Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevím jestli to tak je všude, ale u nás posílají i převozové sanitky.
Asi 3× jsem byla ve stavu, kdy jsem nebyla schopna ani dojít do nemocnice (2km), auto nemáme a poprosili jsme o převoz - 2× to byla převozová, 1× rychlá. Čekala jsem na „volnou“ sanitku (nebylo to život ohrožující), což je logické a končila na lůžku.
(Zmíněný taxík zde - to bych nedala díky celkovému stavu).
@Lucie_Sx píše:
Jo, to je ta silenost, jak tem blicijim detem na tabore volali rychlou, misto aby si je rozvezli rodice.
Tohle je zneuziti.
Vzdyt vubec nevedeli, co jim je. Jestli se treba necim neotravili. Cekat potom nejakou tu hodinu, nez dorazi rodic, je dost nebezpečné. Navic tam vzdycky nejprve prijelo par sanitek a pak si teprve volali posily. Zrovna tohle rozhodně zneužití neni.
@stín katedrál píše:
Volali jsme RZ kamarádce s vykloubeným loktem, záchranáři moc ochotní a chlácholili ji, že tohle je opravdu adekvátní situace na jejich zavolání, že si nemá nic vyčítat.
My kamarádovi s vykloubeným loktem. Aut tam bylo spousta, ale střízlivý řidič ani jeden. Dokonce byli tak hodní, že nám ho i vrátili zpátky. Asi nechtěli riskovat, že bysme začali hledat toho nejstřízlivějšího.
No a mně zavolali sanitku a ještě mi ani voda neodtekla a neměla jsem žádné komplikace, jen bolesti (hodně velké). Já ji teda na zacatku nechtěla. A nikdy by me nenapadlo, že jsem neměla narok a že je to zneuziti. Byli na mě všichni moc hodni. Byl to druhý porod, měla jsem srovnání a u prvního porodu nás to ani nenapadlo a jeli jsme autem (i když zpětne se divím mému klidu). Kazdopadne sanitka byla dobrá volba - byla jsem vděčná za péči a uklidňovali mě, že kdyžtak zvládneme porodit v sanitce, že bych nebyla prvni. Bylo to tak tak. V autě bychom vyrazili do porodnice - stejně vzdálené - která byla plná - určitě by nás nenapadlo tam volat. Asi bych se nedostala ani k té vrátnici.
Zakladatelka udělala z mého pohledu dobře! Kamarád si sanitku po pádu na hlavu nezavolal. Jeli autem - trvá déle, než se pacientovi začnou věnovat. Komunikoval a ze začátku mu nic nebylo. Pak se rozjela bolest hlavy v nemocnici. Nepřežil to! Nevím, jestli by mu pomohli, kdyby přijela sanitka, ale pořád doufám, že ano.