Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@ondrej190 píše: Více
Zase podsouváš něco o co nešlo, ale na to jsi expert, to víme.
A ano, třítýdenní kojené dítě patří k matce, protože to dítě nezajímá nějaká hádka a otcůzv truc, ale potřebuje maminku a zázemí.
Ale je mi jasné že se namáhám zbytečně.
@inkakřivák píše: Více
Dík. Od tebe to beru o to víc, že se často neshodneme.
No jistě, matka, která nechce vydat třítýdenní miminko, plně kojené, se jen vymlouvá.
To je podle tebe, ten film Ještě větší blbec, než jsme doufali?
A mimochodem, kdyby přijela dcera na návštěvu bez třítýdenního plně kojené ho miminka, a chtěla zustat přes noc jen aby chlapovi ukázala, tak by tu baňu dostala taky a jela by jako namydlenY blesk.
@Anna766 píše: Více
Nemusím se shodovat ve všem a vždycky, ne? Ale v tomto případě je snad jasno.
Ty neshody si myslím pocházejí z jiných životních zkušeností. Každá máme své a hledíme skrze ně.
@ondrej190 píše: VíceJednalo se o třítýdenní mimino. Přes svou zlobu si nejsi schopen připustit ani kojení novorozence? A nezdá se ti to trapné?
@Anna766 u nás prostě rodina fungovala vždycky stylem máš problém, starost, trápení? Podél se a vyřešíme to. Máš radost? Podél se a budeme se radovat všichni. Kromě švagrové, která ve všem hledala nějaký háček. Takže když jsi ji pochválila oběd, tak hned hledala, co to znamená. Nabídla jsem ji pohlídat dítě, než třeba vyžehlí a ona slyšela - když jsi neschopná. A proto vím, že to občas muže být i zkreslené, co tu člověk čte.
Kamarádka mi běžné napíše, že na ni muž řval v obchodě. Což mne vysokovalo, že fakt jako? No ne, on nerve, ale tak potichu mluví a divně kouká. Fakt, nekecám. Takže takto to beru. I když máme z rodiny zkušenost s chlapem, co by ho cizí všichni brali - a on to byl hajzel non plus ultra, psychotyran jak vyšitý.,,Podívej se na sebe, kdo by s tebou byl, bordel tu máš, jsi blbá, jdu za milenku, přijdu a povím ti - a fakt povídal. Co bys beze mě dělala, bez se oběsit ". Jo.
Holky, neodpovídejte mu a on dá pokoj. Vždyť jen záměrně prudí. ![]()
@justforthecomments píše: Více
Ne, on je přesvědčený o své pravdě. A bohužel, jeho zloba se stupňuje. Evidentně by byl schopen pro své ego ubližovat i vlastnímu novorozenému dítěti. ![]()
A to já bych zase klidně dítě matce přenechal, pokud by to byla taková kráva, že by jej chtěla využít jako zbraň proti mně. Sice by mě to mrzelo, a to hodně, ale dělat z toho takové horory, jak to občas probleskne v médiích, když u toho asistuje policie, dítě řve, protože neví, co se děje a má šílený strach, co bude, bych nedal. Raději, ať budu dítěti matkou vykreslován jako gauner a haj.zl a budu doufat, že mu někdy budu moci vysvětlit, jak to všechno doopravdy bylo, než dítěti způsobovat takéto stresy a noční můry a strachy i fóbie na celý život. ![]()
@jege já nevím. Představ si, že to děcko miluješ a ono tebe. Každý večer mu čteš pohádky, máte své rituály. A matka se někde zamiluje, slepá, hluchá,,jde za štěstím". Nevím, neumím si představit, jak bych reagovala. Člověk si říká budu šlechetný, ať dítě netrpí. Ale kdo ví.
Tak to se spíše týkalo toho 3 týdenního dítěte, které ještě z toho nemá rozum a otec takový vztah. Samozřejmě, čím je to dítě starší, tím je to horší a těžší se dokázat úplně odstřihnout.
PS: Naštěstí jsem v tomhle měl štěstí jak na ex, tak i na současnou manželku, které se nikdy nechtěly mstít přes děti. ![]()
Ježíši, jo!
Já tedy moc nemám zkušenosti s otci, co se starají víc jak matky, jak často čtu že matky nic nedělají, otec chudák musí do práce a hned potom doma vaří, uklízí, stará se o děti ÚPLNĚ SÁM… to se spíš musím tomu smát, protože fakt neznám.
Ale hodně znám ty táty co když dítě odroste a už se s ním dá domluvit, tak s nim začnou chodit na ten fotbal, hokej, na výlety, začnou je zapojovat do svých koníčku a aktivit a podobně.
Ale i tak se dá ten vztah s dítětem krásně postavit.
@Havlova píše: Více
@Havlova Tak mu ji nechme - takovým to nevysvětlí ani rána cihlou a ztráta paměti - a politujme, že žije ve svém vlastním malém pomíleném a smutném světě. A nebo ne, lítost si nezaslouží. ![]()