Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem ve 37tt a poslední 3 dny mě trápí čirá tekutina v kalhotkách..v noci si připadám jak počůraná a v průběhu dne mi taky něco vyteče..neni to velké množství, ale na mokré kalhotky to stačí! je to výtok? nebo plodová voda? je to bez zápachu a vodovité a průhledné..žádný žluty nebo zelený výtok jak se všude dočitám..můžete mi poradit?
Ahoj, jestli nemáš jistotu tak bych si asi být tebou zajela do porodnice… U mne plodovka nešla přehlédnout, ale třeba sousedka to měla jako ty (jen jeden den - shodou okolností šla den potom co jí to začalo na kontrolu), tak jí vyvolávali porod.
Být tebou, tak si raději do té porodnice zajedu. Udělají test, (tj. vem si vložku, kterou jim tam dáš a oni ji polejí takovou tekutinou, pokud to zmodrá, tak je to plodovka, pokud ne, tak je to výtok.) Měla jsem to jako ty, taky jsem nevěděla, tak jsem tam raději zajela. Nic za to nedáš a jistota je jistota.
Hodně štěstí. ![]()
Jak píšou holky, vem si vložku (ne slipovku) a tu pak odvez do porodky a budeš mít jistotu.
Ahoj,
taky jsem si nebyla jistá plodovkou
Teklo to občas a malinko, byla jsem ve 38 tt. Přišlo mi, že to spíš bude ten výtok. A ona to fakt byla plodovka .A to jsem byla druhorodička
24 hodin po odtoku mi dali atb (hrozí infekce). Tak se přidávám k holkám a raději jeď, ať tě zkouknou.
E.
Ahoj…tak toto se mi stalo v den porodu…teklo „ze mě“.....čirá tekutina.Tak jsme jeli do porodnice a prý to voda nebyla,jen nějaký vodnatý výtok.
Ale asi po 5ti hodinách jsem jela znova–už s bolestma…
tak raději bych zajela s tou vložkou na test…
Může jít o zmnožený sekret který je běžný kolem termínu porodu… staré porodní báby tomu říkají plačící pochva. Ale zda slabě odtéká voda nebo zda jde o plačící pochvu zjistíte jen Temešváryho roztokem.
J.Č
Taky mě trápí čirá tekutina v kalhotkách. Už par dni akorát já mám i byli vytok trošku do žlutá ( bez zápachu) jsem 38 tt ale žádné bolesti…
@Lori99 píše:
Taky mě trápí čirá tekutina v kalhotkách. Už par dni akorát já mám i byli vytok trošku do žlutá ( bez zápachu) jsem 38 tt ale žádné bolesti…
Být tebou vemu si slipovku a jdu na test do porodnice. Může to být plodová voda. Lepší, aby to zkontrolovali. ![]()