Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
S manželem se rozvádíme, bez nějaké domluvy mi přišle rozvodové papíry od pravnicky. Rozvod tedy podal on a nic moc mi k tomu neřekl. Je to Slovák a dcera, tam tento týden byla na prazdninach u babičky. Podepsal mi papír ze ji vrati do zítřejšího večera. Ovšem podle dnešního telefonátu s dcerou se chce on vrátit až po víkendu. Já s tím nesouhlasím, dcera tam ani nechtěla jet a teď tohle. Moje pravnicka mi rádi pokud ji zítra na ten čas nepriveze volat policii. Je tohle opravdu únos? Bude to policie řešit? U soudu rozvod ještě není, takže soudem nic daného nemáme.
@Simi2019 píše: Více
Pochybuju, že to budou řešit, máte ji v péči oba. Ale když ti to říká právnička, zkusit to muzes.
Já bych nedělala zbytečné dusno. Je to její otec. Pokud nemáte na víkend nějaké extra plány a dcera je tam spokojená, tak proč ji nenechat s otcem o pár dnů déle. Neunesl ji nikam daleko za hranice, že bys nevěděla kde je a co se s ní děje, kdy se vrátí, bez komunikace. Vzal ji na Slovensko po předchozí domluvě a má jí v plánu normálně přivézt zpět jen o pár dnů později. Jste spolu i v kontaktu. ![]()
Chudák dítě. Rodiče se jí rozvádí, dělají si naschvály a chtějí na sebe volat policii.
Já to hrotit prave nechci, ale dcera s tím není v pohodě. Když je teď ode mě pár dní, je na mě pak doslova fyzicky přilepena 24hod denně. A teď už je tam do minulý soboty. Mám s ní jen krátké hovory přes švagra, protože otec mi kontakt nechce dovolit. Proto jsem mu dala podepsat kdy mi ji vrati, podepsal to, tak proč teď musí dělat naschvaly. Ví jak dcera to odloučení nese špatně. Nechci mu bránit v kontaktu, naopak chci aby sní trávil čas, ale to je to on tam s ní ten čas netrávi, stará se o ní švagr a tchyně.
@Serpentini Nechci volat policii, chci jen aby platilo to na čem se domluvíme. Z obou stran. Je to nejlepší podle mě i pro ni když ví co a jak, a ne když si to tatínek mění jak se to jemu hodí.
@Simi2019 Přes policii bych to teď neřešila, ale pak osobně - dohodou a soudem. Když už, tak bych se vydala za dcerou na Slovensko osobně. Tohle je pro dítě tak těžké, když se o něj rodiče přetahují a dělají si naschvály. ![]()
@Simi2019 píše: Více
Nejlepší je, když se domluvíte. Má ji přivézt zítra večer a ty už se radíš s právničkou, jestli na něj máš zavolat policii. To dítě je chudák. Pokud otec nedodrží dohodu, tak aspoň ty by ses měla chovat rozumně a ne na něj hned volat policajty. To pro to dítě musí být vůbec super, když k tatínkovi přijedou policajti. Kolik tomu dítěti vůbec je?
Policii bych nevolala, už bych seděla v autě a jela pro ni. Na místě by se vidělo, zda bych tam s ní zůstala ještě pár dní nebo bychom se vrátily. Když je otec de.bil, poděkovala bych svagrovi za umožnění kontaktu a probrala s ním a tchyni, že zájem dcery je na prvním místě a že ho nemůžou podporovat v tom, aby dcera byla někde kde být nechce a dle dohody ani být nemá. Nevíme tedy kolik je dceři let, ale se mnou by to měl těžké a příště by ji asi jen tak nedostal, sorry jako, nedrzis dohody, vybehej si to soudně. Minimálně bych informovala ospod, at je o nevrácení nějaký záznam.
Jaké vrácení? To dítě je normálně se svým rodičem, nepatří jen jednomu rodiči. To jsou rady hned pojmy únos, policie, právnička, vrácení… ![]()
Zakladatelčina zbytečná hysterie tomu děcku taky nepomůže. Pokud se rodiče rozvedou, bude si muset zvyknout na to, že bude část života trávit jen s otcem s klidně i u té slovenské babičky. Soudím podle textu o švagrovi, že to žádní magoři nebudou. Takže klid….
Pokud nedojedou po víkendu, zajeď tam za nimi.
Ty jsi zhrzená, že odešel, tak budeš dělat scény přes dítě? Víš, že máš dítě s otcem u prarodičů. Je léto. Dítě nikam nespěchá, školu nezamešká. Ale budeš dělat Zagorku. Se domluvte lidsky a nedělejte dítěti trauma.
@Yasmina21 píše: Více
On nedodrzuje dohodu, ale zakladatelka dělá dusno?
On jim neumožňuje kontakt, ale zakladatelka ma byt v klidu?
@Edding444 píše: Více
Zakladatelka chce volat policii, že ji unesl dceru.
On jim neumožňuje kontakt? Však psala, že si s dcerou volá, tak jak jako neumožňuje kontakt? Předpokládám, že zakladatelka dokonce ví, kde její dcera je a může za ní normálně zajet. Tak jaký únos? Ano, sice jí měl dovézt před víkendem, ale oznámil, že si dceru ještě na pár dnů nechá u sebe. Tohle by si měli vyřešit až se spolu setkají a ne volat na sebe policii.
Je to její otec a má právo s ní být, stejně jako její matka. Soudem zatím nic stanovené nemají.