Rok na nemocenské, co dál?

208
13.10.22 15:56

Rok na nemocenské, co dál?

Dobrý den,
Aktuálně v prosinci budu rok na nemocenske, bohužel můj zdravotní stav se zatím nelepsi..Dlouho jsem vahala, zda jít před komisi a nechat si prodloužit nemocenskou na 3 měsíce, ale vzhledem ke složitosti a většině případu, kdy zadost byla zamítnuta jsem se rozhodla, ze nepujdu.
Jenže, co dál? Vím, ze mám nutnost se nahlásit na úřad práce.. ale do kdy? Hned následující den, co skončí nemocenska? Vychází mi to zrovna na Vánoce a svátky.. Také nevím, zda ne nemocenska 365 nebo 380 dni, nevíte? Všude čtu něco jiného..
A když bych šla na úřad práce, je moji nutnosti přijímat práce, kterou mi oni přidělí? Rada bych měla aspoň par tydnu podporu.. Tuhle situaci zazivam poprvé, nikdy jsem nebyla na úřadě práce, tak vůbec nevím jak funguje podpora a hledání práce ( když vlastně pracovat nemůžu).. jen potrebuju být někde evidovaná..
Já doufám, ze v únoru už snad nastoupim do trvalého zaměstnání..
Poradil by mi někdo prosím, jak to funguje? Přeci jenom asi nemůžu přijít na pracak, ze vlastně nechci práci, alw rada bych aspoň podporu..
Předem dekuju za vaše rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
350
13.10.22 16:01

S nemocenskou neporadím ale pokud budeš evidována na pracáku tak ano, je to tvoji povinnosti chodit na pohovory kam tě pošlou a případně nastoupit do zaměstnání když ti ho najdou..k tomu úřad práce slouží. Pokud pracovat nechceš, tak se tam prostě neregistruj 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
13.10.22 16:02

@ZvědaváTerr a jak je to pak tedy prosím s placením sociálního a zdravotního? Vše bych si musela hradit sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
13.10.22 16:04

@Martii Nka zdravotní ano, je to nějakých 2200 Kč cca. Sociální není povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
13.10.22 16:05
@Martii Nka píše:
@ZvědaváTerr a jak je to pak tedy prosím s placením sociálního a zdravotního? Vše bych si musela hradit sama?

když nebudeš na pracáku, tak si platíš jen zdravotní to musíš vždycky, socku dobrovolně

2 187 Kč měsíčně ZP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
13.10.22 16:49

Tak buď jsi ještě nemocná anebo nejsi, ale nechceš jít do práce. Pokud se cítíš nemocná, jdi před komisi. Pokud jsi zdravá a chceš si prodloužit pobyt doma prostřednictvím pracáku, tak to nebude tak jednoduché jak už ti tady psaly jiné.
A nauč se používat slovo nutnost a povinnost, je fakt trapas, když dospělý člověk neumí správně použít základní slova.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
13.10.22 17:25

Pokud jsi stále práce neschopna, tak jdi před komisi. A pokud by uznali, že již pracovat můžeš a PN by ukončili, tak můžeš zůstat doma jak dlouho chceš a ZP by sis platila sama. Na ÚP je po registraci samozřejmě povinnost docházet na schůzky a pokud ti práci seženou a odmítneš, mají právo tě vyřadit.

• Citovat
  • Upravit
3199
13.10.22 17:25

Základní podpůrčí doba pracovní neschopnosti je 380 dní. Lze prodloužit až o 90 dní a to i opakovaně až o celkem 350 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10633
13.10.22 17:47
@Martii Nka píše:
Dobrý den,
Aktuálně v prosinci budu rok na nemocenske, bohužel můj zdravotní stav se zatím nelepsi..Dlouho jsem vahala, zda jít před komisi a nechat si prodloužit nemocenskou na 3 měsíce, ale vzhledem ke složitosti a většině případu, kdy zadost byla zamítnuta jsem se rozhodla, ze nepujdu.
Jenže, co dál? Vím, ze mám nutnost se nahlásit na úřad práce.. ale do kdy? Hned následující den, co skončí nemocenska? Vychází mi to zrovna na Vánoce a svátky.. Také nevím, zda ne nemocenska 365 nebo 380 dni, nevíte? Všude čtu něco jiného..
A když bych šla na úřad práce, je moji nutnosti přijímat práce, kterou mi oni přidělí? Rada bych měla aspoň par tydnu podporu.. Tuhle situaci zazivam poprvé, nikdy jsem nebyla na úřadě práce, tak vůbec nevím jak funguje podpora a hledání práce ( když vlastně pracovat nemůžu).. jen potrebuju být někde evidovaná..
Já doufám, ze v únoru už snad nastoupim do trvalého zaměstnání..
Poradil by mi někdo prosím, jak to funguje? Přeci jenom asi nemůžu přijít na pracak, ze vlastně nechci práci, alw rada bych aspoň podporu..
Předem dekuju za vaše rady.

Tak si asi trochu protiřečš. V jedné větě pracovat nemůžeš, ale v další doufáš že budeš mít od února stálou práci. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
13.10.22 18:04

Doporučuji jít před komisi byla jsem taky a nemocenskou mi prodloužili 3× po třech měsících… Za zkoušku nic nedáš, nic horšího než, že ti to zamítnou se nestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat