Úřad práce evidence uchazečů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj potřebuji raduV srpna mi skočil rodičák od té doby marně hledám práci. Když už najdu většinou mě propustí protože zjistí že mám malé dítě ve školce ( čti první rok takže pořád nemocné).
Díky za jakou koliv radu, či zkušenost.
No teď k věci nejde mi ani tak o práci, ale spíš mě zajímá na prosinec mám planovanou operaci kterou nelze odložit. Pokud bych šla se zaevidovat na úřad práce a sdělila jim že mě čeká operace ( pochubuju že v nějaký praci ve zkušební dobe vydržím, po operaci musím být minimálně 3 týdny doma) pošle mě pracák někam nebo nemusí? Rada bych práci měla a vím že jak ve zkušební době oznámim ze jdu na operaci kdy se vrátím nejdřív po novém roce, zkušební dobu ukončí. Tak se ptám pošle mě pracák někam, pokud ano a zaměstnavateli bych oznámila že jdu na operaci a že budu mimo tehdy a tehdy a do doporucenky napíše neprijata z důvodu operace nebo něco takového vyloučí mě z pracáku? Budu prvně tak úplně nevím jak to chodí.
M.
Normálně doneseš od Dr potvrzení o léčbě, a Up na to samozřejmě bere ohled
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně i pokud by je to před?
Operací mám až v prosinci coz je dlouhá doba
- Citovat
- Upravit
První měsíce tě nikam neposílají. Až tam půjdeš, tak se rovnou zkus zeptat na program Návrat do práce, zrovna tobě by mohli pomoct.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@martina.seJasně i pokud by je to před?
Operací mám až v prosinci coz je dlouhá doba
Jasně. Ale je to plánované, takže když jim to dopředu řekneš, tak je to v klidu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě jde čistě o to ze když mě pošlou půjdu o to nejde
U zaměstnavatele nahlasim že mě čeká operace ( pri pohovoru ) a teď asi záleží co napíše. Aby mě pracák nevyřadil z evidence. Ono těžko se pak bude shánět na zdravotní když nebudu moct do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@JanliO co přesně jde?
Ještě jsem o tom neslyšela?
To jsou programy Evropských sociálních fondů, který pomáhájí zvyšovat zaměstnanost rizikových skupin. Jsou tam dotace pro zaměstnavatele, různý podpůrný programy apod. Myslím, že kromě návratu funguje obdobně i FLexi. Zeptej se pak u zprostředkovatelky.
- Citovat
- Upravit
Když se přihlásíš na pracák, dostaneš neschopenku a platí stejná pravidla jako při zaměstnání, takže může přijít i kontrola. Neschopenku musíš dodat do 8. dnů na ÚP a v této době tě nebudou zvát ani posílat na pohovory. Jinak na ÚP běž, ať si nemusíš doplácet zdravotní pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@coffewomen
No jasný neschopenku na pracák to vím
To mi říkali v nemocnici
Ale spíš mi jde čisté o to, vím že první měsíce mě nikam neposlou tak řekněme to je bude 15.11 a pak čisté náhodu mě pošlou a co ja? Nastoupim a za měsíc ani ne na operaci. Proto se ptám zda se to dá nějak ošetřit aby mě pracák poslal třeba až fakt po novém roce.
Každopádně nebude asi na škodu vzit všechny papiry ( u nastupni co mam do nemocnice a tam to nahlasit ) třeba se smijou a nikam neposlou 😀 a pokud mě pošlou mám u zaměstnavatele nahlásit že mě čeká operace? kde budu po operaci cca 3-4 týdny mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Milcaa píše:
@coffewomen
No jasný neschopenku na pracák to vím
To mi říkali v nemocnici
Ale spíš mi jde čisté o to, vím že první měsíce mě nikam neposlou tak řekněme to je bude 15.11 a pak čisté náhodu mě pošlou a co ja? Nastoupim a za měsíc ani ne na operaci. Proto se ptám zda se to dá nějak ošetřit aby mě pracák poslal třeba až fakt po novém roce.
Každopádně nebude asi na škodu vzit všechny papiry ( u nastupni co mam do nemocnice a tam to nahlasit ) třeba se smijou a nikam neposlou 😀 a pokud mě pošlou mám u zaměstnavatele nahlásit že mě čeká operace? kde budu po operaci cca 3-4 týdny mimo.
Ty to všechno moc řešíš
Žádné papíry na ÚP sebou neber, jen to oznam. Důležitá pro ně bude neschopenka. Pracák se musí řídit zákonem a ten říká, pokud jsi v pracovní neschopnosti, tak pracovat nemůžeš, jestli ti před tím do toho výjde nástup do nové práce u pohovoru oznam operaci a uvidíš jak zaměstnavatel zareaguje. Pokud nastoupíš do zaměstnání a půjdeš na neschopenku můžou ti o dobu pracovní neschopnosti protáhnout zkušební lhůtu. Uvidíš jestli vůbec práci seženeš, jak bude chtít zaměstnavatel dlouho čekat…atd., těch variant, které tě můžou potkat je víc. Teď se běž zaregistrovat na pracák a uvidíš jak to všechno dopadne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@coffewomen řeším no jsem hrozná v tomhle směru. Všechno musim mít tiptop
- Citovat
- Upravit
Plánovaná operace a evidence na ÚP invalidita 2
Dobrý den prosím poraďte jsem v evidencí úřadu práce. invalidita 2 st trvale následky pracovního urazu.mam jet na plánovanou operací v prosinci 2023 oni na ÚP mě pořád posílají na pracovní pohovory už nevím co dělat musím tam bejt pokud nepracují z principu prac úrazu trvá na tom pojišťovna práci nemohu najít vzhledem na postižení nrkončetiny. nedavno mě paní říkala že musím donést jakési potvrzeni od praktického lékaře podobné jako tiskopis pn potvrzení o neschopností uchazeče o zaměstnání plnit povinnosti ukázal jsem i zvací dopis na operací tam je to nezajímá lékař mě nechce vypsat papír proto že je to brzy co s tím mám dělat
Příspěvek upraven 20.08.23 v 17:06
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maldonado30 píše:
Dobrý den prosím poraďte jsem v evidencí úřadu práce. invalidita 2 st trvale následky pracovního urazu.
a? Pokud máš jít na operaci, tak si nech napsat neschopenku a doruč ji na UP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj potřebuji radu
V srpna mi skočil rodičák od té doby marně hledám práci. Když už najdu většinou mě propustí protože zjistí že mám malé dítě ve školce ( čti první rok takže pořád nemocné).
No teď k věci nejde mi ani tak o práci, ale spíš mě zajímá na prosinec mám planovanou operaci kterou nelze odložit. Pokud bych šla se zaevidovat na úřad práce a sdělila jim že mě čeká operace ( pochubuju že v nějaký praci ve zkušební dobe vydržím, po operaci musím být minimálně 3 týdny doma) pošle mě pracák někam nebo nemusí? Rada bych práci měla a vím že jak ve zkušební době oznámim ze jdu na operaci kdy se vrátím nejdřív po novém roce, zkušební dobu ukončí. Tak se ptám pošle mě pracák někam, pokud ano a zaměstnavateli bych oznámila že jdu na operaci a že budu mimo tehdy a tehdy a do doporucenky napíše neprijata z důvodu operace nebo něco takového vyloučí mě z pracáku? Budu prvně tak úplně nevím jak to chodí.
Díky za jakou koliv radu, či zkušenost.
M.