhlasim.
At si budouci ctenar, ktery mozna bude v obdobne situaci, precte a rozvaziv klidu a bez emoci argumenty z obou stran.
Uznavam, ze u hodne maleho ditete je to na hrane, ale vzpomenme si na Jiresovou, ta branila od zacatku, branila cely zivot a jak se to na diteti podepsalo.
Bohuzel nikdy se nevi, kdy komu prepne v hlave, tak se-bohuzel- v nasem systemu musi postupovat, jakoby mel nastat ten nejhorsi scenar.
No, a s tim prave nesouhlasim.
Proste ty pises, ze kdyz bude matka dostatecne silena a zabejcena, ze proste otec nema sanci.
A to je, podle mne, principielne spatne a ma se proti tomu zakrocit.
@Anna766 ale u odpoledního kafe jsem přemýšlela. Kdyby přišla dcera domu, sama, bez novorozeněte s tím, že ať to chlap má, ať si to vyzere. Možná bych ji ani neflakla. Spíš bych se snažila ji opatrně vyslechnout a případně dovést k lékaři. Protože když matka opustí novorozeně, smrdí to laktační psychózou.
Docela by mě zajímalo, jak to dopadlo, kdy dorazili domů. Nebo jsem to jen přehlídla?
@ondrej190 píše: Více
I za cenu zkaženého dětství dítěte a zadělání na jeho psychické problémy v dospělosti? Není lepší, když trpí jenom 1 dospělý než když strádají všichni?
![]()
@Velryba černá píše: Více
Přece bych to nemohla schvalovat. No asi jsem fakt panovačná mrcha.
@inkakřivák píše: Více
@vokishka nic, zakladatelka od soboty večer nepíše
To je prave otazka, jestli vic bude trpet takhle nebo tim, ze nebude mit druheho rodice atd.
Za mne je to ta nejvetsi svinarna, co muze byt, a proto fandim tvrdemu soudnimu pristupu k takovym rodicum. To si proste nikdo nesmi dovolit.
@Gerbera001 píše: Více
Moc dlouho to pak už nevydrželo. Nevratná ztráta důvěry. Nepodařilo se mi, mu toto odpustit, i když jsem se opravdu snažila. Dnes už nežije, jeho rodiče taky ne.. On odešel poměrně mladý. Takže, dnes už jenom - „o mrtvých jen dobře. "