Prujem po lactobacilech

Anonymní
5.9.21 13:45

Prujem po lactobacilech

Nechapu…nic mi nebylo…po jidle jsem si vzala lactobacily a do hodiny prujem, mate to nekdo po nich?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
5.9.21 14:11

Ano - tvoji mikrobiální spolubydlící můžou blbě snášet spolubydlící co se jim snažít poslat v tabletkách. Popřípadě v tom může být laktoza či jiná přídatná látka, co ti nedělá dobře - mrkni na složení.

Je to jednorázová reakce, prostě se zbavili nežádoucích vetřelců. Nemá smysl se s tím zaobírat.

Často to je spojené s citlivějším trávicím traktem jako takovým.

Mrkni třeba do téhle knížky, pokud to chceš prozkoumat do hloubky.

https://www.kosmas.cz/…ou-mikrouti/

Pokud by průjem přetrvával a nebo se přidaly další příznaky, tak to nesouvisí s těmi probiotiky, ale prostě si někde něco chytila a po případných 3 dnech domácí léčby (dieta (starší pečivo či suchary, vařená mrkev, nemaštěná rýže, libové maso), klidně hladovka, černé uhlé/smecta, dostatek tekutin) zamiř k lékaři.

Příspěvek upraven 05.09.21 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
5.9.21 14:12
@Anonymní píše:
Nechapu…nic mi nebylo…po jidle jsem si vzala lactobacily a do hodiny prujem, mate to nekdo po nich?

Vzala jsis je jen tak a nebo ze zdr. důvodu? Jinak můžeš mít intoleranci na potraviny

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.21 14:25

Prave, ze mam citlivejsi zazivani a jednou za par dni si beru lactobacily, enterol atd…mam pocit, ze mi to pomaha…a ted tohle…vzala jsem si je po kave…🙄

• Citovat
  • Upravit
1156
5.9.21 14:29

Ahoj. Ja treba laktobacily snasim uplne blbe vseobecne. Pokazde prujem. Jedine co mi sedi je hylak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
5.9.21 14:34
@Anonymní píše:
Prave, ze mam citlivejsi zazivani a jednou za par dni si beru lactobacily, enterol atd…mam pocit, ze mi to pomaha…a ted tohle…vzala jsem si je po kave…🙄

aha, tak jestli to bylo po kafi tak je to spíš to kafe, popříapdě kafe urychlilo tu negativníá reakci.

Ale teda pokud máš dráždivý tračník (citlivější zažívání), tak právě dodávat jen další mikroby může škodit.

Zajdi za lékaři, nech se důkladně vyšetřit a když skončíš s diagnozou dráždivý tračník, tak pak budeš vědět co máš dělat - je to kombinace dlouhodobého stresu/úzkosti které rozhodí trávicí ústrojí, takže mikrobiota tam žijící nefunguje jak má.

Aby se to srovnalo, tak je potřeba držet pár měsíců dietu tzv. lowFODMAP https://lowfodmapdieta.cz/ A zároveň se učit zvládat stres/úzkost - z biologického hlediska je to to samé a to ideálně v psychoerapii.

Když někdo jen drží dietu, tak se to pak zase rozhodí těmi hormony z nekompenzovan= úzkosti a když se jen člověk naučí držet stres pod kontrolou, ale vyhýbá se dietě, tak se to samo úplně neopraví.

Příspěvek upraven 05.09.21 v 14:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.21 14:38

Jakym vysetrenim se prosim zjisti drazdivy tracnik? Mam za sebou pet let stresoveho obdobi…ani bych se nedivila…zazivani mam jine…mam za sebou komplet vysetreni krve a sona bricha a vse ok…

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
5.9.21 14:42
@Anonymní píše:
Jakym vysetrenim se prosim zjisti drazdivy tracnik? Mam za sebou pet let stresoveho obdobi…ani bych se nedivila…zazivani mam jine…mam za sebou komplet vysetreni krve a sona bricha a vse ok…

No, dráždivý tračník je diagnoza, kterou dostaneš po té, co se vyloučí ostatní problémy, občas se dělá test na SIBO (syndrom bakteriálního přerůstání), které jsou často s dráždivým tračníkem spojené, ale ne vždy.

Takže pokud je tam dlouhodobý stres a negativní výsledky jiných vyšetření, tak se dá tento předpokládat. Zavolej svému ošetřujícímu lékaři, jestli to vidí podobně a nebo jeslti má smysl tě honit dál (chtěla bych asi ještě vyloučneé potravinove nesnášenlivosti).

Tak jako tak učit se kompenzovat stres/zvládat úzksot se hodí vždy a tu dietu s omezením snadno fermentovatelých sacharidů (low FODMAP můžeš zkusit nasadit tak jako tak, uvidíš, co to udělá- úleva přichází v třeba po týdnu)

Příspěvek upraven 05.09.21 v 14:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.21 14:44

Dekuju, zkusim si tu dietu najit a vyzkousim…

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
5.9.21 14:44
@Anonymní píše:
Jakym vysetrenim se prosim zjisti drazdivy tracnik? Mam za sebou pet let stresoveho obdobi…ani bych se nedivila…zazivani mam jine…mam za sebou komplet vysetreni krve a sona bricha a vse ok…

Já mám za sebou krevní testy na potr. alergologii a i když jsem měla prvně zjištěnou potr. intoleranci na laktozu a právě laktobacily doporučené, tak to bylo ještě horší.
Jediné co pomohlo a pomáhá nadále i při nedodržení potr. alergie je probiotikům

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.21 14:49

A mohu vedet jaka probiotika?

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
5.9.21 15:03

V tuto chvíli používám Probio-Fix a přežila jsem i dovolenu, kde jsem ne vždy dodržela potr. dietu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.9.21 15:14

Dekuju

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení