Úprava styku s otcem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Úprava styku s otcem.
Bývalý požaduje střídavou výchovu. Jakou má šanci uspět, když já s tímto nesouhlasím.
Pro rýpaly - znám práva otců, znám vyhlašky US.
Jen se čistě ptám, zdali je ještě reálně nějaka možnost SP zabránit.
proc ji nechci: bydlíme každy jinde, naše komunikace (urazky vydírání, podsouvaní nepravd), nenastaly žadné nové poměry - dite je v ms druhy rok a nema jeste ani povinnou docházku, díte otce odmita, netesi se na nej - to je od psychologa, težce zvladá změny a je pak uzkostné.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Úprava styku s otcem.…se říká, že hodně změní i toto https://www.seznamzpravy.cz/…itete-226176 ale záleží na soudu i snaze otce
Bývalý požaduje střídavou výchovu. Jakou má šanci uspět, když já s tímto nesouhlasím.Pro rýpaly - znám práva otců, znám vyhlašky US.
proc ji nechci: bydlíme každy jinde, naše komunikace (urazky vydírání, podsouvaní nepravd), nenastaly žadné nové poměry - dite je v ms druhy rok a nema jeste ani povinnou docházku, díte otce odmita, netesi se na nej - to je od psychologa, težce zvladá změny a je pak uzkostné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Úprava styku s otcem.
Bývalý požaduje střídavou výchovu. Jakou má šanci uspět, když já s tímto nesouhlasím.Pro rýpaly - znám práva otců, znám vyhlašky US.
Má velkou šanci. Dnes už soudy slepě nenadržují matkám. Naštěstí. ![]()
Vaše komunikace je o urážkách, vydírání a podsouvání nepravd?
dítě otce odmítá?
A co děláš pro to, aby bylo vše lepší? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice
myslis jako vztahu otecXdite? dodrzuji co mam, s otcem komunikuju vecne, na zbytek nereaguji, dite dostane sebou vse co potrebuje. Doma se ma taky dobre, je tu socializovane, ma zde krouzky, kamarady, skolku, dalsi pribuzne.
O otci rozhodne spatne nemluvim. Zasla jsem s nim na psycho vysetreni, abych se dozvedela jak to s otcem ma a bylo mi potvrzeno, ze otce nemusi.
Rada bych se otcem dohodla, ale v jeho pripade prijde jen diktat veci co a jak bude, vse podle nej a pro jeho potreby. Takze ted budou mluvit soudy.
Otec napachal mnoho zleho na me, dodnes chodim na terapie, a nyni se dopousti zla i na diteti. Takze muj vztah k nemu je chladny, ale respektujici. Nicmene nechci kazit zivot diteti dvojim zivotem, ktery jiz ma, kdyz za otcem dojizdi, ale nedovedu si predstavit, ze by se dite melo vzdelavat na dvou skolach.
Proto jsem se ptala jak je to nyni se stridavou vychovou, kdyz argumenty, ktere jeste loni stacily jsou nyni bezpredmetne. A zdali existuje neco, co by teto stridave vychove zabranilo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Úprava styku s otcem. Bývalý požaduje střídavou výchovu. Jakou má šanci uspět, když já s tímto nesouhlasím.
Je naprosto bezvýznamné s čím Ty nesouhlasíš. Tvůj nesouhlas bude bzučením otravné mouchy v soudcových uších. Ledaže by šlo o dítě do dvou let, a to není Tvůj případ.
- Je bezvýznamné že bydlíte každý jinde. Pokud to nebude znamenat dvě různé školky či školy, pak soud se tím zabývat nebude.
- Je bezvýznamné jaká je komunikace rodičů mezi sebou.
- Je bezvýznamné že nenastaly žadné nové poměry. Pokud budeš soudce/soudkyni otravovat s takovými nesmysly, popudíš ji/jej proti sobě.
- Jestliže dítě težce zvladá změny a je pak uzkostné, pak to znamená že chybuješ ve výchově. To jsou body pro otce.
Jestliže dítě otce dokonce odmítá, v 90% případů je na vině matka, která se takto mstí otci. Otec nejspíš navrhne nové psychologické vyšetření s cílem zjistit zda matka ohrožuje výchovu nezletilého dítěte tím, že je navádí proti otci. Těš se na výsledek.
Příspěvek upraven 11.03.23 v 17:09
- Citovat
- Upravit
@Tala20
zbytecne utocne, nemyslite?
dve skoly by byly, vzdalenost je přilis velka na to, aby sla jen jedna skola.
Co se tyka vztahu otce s ditetem, tak co treba to, ze si to otec zpusobuje sam svym chovanim? kdy se nebrani matku slovne napadat apod? Dite vi kde se mluvi hezky a kde se jen haní. To je taky duvod proc jej odmita. Navic jak jsem psala vyse, byly i psycho posudky, kde bylo toto prokazano.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Tala20
zbytecne utocne, nemyslite?
dve skoly by byly, vzdalenost je přilis velka na to, aby sla jen jedna skola.Co se tyka vztahu otce s ditetem, tak co treba to, ze si to otec zpusobuje sam svym chovanim? kdy se nebrani matku slovne napadat apod? Dite vi kde se mluvi hezky a kde se jen haní. To je taky duvod proc jej odmita. Navic jak jsem psala vyse, byly i psycho posudky, kde bylo toto prokazano.
Já třeba nechápu, proč by měla matka, přibližovat otce dítěti?
je snad taky rodič a má taky možnost být rodičem (ve střídavce samozřejmě více) a mít hezký a pevný vztah.
Hodně záleží jak se ten člověk chová / choval a plně chápu když matka nechce dítěti povídat pohádky o super otci. Třeba pro mě je důležitější nelhat dětem. Nikoho nehanit, ale záměrně nevychvalovat a nedělat lepšího člověka, který takový není. To podle mě není dobrý obraz pro výchovu.
Soudy jsou střídavkám nakloněny, pokud si chceš zmírnit stres a projít tím lépe je fajn mít i právní zastoupení (nebo aspon pro radu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Úprava styku s otcem.
Jak daleko od sebe? To je vcelku zásadni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Perníček22
100km
To je opravdu hodně. U soudu argumentuj tím. Dítě by muselo mít dvě školky, pak i školy a to je dost na nic…najdi si dobrého právníka a na tomto to postavte.
Případně ještě trvej na tom aby dítě „vyslechl“ klinicky psycholog a dal ti posudek. Sice se jedná o dost malé dítě, ale i tak by to mohlo pomoct. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ustavni soud jiz rekl ze ani dve skoly nejsou problem, jen to treba vede ke stridani po 14dnech nebo mesici, coz je celkem masakr. Hele a ses si jista ze to otec da? Oni strasej, ale pak to kolikrat nezvladnou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tini
prave to taky nikoho nezajima, muze mit prej i chuvu. Za dobu co jsme spolu byli ho dite nezajimalo, takova klasila proste.
- Citovat
- Upravit
@tini píše:
Hele a ses si jista ze to otec da? Oni strasej, ale pak to kolikrat nezvladnou
Můj ex nestrašil střídavkou, ale chtěl děti rovnou do péče (utekl cca 600km daleko) a měl představu, že by se o ně starala jeho nová milenka (po roce a půl jí opustil) u soudu povídal jak se chce starat, jak mu bráním. Jeho ego bylo schopné všeho a taky se chtěl blýsknout před novou ženou, jaký je chlapák…jejda to bylo keců a výhružek.
Výsledek - bere si je co 14dní na jeden den, někdy jen na pár hodin
ani před rozvodem se nestaral. Proto jsem byla v uplném zmatku o co mu jde.
Zrovna min. týden jsme s právničkou na to vzpomínaly a zasmály se. Já mu to žrala, byla jsem v pertmanentním stresu, strachu, tlaku. Soudkyně a právnička už to věděly tenkrát jak to dopadne, už u těch rodičů vidí „za roh“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit