Úraz hlavy - sanitka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19987
6.9.21 11:44

Vzhledem k tomu, že se tu ptáš, čekala si x hodin, pises ze vaše auto je ko, tak tak nejak tušís, ze to na tu sanitu nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
6.9.21 11:45
@Anonymní píše:
Neječela, ale kárala mě zvýšeným hlasem po celou cestu za ten výjezd. Do porodnice jsem zrovna autobusem jela. :nevim:

Pokud to „priste“ zvladnes, tak se proste ohrad, at uz te necha byt.
I zdravotnik muze byt blbec.

Jinak teda ja treti porod sanitkou a ty vydesene obliceje, abych jim tam neporodila, si pamatuju doted :). Mala do pulhodky na svete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35429
6.9.21 11:50

Na záchrannou službu má nárok každý. Zavolala jsi oprávněně. Dispečerka poslala vůz naprosto správně.
Chování posádky je na stížnost :cert: Pokud máš nahrávku, rozhodně ji využij, a pošli stížnost k rukám provozovatele. Ráda pomohu. Pokud je to slovo proti slovu, je to spíš ztráta času. Ale ten mám :lol:
S úrazem hlavy s následnými komplikacemi vždycky! k lékaři. Tohle je jasnej otřes mozku už podle popisu. Jak víme, že to někde neleje :zed:
Zkolabovat za volantem a případně mít na svědomí někoho dalšího asi nikdo nechceme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.21 11:55

Nezlob se na mě ale v příspěvku píšeš, auto máme k. o, tak bych musela jet sanitou = kdyby jsme neměli auto k. o jela bych autem. Tak tady máš odpověď :nevim: :nevim: Jinak jako zdravotník si myslím, že tato situace na sanitku je, samozřejmě jsou horší dg, ale věřte, že se sanitky zneužívají při daleko menších potíží (nejlépe týden bolesti zad, průjem, podvrkly kotník atd atd).

• Citovat
  • Upravit
mackA159
6.9.21 12:00

Pokud to vyhodnotila dispečerka, je to ok. Ale zneužila jsi službu záchranky, to je pravda. Sama píšeš že kdybyste měli větší auto k dispozici, jedeš autem. Není to životu ohrožující stav. Ani otřes mozku, stím poušti domu po kontrole. Na každou prkotinu se dá říct co by kdyby… 8)

• Citovat
  • Upravit
79888
6.9.21 12:07

No jelikož zakladatelku dva dny hospitalizovali, tak to asi prkotina nebyla, jinak by ji opravdu poslali domů - zneužití sanitky to vůbec nebylo, na sanitku měla nárok, což tak vyhodnotila i dispečerka i následně lékaři, kteří ji hospitalizovali

• a jet s otřesem mozku a třeba krvácením do mozku autem, jak tu některé radí, to snad nemyslíte vážně - kdyby zkolabovala a zabila sebe a ještě další lidi, tak je to o. k., hlavně aby zaboha nepoužila sanitku
  • u nás má jeden pán asi Parkinsona, chodí takovými malými krůčky, tak 2× týdně se mu stane, že doma spadne a zavolá si sanitku - vždy ho odvezou, dají mu kapačky a pak ho v noci přivezou- nikdo na něho neřve, že zneužívá sanitku
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
6.9.21 12:24

Já bych si sanitku zavolala. Ty přece nemůžeš vědět co se v té hlavě odehrává a jestli to je nebo není života ohrožující. Navíc ti ji zavolala dispečerka.

Já měla jednou astmatický záchvat, přivolaná sanitka, v sanitce protivni se mě ptali čím se léčím, řekla jsem, že 2×2 flutiform a ventolin při potížích- léčba od mojí alergolozky, na to mi sanitář řekl, že to je málo, že se teda vůbec neléčim a, že nechápe proč si volám sanitku a nerozdycham to ventolinem, že zabírám sanitku 8o a hucel to do mě 20 min., ok, dojeli jsme do nemocnice, řekl lékaři „ONA se ale neléčí“, no, já začala být nervózní, protože i doktor do mě začal hucet, to už jsem ale mu neřekla to co v sanitce, nemohla jsem dýchat a každé slovo mi bylo zátěži. Dali mi kapacku a pustili mi domu s tím, ať jedu autobusem (v 22:00, cesta busem 49 min s od zastávky 30min pěšky), tak kolem půlnoci jsem dorazila domů, nemohla jsem opět samozřejmě dýchat, jenže už jsem se bála volat sanitku a doma nebyl nikdo, kdo by mě odvezl. Já vdechla 30× ventolin, tak už jsem byla zoufalá. No, nakonec mi ségra sanitku zavolala, kdy dojeli si nevzpomínám, byla jsem v bezvědomí, vzpomínám si jen, že ten stejný sanitář ve výtahu v nemocnici řekl „To by ji, ale nemělo dělat“ a pak si pamatuju, že nadějnou stal doktor, držel mi misku a já zvracela. Byla jsem 6 dnů na JIP a 4 dny už normálně na dětským. Bylo mi tenkrát 18. Takže asi tak, holt sice jsi laik, ale své tělo každý zná a ví, když už něco není v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
16694
6.9.21 12:25
@Anonymní píše:
Nezlob se na mě ale v příspěvku píšeš, auto máme k. o, tak bych musela jet sanitou = kdyby jsme neměli auto k. o jela bych autem. Tak tady máš odpověď :nevim: :nevim: Jinak jako zdravotník si myslím, že tato situace na sanitku je, samozřejmě jsou horší dg, ale věřte, že se sanitky zneužívají při daleko menších potíží (nejlépe týden bolesti zad, průjem, podvrkly kotník atd atd).

citace]

Aspoň čti pořádně. Auto, do kterého by se vešly i děti, aby ji odvezl manžel, bylo KO. To menší by musela řídit sama, protože děti asi nemohly čekat doma, až se taťka vrátí z pohotovosti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
6.9.21 12:28

Taxíkem? 8o

Když není jiná možnost, tak by měla přijet sanitka..

Mohlo být krvácení do mozku, cokoliv..
Když můžou vozit kdejakého ožralu po bitce, tak proč by nemohli přijet pro ženskou co se praštila do hlavy, je jí zle od žaludku a neví co jí je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
6.9.21 12:34

Ja jednou po pádu na hlavu šla k praktikovi, měla jsem obrovskou bouli a modrinu, sám mi chtěl volat sanitku. Nic divného mi na tom nepřijde, dispečerka to tak vyhodnotila, tak co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79888
6.9.21 12:37

@Markytka14 přesně tak,
kdyby zakladatelce někdo zavolal sanitku hned na té ulici, co upadla, tak by se asi také nikdo nedivil a nikdo neřešil, že něco zneužila - k tomu jaksi ty sanitky jsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
6.9.21 12:41
@stinga píše:
@Markytka14 přesně tak,
kdyby zakladatelce někdo zavolal sanitku hned na té ulici, co upadla, tak by se asi také nikdo nedivil a nikdo neřešil, že něco zneužila - k tomu jaksi ty sanitky jsou

Souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
6.9.21 13:57

Udělala jsi správně. S úrazem hlavy řídit je blbost. Dispečerka ti řekla, že zavolá sanitku, tj. bylo to nezbytné. Opravdu se tím netrap, záchranářka je kravka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.21 14:33

Prosím anonymně - citlivé informace.
Před pár týdny jsem měla podobný úraz. Otřes mozku, několik stehů na hlavě, zhmožděniny různě po těle. Výpadek krátkodobé i dlouhodobé paměti. V nemocnici jsem si kvůli otřesu mozku poležela 2 dny - takže žádný okamžitý propuštění domů, jak tady někdo psal.
V první chvíli po úraze jsem vůbec netušila, co se mnou je. Děsila mě krev tekoucí z hlavy a nedocházelo mi, že jsem byla chvíli v bezvědomí. Odvoz z rodiny přijel, posoudil, a jeli jsme na pohotovost.
Chci tím říci hlavně to, že po úraze hlava byla mimo a absolutně jsem situaci nedokázala vyhodnotit a racionálně přemýšlet. Kdybych se nedovolala rodině, volala bych sanitku.
Chápu, že člověka mrzí, když si na něj někdo takto otvírá ústa, ale hoď to za hlavu, zakladatelko, důležitý je, že jsi v pořádku a že to nemělo žádný komplikace :). Myslím, že zavolat si v tomto případě a za těchto okolností sanitku je zodpovědný (vůči sobě i okolí) :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.9.21 14:33

@Kakika četla jsem to pořádně, to nic nemění na tom, že by jeli (pokud by řídil manžel autem) a nevolali by sanitku :mrgreen: Tak bych si auto půjčila od známých, rodiny. Ale znovu opakuji, že tato dg je adekvátní k zavolání rzp.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex