Úřad práce a zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Úřad práce a zaměstnání
Zdravím
jsem zaregistrována na úřadu práce a od 1 jsem nastoupila do nové práce. Úplně jsem na to zapomela a dneska jsem tam chtěla poslat dopis aby mě vyřadili, ale dnes u nás mají všechny pošty zavřeno.
Hrozí mi nějaká pokuta nebo něco jiného pokud to pošlu v pondělí?
Předem děkuji za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V pondělí tam normálně zavolej. Kolikrát stačí jen poslat pracovní smlouvu emailem a dojde k vyřazení z evidence
- Citovat
- Upravit
@Lucka3327 Pošli dnes nebo zítra email, nejlépe s naskenovanou nebo vyfocenou pracovní smlouvou (ale klidně i bez nich - stačí oznámit nástup). A stíháš to v zákonné lhůtě, tj. do 8 kalendářních dnů od nástupu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas stacilo poslat mailem…ja myslim, ze je to v pohode, jestli beres podporu, tak ji budes muset vratit, jak je to se zdrav a soc nevim jiste, myslim, ze kdyz te zam. prihlasi, tak to staci.., ale asi bych na up zavolala a overila si to a omluvila se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
U nas stacilo poslat mailem…ja myslim, ze je to v pohode, jestli beres podporu, tak ji budes muset vratit, jak je to se zdrav a soc nevim jiste, myslim, ze kdyz te zam. prihlasi, tak to staci.., ale asi bych na up zavolala a overila si to a omluvila se
Nic nebude muset vracet, pokud nastoupila 1. května. Výplata podpory za květen je až v červnu, ona evidenci ukončí 30.4.
Sociální pojištění úřad práce nikdy neplatí.
K zdravotnímu pojištění přihlásí zaměstnavatel, nicméně je dobré si to na ZP ověřit, resp. ukončení ÚP a nástupu do práce pojišťovně oznámit, protože ne každý zaměstnavatel je spolehlivý…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucka3327 píše:
Email jsem jim právě už vcera rano psala ale bez odezvy.
Tak to je v pohodě, svou povinnost jsi splnila. Neboj, ozvou se ti příští týden nebo ti domů rovnou pošlou potvrzení o ukončené evidenci.
Kdyby náhodou ne, ke konci týdne bych tam zavolala a ověřila si, že email došel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Povinnosti po nástupu do práce
Navazuji na starý příspěvek s obdobným tématem a prosím, jestli někdo víte, co všechno se musí po nástupu do práce po předchozí evidenci na úřadu práce. Stačí nahlásit na úřad práce nebo se musí např. informovat také zdravotní pojišťovnu nebo ještě něco dalšího? Nový zaměstnavatel začne posílat zdrav. pojištění až s výplatou za první měsíc, která je odeslaná až ve druhém měsíci. Je tam problém? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit