Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já si myslím, že pdf už zpracovávat nejde. Dělá se z Wordu, excelu a dalších a úpravy musíš udělat tam a znovu to převést do pdf… nejsem odborník, ale ani z práce si nepamatuju, že by někdo upravovat přímo pdf. A s těmi formáty jsem pracovala celkem často.
Upravit lze, ale ne na řeš renderování, ale pdf cestou nebo jak se ten program od Adobe jmenuje - ten už ale není zdarma. Poradit by si s tím měl i Word.
Jak moc toho potřebuješ upravit? koukni na PDF-editor Foxit, já mám teda rozšířenou vertti ne tu freeware, tak nevím, co přesně potřebuješ, ale psaní by mělo jít v obou ![]()
a pokud ti v editoru nejde proto, že to je jen pro čtení, pak si dej v původním pdf souboru (otevřeným v adobe) tisknout stránku do pdf (nevím, jestli máš v Officech PDFCreator nebo něco jinýho), tj vytvoříš si nový pdf soubor, který by už měl jít editovat
Word si s pdf neporadí, resp poradí si jen s něčím. Neupravíš v něm dokument tak, aby vypadal jako původní, tam totiž PDF přetáhneš jako obrázek nebo jen vytáhneš text bez formátů. I ten text nejde vždycky, např. pokud pdf není vytvořený pomocí „tisk do pdf“ ale třeba scanem. Pak je zapotřebí mít konvertor, který text rozpozná a převede do editovanelný podoby. doc
Pdf editorů zdarma je celkem dost a dokonce i pokud je pdf zamčený, tak se dá upravit - existuje pdfunlock.com, který ti pdf odemkne. Jen nefunguje na komplikovanější zámky u dokumentů např. bank a pod ![]()
Nevím, jak potřebuješ to pdf upravit, ale možná by mohl pomoct pdf Merge. Ten umí rozdělit a zase spojit pdf dokument. Ten jsem používala, když jsem potřebovala do bakalářky vložit tabulky v pdf a k tomu text. Stáhla jsem to na slunečnice. cz
Prosím vás o radu.
Mám soubor v pdf a potřebuji ho upravit. Psát do něho.
Když ho otevřu je to pouze pro čtení, ale zamčený není.
Zkoušela jsem různé editory, ale moc mi to s tím nejde.
Je to špatné s písmem, protože to zase nezná ty správné fonty.
Nevíte jak na to prosím?
Musím se tentokrát ptám anonymě, je to překvapení