Úřad práce informace

136
11.6.23 18:53

Úřad práce informace

Dobrý den. Ráda bych se zeptala. Dne 31.7 mi končí smlouva v práci. ( Měla jsem dobu určitou.) Práci si hledám aby mi to navazoval od srpna.. Ale zajímá mne, pokud bych nenašla, musím se dne 31.7 přihlásit na úřad práce nebo mám se přihlásit o týden dřív nebo?
Byla jsem zaměstnaná vždycky, tak vůbec nevím, jak to chodí..

Co se pak děje na úřadě práce? Musím něco predkladat? Oni mi tam pomůžou s práci a 3 měsíce za mne odvádějí soc. A zdravotní? Prosím můžete mi to někdo vysvětlit?, děkuji moc 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35648
11.6.23 18:57
@Mag1996 píše:
Dobrý den. Ráda bych se zeptala. Dne 31.7 mi končí smlouva v práci. ( Měla jsem dobu určitou.) Práci si hledám aby mi to navazoval od srpna.. Ale zajímá mne, pokud bych nenašla, musím se dne 31.7 přihlásit na úřad práce nebo mám se přihlásit o týden dřív nebo?
Byla jsem zaměstnaná vždycky, tak vůbec nevím, jak to chodí..Co se pak děje na úřadě práce? Musím něco predkladat? Oni mi tam pomůžou s práci a 3 měsíce za mne odvádějí soc. A zdravotní? Prosím můžete mi to někdo vysvětlit?, děkuji moc 🙂

Do tří dnů od konce pracovního poměru. Platí zdravotní a budes mít nárok na podporu jestli máš odpracováno.
Papíry ti dají v práci.
Podpora je 5 měsíců. S tím, že ti najdou práci bych moc nepočítala l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 19:23

@JancaS84 děkuji za informaci. No nekde jsem četla, že oni Vám nabízejí práci a vy musíte chodit pro razítka do práce, které vám oni řeknou? Nebo? A papíry mi dají v práci to znamená, jaký? Mám si o ně zažádat?

• Citovat
  • Upravit
4385
11.6.23 19:27
@Anonymní píše:
@JancaS84 děkuji za informaci. No nekde jsem četla, že oni Vám nabízejí práci a vy musíte chodit pro razítka do práce, které vám oni řeknou? Nebo? A papíry mi dají v práci to znamená, jaký? Mám si o ně zažádat?

Byla jsem na UP hned po škole, už je to pár let. Ale po pár sezení jsem dostala papíry, kde byly vypsané nabídky práce. Plno jich bylo už starých, neaktuálních. Na žádný pohovory jsem chodit pro razítka nemusela. Sama jsem si práci hledala, nic se mi z jejich strohé nabídky nezamlouvalo. Až jsem si našla práci, tak jsem to na další schůzce nahlásila a odhlásila se z UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.23 19:32

@korn123 děkuji a ještě se zeptám, nárok na podporu pokud mám, ale jak se to vypoictava? To bude min než normální čistá mzda?

• Citovat
  • Upravit
66806
11.6.23 19:50
@Anonymní píše:
@korn123 děkuji a ještě se zeptám, nárok na podporu pokud mám, ale jak se to vypoictava? To bude min než normální čistá mzda?

https://www.faircredit.cz/…se-to-i-vas/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
11.6.23 20:56

No, pokud tě přímo někam pošlou s doporučením a nevezmeš to, vyřadí tě z evidence. Nevím jak to teď chodí, jaká je nabídka, ale může se stát.

• Citovat
  • Upravit
4385
11.6.23 21:04
@Anonymní píše:
@korn123 děkuji a ještě se zeptám, nárok na podporu pokud mám, ale jak se to vypoictava? To bude min než normální čistá mzda?

Aby jsi měla nárok na podporu, tak musíš mít účast na důchodovém pojištění min. 12 měsíců za poslední dva roky. Pak se ti to počítá z průměrného výdělku. První dva měsíce je podpora 65%, pak % klesají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.6.23 21:05

Na úřad práce se hlásíš do tří pracovních dnů po konci pracovního poměru, ne v době jeho trvání. Potřebné dokumenty ti dá zaměstnavatel, na úřadu práce vyplníš žádost o zařazení do evidence a žádost o podporu. Práci ti nabízet budou, ale kvůli tomu tam přece jsi. Nabídky s “razítky” až po určité době.

• Citovat
  • Upravit
101565
11.6.23 21:13
@Janli píše:
Na úřad práce se hlásíš do tří pracovních dnů po konci pracovního poměru, ne v době jeho trvání. Potřebné dokumenty ti dá zaměstnavatel, na úřadu práce vyplníš žádost o zařazení do evidence a žádost o podporu. Práci ti nabízet budou, ale kvůli tomu tam přece jsi. Nabídky s “razítky” až po určité době.

Není žádná povinnost hlásit se do 3 dnů, může se nahlásit kdykoliv chce, po konci pp samozřejmě. Pouze pokud se přihlásí do 3 dnů, tak ji přihlásí zpětně, od data navazujícího na konec pp, pak už od data, kdy se přihlásila, ale u někoho, kdo má odpracovaných 12 měsíců je to celkem jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
11.6.23 21:31
@j.a.n.i1 píše:
Není žádná povinnost hlásit se do 3 dnů, může se nahlásit kdykoliv chce, po konci pp samozřejmě. Pouze pokud se přihlásí do 3 dnů, tak ji přihlásí zpětně, od data navazujícího na konec pp, pak už od data, kdy se přihlásila, ale u někoho, kdo má odpracovaných 12 měsíců je to celkem jedno.

mas castecne pravdu. Pokud se nahlasi do 3 dnu, ma narok na podporu od konce pp. Pokud se nahlasi pozdeji, ma narok na podporu az od doby registrace na up. Jeste jednou dekuji za radu, sla jsem na up asi 12 dni po ukonceni pp, mela jsem narok na podporu za zbyvajici dny v mesici. V dalsim mesici uz jsem zase byla v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
11.6.23 21:41
@matkabagristy píše:
mas castecne pravdu. Pokud se nahlasi do 3 dnu, ma narok na podporu od konce pp. Pokud se nahlasi pozdeji, ma narok na podporu az od doby registrace na up. Jeste jednou dekuji za radu, sla jsem na up asi 12 dni po ukonceni pp, mela jsem narok na podporu za zbyvajici dny v mesici. V dalsim mesici uz jsem zase byla v praci.

Mam plně pravdu, nikoliv častečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
11.6.23 21:48
@j.a.n.i1 píše:
Mam plně pravdu, nikoliv častečně…

no, neni tak uplne jedno, kdy se na up prihlasi. Kdybych to dala do 3 dnu, mam podporu za cely mesic,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
11.6.23 21:50
@matkabagristy píše:
no, neni tak uplne jedno, kdy se na up prihlasi. Kdybych to dala do 3 dnu, mam podporu za cely mesic,

Tak jasně píšu, že rozdíl je v tom, že do 3 dnů provedou registraci zpětně, pak už od aktuálního data.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
11.6.23 21:54
@j.a.n.i1 píše:
Tak jasně píšu, že rozdíl je v tom, že do 3 dnů provedou registraci zpětně, pak už od aktuálního data.

no takze to neni uplne jedno. Mit celou podporu za dany mesic, nebo jenom cast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová