Úřad práce

4078
18.1.10 11:52

úřad práce

Ahojte, píši znova, bohužel jsem se ocitla na úřadu práce a jsem tam 2.měsíc, těhu 7.týden, nevíte jak je to s neschopenkama, s přídavkama když nemám práci? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101710
18.1.10 13:00

Ahojky, na neschopenku nemáš nárok - nebo tedy, pokud pro to bude důvod, tak ti ji může Dr. vypsat, ale bude to jen jako omluvenka, abys nemusela docházet na UP, peníze z toho žádné nebudou. Jinak budeš normálně dostávat podporu, až ti skončí, tak záleží jaký příjem má přítel/manžel jestli ti vyjdou nějaké sociální dávky a od porodu dostaneš RP ve 4 leté variantě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.14 10:13

Ahoj, mám takový dotaz, moc si nevím rady, po rodičáku jsem nastoupila k jednomu soukromníkovi jako vedoucí prodejny. Po měsíci jsem dostala ukončení ve zkušebce, papírově bez důvodu, fakticky prý nejdou kšefty a nutáhl by mě platit. Takže na ÚP, podporu mi počítají z rodičáku, páč v té práci jsem byla jen měsíc. Dneska volal, že má nějaký problém a musí odjet pracovně na dýl pryč a potřebuje vést tu provozovnu, že já to znám, omlouval se, a žadonil. Práce dobrá za dobrý peníz, jsem stejně na pracáku, práci hledám, ale žádná se nerýsuje, mám ale takové tušení, že jakmile se vrátí a bude si to zase moct vést sám, že zase poletím. Ale teď před vánoci by se mi šiklo pracovat i tři týdny. Jenže co na to pak pracák? Jak se na to budou tvářit? Aby mě pak zase zaregostrovali a dali mi tu podporu alespoň ty 3000 z toho rodičáku a platit zdravotní a sociální. Navíc mám slíbenou rekvalifikaci někdy od února. Co myslíte? Můžu to vzít? Vydělat si teď nějakých 15000 za měsíc by se mi na leden hodilo jako blázen, ale abych pak v lednu nebyla nahraná. A nebo mě třeba nevyhodí a získám skvělou práci. Nevím, co mám dělat.

• Citovat
  • Upravit
101710
28.11.14 10:19

Pokud si pracovala a na UP ses nahlásila do 3 dnů od ukončení zaměstnání, tak ti mají podporu počítat z práce a nikoliv rodičáku… a jinak neváhej a nastup nijak si tím neuškodíš, můžeš si tím jen pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.14 10:25
@j.a.n.i1 píše:
Pokud si pracovala a na UP ses nahlásila do 3 dnů od ukončení zaměstnání, tak ti mají podporu počítat z práce a nikoliv rodičáku… a jinak neváhej a nastup nijak si tím neuškodíš, můžeš si tím jen pomoct.

tojsem právě nevěděla, já jsem končila 30. to byl pátek, v pondělí to bylo 3. jsem jela, ono je to v jiném městě, pro papíry, účetní jeho mohla až odpoledne, takže jsem naklusala hned 4. aniž bych tohle tušila. No z platu 20.000 by byla podpora fajná, ale neuznali mi to. A teď se bojím, protože lepší 3000 něž nic, ale i kdybych tam byla 14 dnů, je to 10.000 to by mi v lednu moc pomohlo, ale co na to pracák?

• Citovat
  • Upravit
101710
28.11.14 10:28

Počkej, ale ony ty 3 dny jsou pracovní… a už máš doma rozhodnutí, nebo ti to řekli jen per huba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.14 10:35

Rozhodnutí a docela jsem z toho byla překvapená a smutná.
To už je jedno, já jsem na pracáku už tři týdny, ale chtěla bych už v pondělí ráno nastoupit, jen kdybych zase dostala zrušení, což si myslím, že se může stát, myslím si, že jsem ho prokoukla, potřebuje odjet a vést 4 zaměstnance a nemá čas někoho zaučovat, přeci jen jsem to měsíc vedla, takže vím, tak jsem blbec na ráně. Ale tak moc by se mi to hodilo.

• Citovat
  • Upravit
101710
28.11.14 10:37

Nevím kolik času je na odvolání, ale já bych ho podala, pokud si ještě v termínu, tím nic nezkažíš a jinak nárok na podporu po tom měsíci mít budeš, akorát nevím, zda se znovu přepočítává nebo se použije ta původní výše, i proto bych to odvolání podala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.17 21:48

Manžel na úřadu prace

Ahoj holky, ocitli jsme se v následující situaci: Já pracuji a pobiram RP manžel dal výpověď v práci a momentálně se stara o syna. Chci se zeptat. Může se manžel hlásit na úřadu práce? Resp. dostane nějakou podporu? Jde mi o to, ze momentálně se bude starat od syna a bude doma. Jak to vlastně dneska na úřadu práce chodí? (ani jeden z nás jsme tam zatím registrovaní nebyli) :nevim: Diky moc.

• Citovat
  • Upravit
101710
8.1.17 21:50

Pokud má odpracovaný rok, tak podporu dostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
8.1.17 21:53
@j.a.n.i1 píše:
Pokud má odpracovaný rok, tak podporu dostane.

Diky. No a jak to je s tím, ze bude muset vzít místo, co mu nabidnou? Jde o to, ze bude doma se synem a pracovat nepůjde. :nevim: Diky moc ;) Sice už nejsem anonym, ale což už :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.1.17 21:54

@mamina89 Když mu nějaké nabídnou, tak ho vzít musí, když nevezme, vyřadí ho z UP… protože pokud nemůže / nechce jít do práce, tak na UP nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
8.1.17 21:59
@j.a.n.i1 píše:
@mamina89 Když mu nějaké nabídnou, tak ho vzít musí, když nevezme, vyřadí ho z UP… protože pokud nemůže / nechce jít do práce, tak na UP nemá co dělat.

Myslela jsem si to. Diky moc za info :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.1.17 22:01

@mamina89 Ale na to je dost času to řešit, pokud taková situace nastane… ještě může při pohovoru tvrdit, že je sám s dítkem :lol: a třeba si to rozmyslí sám potencionální zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
8.1.17 22:02

@mamina89 ja kdyz jsem UP uvedla svoje pozadavky - castecny uvazek a vzdalenost prace do 20 km od bydliste, bylo celkem jiste, ze mi nic nenajdou (nasla jsem si pak takove misto sama).
A znam to i ze strany firmy, ze vetsina lidi z pracaku si prijde jen pro razitko, ze je ta firma nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí